Slik får hun popstjernehåret

- Jeg fletter alltid håret før jeg legger meg

Hvem drømmer vel ikke om de lange, vakre lokkene til Marion Ravn? Her er hennes beste hårtips.

VAKRE LOKKER: Marion Ravn er kjent for det flotte håret sitt. Her deler hun sine beste hårtips.
VAKRE LOKKER: Marion Ravn er kjent for det flotte håret sitt. Her deler hun sine beste hårtips. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Popstjernen Marion Ravn er ikke bare aktuell som Idol-dommer, hun har også blitt hårmodell. Og det er kanskje ikke så rart, det er først og fremst det lange, vakre håret mange forbinder med henne.

- Håret er utrolig viktig for meg, siden det er en stor del av meg som person og artist. Hvis noen hadde klippet det av, vet jeg ikke hva jeg hadde gjort, sier Marion.

Hun forteller at hele familien har det lange brune håret, til og med pappa Ravn hadde flommende lokker på 70-tallet.

- Jeg har alltid hatt langt hår, og har aldri vurdert å klippe meg kortere. Noen ganger er det deilig å sette opp håret i en knute og bare få det vekk, innrømmer hun.

- Men jeg har jo mye kortere hår nå enn jeg hadde før. I M2M hadde jeg hår nesten ned til rumpa!

Legger seg med vått hår

Hvis noen hadde klippet det av, vet jeg ikke hva jeg hadde gjort

Selv om Marion alltid har hatt de lange lokkene sine, har også hun gått på en smell hos frisøren.

- Min verste hårkrise var da jeg bodde i Los Angeles og skulle farge håret litt mørkere og resultatet ble helt svart! Først prøvde jeg å leve med det en stund, men til slutt måtte jeg bleke håret og farge det brunt igjen. Etter dette har jeg bestemt meg for å ha min egen hårfarge og heller friske den opp litt når det har blitt solbleket, forteller hun.

Marion er mest fornøyd med håret sitt når det ikke er for stylet, og bruker en ganske enkel metode de gangene hun vil være ekstra fin på håret.

- Jeg har et triks som går ut på å vaske håret og legge meg med vått hår. Jeg vet at det ikke er så lurt å gjøre ofte, men jeg gjør det de gangene jeg vil våkne opp med stort hår og naturlig fall.

Fletter håret før leggetid

LANGT HÅR: Marion Ravn kommer aldri til å klippe det lange håret sitt kort.
LANGT HÅR: Marion Ravn kommer aldri til å klippe det lange håret sitt kort. Foto: Foto: Stella

Marion forteller at hun ikke bruker spesielt lang tid på håret sitt om morgenen, selv om den nyanskaffede panneluggen hennes gjør at hun må sette av noen minutter ekstra foran speilet.

- Det mest dristige jeg har gjort med håret er faktisk å klippe pannelugg. For meg som er så glad i det lange håret mitt, var det en big deal. Men nå er jeg kjempefornøyd med luggen min! Siden jeg har pannelugg bruker jeg litt lenger tid på håret om morgenen. Da må jeg alltid væte luggen og føne den på plass. Ellers er jeg ikke så nøye med håret mitt på hverdager, jeg liker å ha det som det er.

Marion har hatt langt hår stort sett hele livet, og derfor flere gode tips for hvordan man best vedlikeholder håret.

- Jeg tar hårkur jevnlig én gang i uka. Og så vasker jeg håret hver tredje dag. Håret har ikke godt av å vaskes for ofte. Jeg fletter også håret hver kveld før jeg legger meg. Det gjør at det ikke blir slitt og floker seg så lett om natten. Dette trikset har jeg brukt siden jeg var liten.

Bruker varmruller eller rettetang

Marion Ravn er ofte å se på den røde løperen og andre events hvor hår, sminke og antrekk spiller en viktig rolle. Her har hun funnet hjelpemidlet som alltid gjør henne fin på håret.

- Jeg klarer aldri å krølle håret mitt selv, men jeg har nettopp skaffet meg varmruller og det får jeg til å bruke. Det blir bra uansett hvor dårlig jeg ruller det, jeg får alltid fine bølger av dem. Ellers retter jeg det bare med rettetang, siden det går raskt og enkelt. Men det er gøy å gjøre noe annet med håret iblant.

Og har du lyst på like langt hår som Marion, har hun oppskriften klar:

- Om man vil ha langt hår, gjelder det å varmebehandle håret minst mulig med føner og varmetenger, og la håret få fred fra bleking og farging. Og så gjelder det å være tålmodig mens man sparer og gi håret tid til å vokse.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning