Den beste sminken:

15 geniale backstage-sminketips

Og samtlige er superenkle!

BEAUTY BLENDER: En fuktet Beauty Blender er super å legge en foundation med når du er ute etter et mer naturlig, frisk og glødende resultat. Du kan også bruke den etter at foundation er på plass, for å friske til enkelte områder som kanskje har blitt tørre.
BEAUTY BLENDER: En fuktet Beauty Blender er super å legge en foundation med når du er ute etter et mer naturlig, frisk og glødende resultat. Du kan også bruke den etter at foundation er på plass, for å friske til enkelte områder som kanskje har blitt tørre. Foto: FOTO: James Cochran
Publisert Oppdatert

Har du prøvd å legge en teip ved siden av øynene for å skape en skarp øyeskyggekant, eller varme opp vippetangen med en hårføner?

Vel, selv om det er sminketriks som faktisk fungerer, er det ikke nødvendigvis disse du ville sett backstage under fashion week.

Derfor har vi samlet 15 av de mest klassiske sminketriksene som verdens mest kjente makeup-artister bruker når modeller må sminkes raskt, vakkert og holdbart.

Verdens beste sminke

Pat McCrath, Gucci Westman, Val Garland og François Nars er bare noen av de anerkjente makeup-artistene som benytter seg av sminketipsene.

Triksene omhandler alt fra perfekt hud, fyldige lepper, større øyne, mindre maskarasøl og en raskere sminke.

Og det beste av alt - vi lover du kan få god bruk for samtlige, og de er ikke vanskelige å utføre selv!

Bla deg gjennom bildegalleriet og les bildeteksten for å lære deg de forskjellige sminketriksene.

Tipsene

1. Massasje

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Sett igang blodsirkulasjonen med en deilig ansiktsmassasje mens du påfører hudpleien din for en mer glødende og friskere hud. Sminken vil også legge seg jevnere og penere.

2. Perfekt eyeliner

For en perfekt eyeliner-vinge, burde du følge retningen på din nedre vippekant og tenke at eyelineren skal forlenge denne. Når du ser ned skal begge eyelinerene legge seg i en flat bue som vist her hos Antonio Berardi.

3. Sota øyne

Sota øyne er korrekt og ofte finest når øyesminken er mørkest og mest intens nærmest øyet, og deretter gradvis blir svakere. Legg derfor alltid en sort kohl-kajal på våtkanten, og trekk den godt ned mellom vippene for et jevnt resultat.

4. Bland farger

Makeup-artister elsker å blande farger og produkter, og bruker veldig sjeldent bare én av noe - som her under høstvisningen til Dolce & Gabbana hvor hver modell fikk en spesialblandet leppestift påført.

5. Bort med håret

Har du fikset deg på håret før sminken, og trenger å få det bort fra ansiktet er det lurt å bruke store spenner over litt toalettpapir eller en serviett for å pinne håret vekk. Da slipper du å få stygge merker i håret fra spennene eller en hårstrikk.

6. Foundation sist

Ved å legge foundation sist, altså etter at du har sminket øyne og bryn, slipper du å bekymre deg for å "søle" på huden og foundation blir ofte hakket friskere da.

7. Maskara-søl

Får du lett maskara under øyne, kan du bruke en svamp eller en serviett for å forhindre nettopp dette. Legg redskapet så langt opp under vippene du kommer, og påfør godt med maskara uten frykt for at det vil komme på huden.

8. Under øyne

Mange er redde for å legge sminke under øyne, men faktisk ser det veldig unaturlig ut å ikke ha en liten skygge der. Øyet vil virke større og blikket blir mer sensuelt, men pass på at både øyeskyggen og eventuelt en kajal blir blendet godt ut med en liten og rundt øyeskyggekost. Harde kanter og linjer under øyne er IKKE fint.

9. Pudder

Selv om du er ute etter en fuktig og glødende hud, trenger du litt pudder for å holde dekkevnen til en foundation på plass over flere timer. Men plasser gjerne pudderet kun i t-sonen, altså i panne, ned nese, rundt munn og på hake hvis du ikke lett blir fet eller svett i huden.

10. Beauty Blender

En fuktet Beauty Blender er super å legge en foundation med når du er ute etter et mer naturlig, frisk og glødende resultat. Du kan også bruke den etter at foundation er på plass, for å friske til enkelte områder som kanskje har blitt tørre.

11. Bruk fingrene

Høstens store leppefarge-trend er uten tvil av den mørke og gotiske typen. Men dette betyr også at leppestiftene ofte er ganske vanskelige å legge, spesielt å få jevne i kantene. Derfor er det lurt å unngå en altfor grafisk leppe, og helder dytte på fargen med fingrene for det vi kaller en blødende eller "tinted" effekt som her hos Marchesa. Enklere å legge, enklere å bære.

12. Håndspeil

Bruk et lite speil når du sminker deg, så blir det langt lettere å spesielt legge maskara, leppestift og eyeliner. Resten av sminken som legges på større områder, og som ikke er like detaljerte, kan du med hell legge i et større speil. Maskaratriks: Legg håndspeilet ved haken, løft hodet lett bakover og se ned i speilet mens du legger maskara for mye bedre innsyn til vippene og mindre søl.

13. Highlight

De fleste vet at en klassisk highlighter legges et sted over kinnbenet, men for å gjøre jobben enda lettere og resultatet langt friskere er det lurt å ta en ekstra titt på ansiktet ditt. Hvis du ser på området fra under brynet, ut på siden av øyet og avrundet ned til kinnbenet så har du allerede et lysere område der som nærmest legger seg i en en avrundet v-form fra bryn til kinnben. Dette er det perfekte området for highlighteren!

14. Opp og bort

For perfekte bryn, uansett om du fyller dem inn med skygge, blyant eller ingenting, burde du alltid børste bryna først opp og deretter bort. Da legger bryna seg penere, og du får ofte mye mer plass på øyelokket og ser mer velpleid ut. Kosten trenger ikke ha gele på seg.

15. Concealer

Når du legger concealer er det viktig at den ikke blir synlig eller legger seg "utenpå" huden og linjer. Bruk derfor gjerne først en kost for å påføre produktet, og deretter en ren, men varm finger for å smelte concealeren inn i huden og jevne ut eventuelle linjer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning