USMINKET MED SANDRA LYNG HAUGEN:

- Jeg trives kjempegodt uten sminke!

Sandra Lyng Haugen (28) er like blid med eller uten maskara og kajal, så lenge kroppen funker.

NYTT PERSPEKTIV PÅ UTSEENDE ETTER BRYSTOPERASJON: Sandra Lyng Haugen trives like godt med og uten sminke, og sier at utseende ikke tar så stor plass i hodet hennes lenger.
NYTT PERSPEKTIV PÅ UTSEENDE ETTER BRYSTOPERASJON: Sandra Lyng Haugen trives like godt med og uten sminke, og sier at utseende ikke tar så stor plass i hodet hennes lenger. Foto: Oda Berby
Publisert Oppdatert

Helt siden hun slo gjennom i «Idol» for elleve år siden, har Sandra Lyng Haugen vært en yndling hos mange. I hele sommer har låta «Play My Drum» surret og gått på radioen, og hun har hatt stor suksess med låter som «Sommerflørt» og «I Morgen».

Livet som artist har likevel ikke bare vært lett. I et åpenhjertig intervju i det siste nummeret av Det Nye, forteller Sandra at hun ofte har vært usikker på eget utseende, men at hun er langt mer avslappet nå.

- Jeg har veldig lyst til å gjøre det bra. Jeg har store forventninger til hva jeg skal klare. Hvis ikke jeg får det til, kan jeg bli skuffet, usikker og nervøs. Før var jeg usikker på andre ting, som utseendet mitt. Jeg ville bli likt, og jeg ville si de rette tingene, men nå gir jeg litt mer faen, sier hun.

Kroppen viktigst - tross alt

Det var etter at hun fjernet fire svulster fra brystene sine ifjor, at det for alvor gikk opp for Sandra at det viktigste tross alt er at kroppen funker.

- Jeg fjernet noen godartede svulster fra brystene, og de fikk en helt annen fasong og størrelse, men det er så deilig at jeg er frisk. Operasjonen ga meg perspektiv på at dette har jo ingenting å si. Utseende tar ikke så stor plass i hodet mitt lenger. Jeg er frisk, og jeg klarer ting, sier hun.

At kroppen taklet tre måneder med beinhard trening i tv-serien «Mitt dansecrew», ga også selvtilliten et løft.

– Jeg gikk gjennom tre måneder med åtte timer dansing hver dag. Jeg så at jeg taklet det uansett hvor vondt det var og hvor sliten jeg var. Det er jeg veldig fornøyd med. Kroppen min funker.

I tillegg til dans, er yoga dessuten en treningsform Sandra trives med, og i Det Nye ShapeUp har hun tidligere delt øvelser som både pingvingange og nedadgående hund med oss.

Like fin uten sminke

Å gå uten sminke er heller ikke problematisk for Sandra - faktisk så trives hun kjempegodt uten verken maskara eller eyeliner.

– Det er veldig deilig å gå uten sminke. Men hvis jeg skal på et arrangement, så føler jeg meg også fin når jeg har sminket meg. Jeg er komfortabel med begge deler, sier hun.

- Kanskje jeg ikke ville ha vært komfortabel med å ta et bilde uten sminke for to år siden. Det har gitt meg selvtillit å se at jeg får til ting jeg ikke hadde trodd jeg skulle få til. Da betyr det ikke så mye om brynene mine er plukket rett eller ikke.

Hvor viktig er egentlig utseende for deg?

– Det er en stund siden jeg har stått og sett meg selv i speilet og sett feil ved meg selv. Det er bortkastet tid og negativ energi. Jeg øver meg på å være glad i den jeg er. Jeg har jo en type jobb hvor jeg blir sett på når jeg står på scenen. Da har jeg selvfølgelig lyst til å føle meg på mitt beste. Det er ikke så nøye hva folk synes. Når jeg har det bra med meg selv, så føler jeg meg finere.

- Heller sunn enn tynn

På spørsmål om hva Sandra tenker om kroppsfokuset som er i dag, har hun dette å si:

- Jeg vet at det er mange som sier det motsatte, men jeg føler at fokuset i det siste har gått mer over mot at man skal være sunn og veltrent, enn at man skal være syltynn og ikke spise mat. Kvinner med former blir hyllet. Jeg setter veldig pris på at man går mer over mot det, for jeg kunne aldri ha vært syltynn. Jeg er så utrolig glad i mat!

Hva er skjønnhet for deg?

– Lykke! Hvis man ser noen som smiler, uansett utseende, så er det vakkert for meg. Jeg har blitt så glad i de små smilerynkene mine fordi det viser at jeg har smilt masse.

LES OGSÅ: Triks vippene dobbelt så tykke

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning