Det er ingen tvil om hvilken frisyre som er øverst på trendtoppen denne sesongen.

Hestehalen dominerte catwalken fullstendig, og er helt i tråd med høstens elegante og minimalistiske trend

Det beste av alt er at det er en kjempeenkel frisyre som alle kan få til, men med enkle grep kan man ta frisyren til et nytt nivå.

Høy eller lav

Du kan velge selv hvilken type hestehale du vil ha. De lave hestehalen med sideskill troner øverst, men det var også mange varianter av den høye hestehalen på catwalken.

Felles for alle er at håret må være blankt og se kjernesunt ut.

Du kan også pynte opp hestehalen med tilbehør. Dries van Noten la en gullring over hårstrikken på sin visning, mens Gucci pyntet sin lave hestehale med fjær i flere farger.

Louis Vuitton pyntet opp sin kjempestramme hestehale med hårbånd.

=

HESTEHALE: Louis Vuitton, Marc Jacobs og Philosophy viste hestehaler i forskjellige varianter. Foto: Fashionactive

Slik får du looken

Håret skal helst være speilblankt, så start med å vaske og kure håret. Bruk gjerne en hårolje eller serum i håndkletørt hår for maksimal glans.

Så plasserer du hårskillen - helst sideskill, men alt er lov.

Gre håret bakover og fest det med et hårstrikk i den høyden du vil ha hestehalen. For å få det skikkelig stramt på undersiden av hestehalen, kan du se opp i taket når du fester hårstrikken.

Legg ned småhår med en stylingkrem, og bruk gjerne en glansspray over for ekstra blanke lokker.

Om du har tynt eller kort hår, kan du gjerne feste på løshår på clips før du begynner. Da får du en lang og tykk hestehale, som sett på catwalken.

=

HESTEHALE: Gucci pyntet opp hestehalen med fjær, mens BCBG og Leonard gikk for helt enkle varianter. Foto: Fashionactive

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!