Alle har en eller annen gang vært borti en dårlig hårdag. Og det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gjøre.

Vi har spurt ekspertene og fått deres beste tips.

Finn riktig frisyre til din ansiktsform

Dette må du huske på når du skal finne riktig frisyre til din ansiktsform:

RUNDT: En frisyre med høyde på toppen gir lengde til ansiktet. Ujevne lengder er også fint. Unngå krøller og frisyrer som trekker håret stramt bort fra ansiktet, det kan lett få ansiktet til å se større ut.

HJERTEFORMET: En lagvis bob uten ekstra høyde på toppen passer denne ansiktsformen godt. Ujevne kanter kan bidra til å skape en fin balanse til ansiktet. Unngå frisyrer som gir ekstra fylde rundt kinnbeina.

FIRKANTET: En kort Kina-bob passer bra. Frisyrer som gir en myk ramme til ansiktet er et godt valg. Unngå midtskill og frisyrer som stopper langs kinnbeina.

OVALT: Denne ansiktsformen passer alle frisyrer - her er det bare å finne din egen favoritt. Men unngå frisyrer som ikke passer din hårtype. Frisøren kan gi deg råd.

AVLANGT: En skulderlang bob som stopper lagvis langs kjevebeinet gir ekstra bredde til ansiktet. Unngå frisyrer med én lengde, og kvitt deg med rettetangen. Rett hår gjør at ansiktet ser enda mer avlangt ut.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!