Guttepanelet om bloggjenta

- Kanskje vi gutta ikke er flinke nok til å gi skryt og komplimenter?

Hva synes gutta om at vi viser frem magemusklene og mellommåltidene våre på Instagram, Facebook og bloggen vår?

INSTAGUTTA: Journalisten og fotografen måtte overbevise guttepanelet om å posere for dette "Instagram"-bildet. #strongisthenewskinny #guttepanelet #shapeupnorge #instalove
INSTAGUTTA: Journalisten og fotografen måtte overbevise guttepanelet om å posere for dette "Instagram"-bildet. #strongisthenewskinny #guttepanelet #shapeupnorge #instalove Foto: FOTO: Vegard Kleven
Publisert Oppdatert

Flere og flere jenter har blitt opptatt av å ha en sunn livsstil. Mange velger å dele kostholds- og treningstips på sosiale medier.

Men hva synes gutta egentlig om at vi viser fram magemusklene og mellommåltidene på Facebook, Instagram og bloggen vår?

- Hvorfor har man behov for å blogge?

Hva syns dere om jenter som blogger og legger ut bilder på Instagram fra treningen?

Tor-Arne: - Jeg skal ærlig innrømme at mange av de bloggene jeg har kommet over har slått meg som litt ... fanatiske? Jeg ser ikke helt poenget med daglige oppdateringer om at man har vært på morgenspinning klokka syv, spist salat og laget matpakker, og deretter skal trene styrke igjen klokka to.

Joakim: - Ja, jeg lurer litt på hensikten. Hvorfor har man et behov for å fortelle om det til flest mulig?

Jonas: - Jenter liker skryt og komplimenter! Kanskje vi gutta ikke er flinke nok til å gi dem det, og da trenger de å få litt bekreftelse fra hverandre. Det er vel for det meste jenter som kommenterer og liker hverandres blogginnlegg, Instagram-bilder og Facebook-statuser.

Tor-Arne: - Ja, jeg bryr meg i hvert fall ikke noe særlig om det, og skroller som regel rett forbi. Hvorfor skulle jeg være interessert i hva en jente har spist og trent i løpet av en dag?

PANELET: Guttepanelet til Shape Up består av Jonas (23), Joakim (23) og Tor-Arne (22).
PANELET: Guttepanelet til Shape Up består av Jonas (23), Joakim (23) og Tor-Arne (22). Foto: FOTO: Vegard Kleven

Sinnsykt press

Hvilke sosiale medier har dere inntrykk av at jenter bruker mest?

Tor-Arne: - Alle, men Instagram er kanskje mest gjeldende nå om dagen. Men jeg har også flere venninner som jeg vet kan bruke flere timer på å sitte å lese forskjellige blogger om trening og kosthold.

Jonas: - Dama mi leser også masse sånne blogger. Jeg aner ikke hva hun bruker det til.

Joakim: - Jeg tror mange har et behov for å sammenligne seg litt. Så tenker de: «å, hun gjør det på den måten, men jeg er flinkere, sterkere» og så videre.

Tor-Arne: - Ja, vi gutta kan jo også finne på å sammenligne oss med hverandre, høre hvem som er sterkest i benken, hvem som løper raskest og sånne ting. Men jeg tror sånne blogger og all delingen på andre plattformer gjør at det kan bli litt for mye av det gode? Hvis man ikke sitter inne med så mye kunnskap om en sunn livsstil selv kan det fort være at man tar råd fra en som det kanskje ikke er så lurt å ta råd fra i utgangspunktet.

Joakim: - Ja, det må jo føles som et sinnssykt press til slutt å hele tiden ha i bakhodet hvordan andre trener og spiser for å være «sunne».

- Litt bedre hvis delingen ikke kun dreier seg om utseende

Når er det ok at jenter bruker sosiale medier for å fortelle om sin sunne livsstil?

#INSTALOVE: Strike a Insta-pose!
#INSTALOVE: Strike a Insta-pose! Foto: FOTO: Vegard Kleven

Joakim: - Det er litt vanskelig å si, jeg syns det kommer veldig an på personen, hvordan det hele er fremstilt og hva slags holdninger hun har. Jeg synes for eksempel et matbilde gir så mye mer mening hvis det følger med en oppskrift. Jeg setter stor pris på det hvis noen inspirerer meg til hvordan jeg kan lage sunne og enkle måltider. Men hvis det kun er et bilde av tørr kylling og brokkoli, så blir jeg litt mer skeptisk.

Tor-Arne: - Det er noen hårfine grenser, som er veldig forskjellig fra person til person. Mange syns sikkert det vitner om viljestyrke og pågangsmot å (tilsynelatende) leve på grønnsaker, havregryn og kylling og trene 6 ganger i uken. Og blogge om det.

Jonas: - Men jeg syns det er litt annerledes hvis jenta for eksempel har oppnådd noe i treningssammenheng, kanskje tar hun mer i benkpress, klarer å løpe fortere, eller en bestemt saltime kjennes lettere ut. Hva som helst, jeg bare syns det fremstår litt bedre hvis delingen ikke kun dreier seg om utseende.

Joakim: - Det er jo også mange jenter flinke til da. I tilfelle dere ikke har hørt det gutta; Strong is the new skinny!

Janteloven

Blir dere imponert over den typiske bloggjentas sunne vaner?

OM MATSKRYT: - Det må jo være noen bloggere som har våknet opp og gått for rundstykker med Nugatti istedet.
OM MATSKRYT: - Det må jo være noen bloggere som har våknet opp og gått for rundstykker med Nugatti istedet. Foto: FOTO: Vegard Kleven

Tor-Arne: - Som jeg nevnte tidligere, jeg blar rett forbi det. Kanskje hadde jeg blitt mer interessert og imponert hvis jeg kjenner jenta godt, selv om jeg tviler. Det første som slår meg er at det virker litt strebersk. Som om man trenger å bevise noe.

Det må jo være et par bloggere som har våknet opp en dag og tenkt at de ikke er så forbanna keene på den skåla med havregryn, og gått for rundstykke med Nugatti istedet

Jonas: - Det blir litt show off-tendenser, uten å være helt janteloven her!

Joakim: - Kommer an på personen, men den torsken og brokkolien blir så mye mer interessant og ærlig hvis jenta drar den tilfeldig opp i klasserommet som en hvilken som helst annen lunsj, enn hvis hun skriker ut til hele nettverket sitt om hvor sunn og flink hun er. Trodde vel aldri jeg kom til å si dette, men matboks er sexy!

Jonas: Bare ikke blogg om den ...

Joakim: Det må jo være et par bloggere som har våknet opp en dag og tenkt at de ikke er så forbanna keene på den skåla med havregryn, og gått for rundstykke med Nugatti istedet. Men DET tror jeg ikke er fullt så vanlig å blogge om.

Ville blitt mobbet av kameratene

Er det viktig for dere selv å bruke sosiale medier for å vise at dere spiser sunt og trener?

Joakim: - Jeg bruker Facebook hovedsakelig til kommunikasjon, og på Instagram legger jeg ut bilder av mitt dagligdagse liv, ofte hvis det skjer noe spesielt eller morsomt. Men det er sjelden jeg legger ut bilder om trening og kosthold. Hvorfor skulle noen ha interesse av å vite at jeg har vært en time på treningssenteret og løftet på ting?

Jonas: - Ingen! He he.

Tor-Arne: - Nei, da hadde du fått høre det av oss tror jeg. Jeg legger ikke ut noe særlig om treningen min, men nå som snøen begynner å komme kan jeg for eksempel finne på å legge ut et bilde av bakken og skiføret. Kanskje trening og kosthold for mange jenter er en så stor interesse at de har et ønske om å dele det, på samme måte.

- Jentene blir stadig yngre, og mange blir mer ekstreme

Hvordan tror dere det påvirker jenter å lese hverandres blogger?

Tor-Arne: - Jeg tror det bloggmediet har en sykt stor effekt på folk. Jeg vet hvor slavisk jenter er til å lese dem, og uansett hva man leser tror jeg man blir påvirket av det.

Joakim: - Ja, vi blir jo også påvirket av det vi leser. Når jeg var yngre var jeg i et miljø hvor det var vanlig å legge ut bilder av seg selv. Fort kunne jeg tenke at jeg ikke kunne la han eller han være større enn meg, og at jeg måtte trene mer. Så jeg kan kjenne meg litt igjen i det.

FINT LITE BLOGGING: Joakim, Jonas og Tor-Arne elsker trening, men dropper blogging i garderoben. Eller....?
FINT LITE BLOGGING: Joakim, Jonas og Tor-Arne elsker trening, men dropper blogging i garderoben. Eller....? Foto: FOTO: Vegard Kleven

Jonas: - Selv om de fleste jenter er oppegående nok til å vite hva som er smart og ikke smart tror jeg man fort kan bli litt fanget i sitt eget hode hvis man leser for mange blogger om kropp og trening.

Joakim: - Ja, jeg føler jentene som holder på med dette blir stadig yngre, og mange blir mer ekstreme. Alt med måte!

Les også:

Her er kroppshårtrendene gutta følger, men ikke snakker høyt om

68 prosent gruer seg til å gå i bikini

Følg oss på Facebook!

Hva er det gutta egentlig ser etter på stranda?

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Det første jeg tenker er harry og sexy

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen