SKJØNNHET:

Concealer: - Unngå sminketabben «alle» gjør!

Triksene som lærer deg å bruke trylleproduktet riktig en gang for alle.

CONCEALER - BACK TO BASIC: Heldigvis skal det ikke så mye til for å naile både kjøp og påføring, og raskt få maks utbytte av det geniale sminkeproduktet.
CONCEALER - BACK TO BASIC: Heldigvis skal det ikke så mye til for å naile både kjøp og påføring, og raskt få maks utbytte av det geniale sminkeproduktet. Foto: James Cochrane
Publisert Oppdatert

Concealer kan være din beste venn når den dekker blå ringer under øyne og skjuler små kviser, eller din verste fiende når teksturen gjør huden tørr og fargen blir helt feil.

Faktisk er en god concealer et av de smarteste produktene du kan investere i, men som mange bruker helt feil.

Heldigvis skal det ikke så mye til for å naile både kjøp og påføring, og raskt få maks utbytte av det geniale sminkeproduktet.

1. Velg tekstur først

Det hjelper ikke å ha valgt riktig farge på concealeren hvis teksturen er helt feil. Da kan huden se alt fra tørr til fet ut, produktet kan feste seg i små linjer eller kanskje enda verre – nærmest skli av huden i løpet av dagen.

Er huden din veldig tørr, burde du gå for en tyntflytende eller kremete concealer som ofte inneholder fuktighetsgivende ingredienser. Disse kommer som oftest i beholdere som minner om lipglosser, tuber og concealer-penner.

Er huden din mer fet, kan concealeren fint være kompakt og ikke fult så flytende – med mindre formulaen er av en «longlasting» type. Disse kommer som oftest i beholdere som krukker, pumpeflasker og concealer-kit med forskjellige farger.

Tips! Husk at en highlighter-penn ikke er det samme som en dekkende concealer, og kan faktisk gjøre mørke ringer under øyne grå

2. Holder ikke med én farge

Selv om en concealer med en gul undertone generelt vil kunne dekke det meste, har de fleste spesifikke farger i huden som ikke vil bli nøytralisert nok av den gule tonen.

I et basic-kit burde du derfor ha én concealer som matcher huden og foundation din, og én som er hakket lysere for en highlightende effekt uten skimmer. På områdene du ønsker å lysne og løfte, legger du først concealeren som matcher hudtonen, og deretter den lyse.

Har du veldig framtredende misfarging i ansiktet, som røde kviser, pigmentflekker eller mørke ringer under øyne, er det nøytraliserende farger som gjelder.

Gode nøytraliserende concealerfarger som er verdt plassen sin på baderomshylla er grønn, ferskenrosa og oransje. Disse krever litt trening for å bruke, men husk at målet er å nøytralisere både misfargingen i huden, så vel som fargen på concealeren. Tro oss – du vil ikke sitte igjen med en grønn kvise!

 

KJØPETIPS: Studio Finish Concealer fra MAC, kr 160, Plantscription Anti-aging Concealer fra Origins, kr 190, All About Eyes Concealer fra Clinique, kr 190, Teint Miracle Concealer fra Lancôme, kr 320, Ultra Cover and Conceal Palette fra Makeup Revolution, kr 119, Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer fra Urban Decay, kr 190 og Enlighten Concealer fra Jane Iredale, kr 385.
KJØPETIPS: Studio Finish Concealer fra MAC, kr 160, Plantscription Anti-aging Concealer fra Origins, kr 190, All About Eyes Concealer fra Clinique, kr 190, Teint Miracle Concealer fra Lancôme, kr 320, Ultra Cover and Conceal Palette fra Makeup Revolution, kr 119, Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer fra Urban Decay, kr 190 og Enlighten Concealer fra Jane Iredale, kr 385. Foto: Produsenter

3. Før eller etter foundation?

Hvorvidt concealeren burde påføres før eller etter foundation vil for noen bli en smakssak, men generelt anbefales det å legge den etter at foundation er på plass. Med mindre du trenger å nøytralisere store områder i huden.

Jevn først ut huden med en foundation, så slipper du å bruke så mye concealer og resultatet vil se langt mer naturlig ut.

Velger du å begynne med concealer, må du være forsiktig slik at du ikke bare drar i og flytter på den når du senere påfører foundation.

Har du en relativt jevn hud, kan det hende du kan droppe foundation helt og kun påføre litt concealer under øyne, rundt nesevingen og munnen. Husk bare å jobbe concealeren godt inn i – og utover huden, slik at overgangene blir usynlige.

4. Riktig verktøy

Det burde være en enkel sak å påføre concealer når du først har fått valgt riktig tekstur og farge, men bruker du feil verktøy kan resultatet bli kakete, stripete eller for svakt.

Har du en fet hud med store porer vil en stutt concealerkost, gjerne av typen stipling – hvor hårene er kuttet i forskjellige lengder – fungere ypperlig for å virkelig jobbe produktet godt inn. Dytt først concealeren på plass, og jobb deretter lett i en sirkulær bevegelse både med og mot klokka.

Har du en tørr hud som lett flasser er en myk og stor kost å anbefale da disse er mildere på huden. Pass på at du ikke dytter for hardt, men heller jobber overflatisk.

Har du mye poser under øyne, grove linjer eller utvidede porer vil en Beauty Blender være perfekt for å få smeltet produktet over ansiktet og nærmest skape et nytt og jevnere lag med hud. Husk å alltid fukte svampen godt før bruk, for så deretter å klemme ut overflødig vann med et tørkepapir.

5. Pudder!

Vil du at concealeren skal holde seg på plass hele dagen, uten å stripe seg eller fade, trenger den noe tørt for å fiksere seg.

Bruk er gjennomsiktig pudder hvis du ikke ønsker mer dekk, som også gir et mer naturlig resultat i tillegg til en longlasting effekt.

Prøv et farget pudder hvis du gjerne vil dekke huden litt ekstra i tillegg til concealeren. Denne vil dog ikke nødvendigvis holde hele dagen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning