Her er nettbutikkene vi anbefaler

De beste motebutikkene på nett

Vi har lett og funnet de beste nettbutikkene for klær, sko, solbriller og vesker.

MOTE PÅ NETT: Her er de beste nettbutikkene som selger klær, sko, vesker og solbriller.
MOTE PÅ NETT: Her er de beste nettbutikkene som selger klær, sko, vesker og solbriller. Foto: Foto: Nelly, Net-a-porter
Publisert Oppdatert
SHOPPINGMAGASIN: Noen eksklusive nettbutikker lager egne magasiner du kan titte i.
SHOPPINGMAGASIN: Noen eksklusive nettbutikker lager egne magasiner du kan titte i. Foto: Printscreen fra Net-a-porter.com

Vi har laget en helt ny og fersk nettbutikk-guide. Klikk på linken, så kommer du direkte til denne.

Stor test fra 2013

NB! Vi har nå laget en stor nettbutikktest, hvor vi tester de største og mest populære nettbutikkene. Se hele testen her.

Nettshopping

Nettshopping sparer deg for mye svette, slit og tårer. Du slipper å gå fra butikk til butikk, men kan enkelt velge og vrake butikker ved bare noen tastetrykk.

Nettbutikkene har blitt så virtuelle at du nå kan se plagget på modell eller dukke. Det er ikke helt som å prøve plagget på, men det er ikke så langt unna heller.

Varene kommer hjem til deg på døra, uten at du trenger å gjøre annet enn å hente opp kredittkortet fra lommeboka for å taste inn kortnummeret ditt.

De fleste nettbutikker både innen sko og klær har gode størrelsesguider, slik at du lettere skal velge riktig størrelse.

Hva venter du egentlig på?

Nettbutikker

Du finner alt du trenger på nettet. Sko, sokker, hårpynt, parfyme, klær, sko, sminke, shampo, vesker, belter, hatter, smykker - ja, du finner alt du måtte trenge på den store verdensveven.

Det gjelder bare å vite hvor du skal lete.

Her finner du et utvalg av gode og seriøse nettbutikker. Vi har forsøkt å lage en god miks av norske og utenlandske nettsteder, av billig og dyrt, trendy og klassisk.

De utenlandske forslagene har tekst på engelsk, svensk eller dansk - alt ettersom. Enkelte av nettbutikkene tilbyr seg til og med konvertere prisene til norsk valuta, slik som Luisviaroma.com for eksempel.

De dyre designernettstedene er kanskje like mye til inspirasjon som de er til shopping. Net-a-porter.com har for eksempel laget et magasin på nettsiden sin som kan være verdt en titt.

Shoppetips

Byr du på auksjoner på nettet, som for eksempel Ebay, er det lurt å holde tunga rett i munnen. Ikke by på for mange ting av gangen, da risikerer du å vinne alle auksjonene - og dét kan bli dyrt.

Et godt tips er å sjekke ut salgsseksjonen til de ulike nettstedene. Her kan du gjøre virkelig gode kupp!

Spor sendingen din med Postens sporingstjeneste. Slik kan du følge med på hvor pakken din befinner seg.

TIps oss gjerne om nettbutikker du anbefaler i kommentarfeltet under artikkelen.

Les også:

Kjøp billig skjønnhet på nettet

Stylingtips til basisgarderoben

Slik unngår du nettfellene

De beste interiørbutikkene på nett

Klær

Her ligger lenker til nettsteder som selger klær av ymse slag. Her finner du klær til både kvinner og menn, fra innland og utland.

SOKKER: Sokker trengs ikke prøves først, og er dermed lett å handle på nett.
SOKKER: Sokker trengs ikke prøves først, og er dermed lett å handle på nett. Foto: Printscreen fra Happysocks.com

Shopbop.com er en supertrendy nettbutikk med blant annet Alexander Wang, Hudson, 7 for all Mankind, Balmain, L.A.M.B. og Derek Lam på merkelisten. Amerikansk nettbutikk. Her kan du shoppe på kategori, trend eller designer for eksempel.

Pepper-shop.no inneholder klær både for kvinner og menn. April 77, Filippa K, Martin Margiela MM6, Rokin, Henrik Vibskov og Carin Wester er noen av merkene du finner her. Norsk nettbutikk.

Mytheresa.com gjør det enkelt å stjele catwalkstilen, for her bugner det av designermerker som eksempelvis Marc Jacobs, Anna Sui, Ossie Clark, Yves Saint Laurent, Seven for all Mankind og Missoni. Tysk nettbutikk for kvinner.

Shop.Acnestudios.com er en hendig nettside for Acne-fans. Her finner du klær for begge kjønn, samt belter, sko, og sokker. Fruktene fra samarbeidet med Lanvin kan også kjøpes her. Svensk nettsted.

Emoda.no er et norsk nettsted med fokus på design. Emoda har både dame og herreklær, og fører merker som for eksempel Björn Borg, Energie, Just Cavalli og John Galliano.

Net-a-porter.com er kjent for sine designerklær. Dette er dyrt, men lekkert. Shop merker som Vivienne Westwood, Emilio Pucci, Alexander McQueen, Miu Miu, Burberry, Sonia by Sonia Rykiel, Jason Wu, Chloé, Juicy Couture med mer. Britisk nettbutikk kun for kvinner.

Plus46fashion.se har klær fra mange nordiske designere som Carina Wester, Julian Red og Siv Støldal. Klær til både kvinner og menn. Svensk nettsted.

Freudiankicks.no er en butikk med base i Oslo som også tilbyr nettshoppere merker som Stine Goya, Best Behaviour, Acne, American Apparel og Julian Red. Her finner du klær til menn og kvinner, samt diverse tilbehør.

Bergmanstore.com er et svensk nettbutikk som tilbyr et lite utvalg klær i organisk bomull både for kvinner og menn. Her finner du klassiske plagg som skjorter, pikéskjorter og chinos.

My-wardrobe.com er en britisk nettbutikk med et stort utvalg av merker til begge kjønn. Her finner du blant annet Malene Birger, Day Birger et Mikkelsen, Designers Remix, Nudie, APC, Tweny8Twelve og Pringle for å nevne noen.

Asos.com tilbyr over 20 klesmerker i tillegg til sitt eget. Her finner du blant annet Levis, Karen Millen, American Retro, Coast, Diesel med flere. Asos tilbyr også smykker og undertøy. Britisk nettbutikk.

Nelly.com er en kjempestor nettbutikk med både klær, undertøy og badetøy for menn og kvinner. Her kan du shoppe merker som Armani, Vila, Soaked in Luxury, Replay, Cheap Monday og Dr. Denim. Nelly.com fører også en del smykker og tilbehør.

Tresbienshop.net er en svensk nettside som er særlig spennende for designinteresserte, da den kan skilte med merker som Arne & Carlos, Dries van Noten, Raf Simons, Junya Watanabe Man og Commes des garcons.

Ladiesroom.no kan by på klær til kvinner fra ganske rimelige merker slik som Kaffe, Ash, Phard og Cream. Norsk nettbutikk.

Happysocks.com har sokker for alle fargeglade sokkefans. Alle slags farger og varianter finner du her: striper, ruter, ensfarget, tofarget, trefarget, mønstrede - hva det måtte være. Alle sokkene koster 60 kr. Kjøper du fire par eller fler, sender de gratis. En svensk nettside man blir glad av!

Ellos.no sitter på en drøss med klesmerker og tilbyr eksempelvis Levi's, Esprit, Roxy, Champion og Adidas. Norsk nettbutikk, beregnet både på kvinner og menn.

Laredoute.no er et norsk nettsted med mange designermerker. Billabong, Caterpillar, Energie, Fred Perry, Kookaï, Wrangler og American Vintage er noen av dem. Tilbyr klær for kvinner og menn.

Theoutnet.com har blitt mang en fashionistas drømmenettsted da det tilbyr designerklær, -sko og -tilbehør til rabatterte priser. Vanligvis får du et sted mellom 40 og 70 prosent rabatt. Britisk nettbutikk som drives av de samme som står bak Net-a-porter.com. Kun for kvinner.

Vesker

Vesker, dyre og billige, designer eller ikke - her finner du en del linker som kan hjelpe deg i letingen.

DESIGNERSHOPPING: Alle merkene som ikke finnes i Norge, kan du nå tak i på nettet.
DESIGNERSHOPPING: Alle merkene som ikke finnes i Norge, kan du nå tak i på nettet. Foto: Printscreen fra Net-a-porter.com

Ebags.no er et norsk nettsted med vesker til enhver smak. Her finner du The Sak, Cavalli, Versace og Cox Industries blant annet.

Mytheresa.com har haugevis av fine vesker. Dyre designervesker, men her får du ekte saker. Fører merker som Marc by Marc Jacobs, Fendi, Lanvin, Givenchy og Miu Miu med flere. Tysk nettsted.

Net-a-porter.com har et stort utvalg av designervesker som for eksempel Bottega Veneta, Matthew Williamson, Lanvin, Mulberry, Jimmy Choo og Anya Hindmarch. Britisk nettsted.

Luisaviaroma.com fører lekre designervesker som Dsquared, Givenchy, Dolce & Gabbana, Chloé og Valentino. Italiensk nettsted, som konverterer priser til norsk valuta.

My-wardrobe.com inneholder i tillegg til klær en del vesker. Her finner du et lite utvalg av Botkier, Vivienne Westwood D&G, Stella McCartney og See by Chloé. Britisk nettbutikk.

Ebay.com er en elsket og hatet nettside blant veskeelskere. Ebay selger både brukt og nytt. Her finner du omtrent alt du måtte trenge, men her er det ekstra viktig å være obs på at merkevesker kan være piratkopierte.

Shopbop.com har et stort utvalg av vesker fra designere som Elie Tahari, Mulberry, L.A.M.B, Alexander Wang og Marc Jacobs for å nevne noen. Amerikansk nettbutikk.

Sko

Det er ikke noe problem å handle sko når det finnes så mange kule nettbutikker som dette.

Lillevinkel.no er en oversiktlig norsk nettside som tilbyr haugevis av fine sko. Her finner du noe både til kvinner og menn.

VESKER: Sikle hemningsløst på alle designerveskene du har lyst på når du surfer på nettet.
VESKER: Sikle hemningsløst på alle designerveskene du har lyst på når du surfer på nettet. Foto: Printscreen fra Mytheresa.com

Mytheresa.com fører lekre designersko, som for eksempel Chloé, Fendi, Gianvito Rossi og Christian Louboutin. Tysk nettsted.

Logoshopping.no fører et kjempestort utvalg av Camper-sko, både til dame og herre. Norsk nettbutikk.

Net-a-porter.com tilbyr ikke bare klær og vesker, men også sko. Her finner du kjente merker som for eksempel Christian Louboutin, Lanvin, Marc Jacobs og Celine. Dette er dyrt og lekkert. Engelsk nettsted.

Luisaviaroma.com tilbyr blant annet sko i bøtter og spann med designere som Dsquared, Roger Vivier, Givenchy, Ann Demulemeester, Balmain og D&G. Nettstedet er italiensk, og tilbyr gratis frakt til hele Europa.

Freudiankicks.no har hovedfokus på klær, men fører også en del sko til begge kjønn. Merker som Gaspard Yurkievich, Acne og Sneaky Steve.

Sneakersnstuff.com tilbyr Nike, Adidas, Puma, New Balance-sko i haugevis. Svensk nettsted med sko både til kvinner og menn.

Kosmetikk

Hårprodukter, sminke, hudpleieprodukter og annet stæsj kan enkelt kjøpes på nett. Her er noen gode nettbutikker til denslags.

Parfymeri.no er det Oslo-baserte Gimle Parfymeri på nett. De tilbyr for eksempel Laura Mercier, Fusion Beauty, diverse parfymer samt økologiske merker som Juice Beauty, Erbaviva og Care by Stella McCartney.

Esthetique.no har en ganske velutstyrt nettbutikk med kjente kosmetikkmerker. Clarins, Dior, Lancôme, Helena Rubinstein, Guerlain, Biotherm og Clinique blant de representerte sammen med de største parfymemerkene.

SKO I BØTTER OG SPANN: Norske nettbutikker blir bare bedre og bedre. Hva med et par sko rett hjem i postkassen?
SKO I BØTTER OG SPANN: Norske nettbutikker blir bare bedre og bedre. Hva med et par sko rett hjem i postkassen? Foto: Printscreen fra Lillevinkel.no

Lookfantastic.com er en amerikansk nettbutikk som byr på hårprodukter, sminke, hudpleieprodukter, parfymer med mer. Merker som Bare Minerals, Aveda, Kérastase, Elemis, L'Oréal, Clarins, D:fi, Dermalogica, American Crew, Redken, Ren og Joico er bare noen av de som finnes på lista her. Produktene er stort sett rimeligere enn hva du finner i norske butikker.

Barbershop.no er en norsk nettbutikk med kosmetikkprodukter for menn. Barbersaker, hudpleieprodukter, deodoranter og parfyme er bare noe av det du finner her. Merkene spenner fra Zirh, Crabtree & Evelyn til Burberry og Anthony.

Strawberrynet.com har en haug med merker i sortimentet til hyggelige priser. Her finner du hudpleie, makeup, parfyme til menn og kvinner samt hårprodukter. Merkene spenner fra Anna Sui, Biotherm og Bobbi Brown til Tweezerman, Versace, Vincent Longo og Yves Saint-Laurent. Amerikansk.

Nelly.com har primært klær, men byr også på en del innen skjønnhetsfronten. Anatomicals, Sasco, John Masters, KMS og Max Factor står på merkelista her. Norsk nettbutikk.

Blivakker.no er et norsk nettsted som har som målsetting å tilby merkevarer til taxfree-priser. De byr på produkter innen hår, hud, makeup og parfyme, samt at de tilbyr noen elektriske apparater. Eksempler på merker er Redken, Renati, Wella, Avene, Biotherm, Dermalogica, Bare Minerals, Lancôme og Jean Paul Gaultier.

Vintage

Å kjøpe vintage og brukt er ikke bare politisk korrekt. Det er miljøvennlig og billig også. Her er noen supre linker.

Poshgirlvintage.com er en amerikansk nettbutikk som har vunnet pris for beste vintagebutikk online. De spesialiserer seg på kjoler fra 1920-1980, og særlig utvalget av 1950-tallskjoler er stort. Her kan du også finne vesker og sko.

Trendsales.dk er danskenes Ebay, bare i langt mindre skala. Her legges det ut vesker, smykker, sko og klær som du kan by på, kjøpe til fastpris eller tilby i bytte.

Vanityvintage.no er en norsk nyåpnet nettbutikk som tilbyr klær, sko, smykker og vesker. Dette er et lite skattkammer av en butikk! Jumpsuits, blazere, cardigans, kjoler og vesker er bare noe av det som står på menyen. Det er oversiktlig, lett å finne frem, morsomme og fortellende bilder med modell - og norsk! Det er jo stas bare det. Prisene er høyere enn på Fretex, men overkommelige.

PARFYME: Parfyme og annen kosmetikk kan du finne både på velassorterte norske og utenlandske nettsteder.
PARFYME: Parfyme og annen kosmetikk kan du finne både på velassorterte norske og utenlandske nettsteder. Foto: Printscreen fra Blivakker.no

Ebay.com er et amerikansk nettsted som selger både nytt og brukt av omtrent alt du kan tenke deg, og er også kjent som verdens største loppemarked. Vintageandelen av vesker, sko og klær er relativt stor, og Ebay kan by på mange kjente merker. Her kan du være med på auksjoner eller kjøpe til fast pris, avhengig av selger.

Vintageacademe.com er så ekslusiv og lekker at man bare må surfe litt rundt og titte på alle de nydelige kreasjonene. Her finner du kjente designerklær, vesker og smykker fra ca 1920 og oppover. Hva med en kjole fra Pierre Balmain fra 1950 eller en ekte Halston à la 70-tallet? Britisk nettsted.

Rollingstonevintage.com gir deg klær, sko og vesker fra 60-, 70-, -80- og 90-tallet. Du kan søke på stil, prøv for eksempel 90s grunge. Utvalget er ikke kjempestort, men her kan du finne gull om du leter. Rimelige priser. Amerikansk nettsted.

Poshvintage.com er en innholdsrik amerikansk nettbutikk med masse å velge mellom fra 1960 og oppover. De er særlig gode på kjoler. Her finner du både designerklær, vesker og -sko, men også rimeligere merker. Poshvintage gir deg mulighet til å holde av klærne til du lønna kommer på konto. Smart! Amerikansk nettsted.

Absolutevintage.co.uk er en britisk nettbutikk som tilbyr klær og tilbehør fra ca 1930 til ca 1980 til både menn og kvinner. Butikken ble i 2008 kåret til Best vintage shop in London. Ikke verst. Her skoene sortert på størrelse, noe som er veldig hendig.

Mintandvintage.com er svensk, og er en søt og oversiktlig nettbutikk som tilbyr både nye (mint) og gamle (vintage) klær, smykker, vesker og sko. Mint & Vintage begynte som vanlig butikk i 2005, og åpnet nettbutikken i 2007.

Vintagevixen.com tilbyr klær til kvinner og menn med klær fra 1980-tallet og nedover. De er kjent for hyggelige priser og har holdt koken siden 1996. Imponerende bare det. Dette er ikke veldig fancy site, men den er innholdsrik og her kan du finne noen gode skatter om du leter litt. Amerikansk.

Shrimptoncouture.com er lekker som få, enkel å få god oversikt i, og tilbyr luksus vintage, rekonstruerte plagg og couture fra 1920-tallet og opp til i dag. Her kan du navigere på kjolestørrelsen din, på hvilken periode du søker, eller hvilke type klær du ser etter. Praktisk! Amerikansk nettbutikk.

Solbriller

Designersolbriller til en hyggelig penge er noe de fleste ser lyst på. Disse linkene gir deg nettopp det.

Otticanet.it har omtrent alle solbrillemerker du kan tenke deg. Vi nevner i fleng: Gucci, Dior, Prada, Ray-Ban, Police, Persol, Miu Miu, Missoni, Marc Jacobs, Bvlgari, Guess, Giorgio Armani, Yves Saint-Laurent, Vogue, Oakley, Versace, Roberto Cavalli - you name it. Italiensk nettside med engelsk tekst som konverterer prisene til norske kroner. Her fant vi faktisk flere solbriller som var nesten halve prisen enn samme modell i norske butikker.

Unitedshades.com er et amerikansk nettsted som gir det mye å velge mellom. Her er det designersolbriller fra for eksempel Arnette, Burberry, Dior, DKNY, Gucci, Ray-Ban, Tom Ford og Stella McCartney til en ganske så hyggelig pris. Kjøper du fire par eller mer får du 20 prosent rabatt på det billigste paret.

Verdt å vite

Visste du at nettshopping gir deg 14 dagers angrerett på norske nettsteder? Du må også huske på at det tilkommer frakt og kanskje toll. Her er en oversikt over hva du bør vite.

Toll og moms

VINTAGE: Utvid horisonten for hvor du kjøper Vintage. Nettet gir deg uante muligheter.
VINTAGE: Utvid horisonten for hvor du kjøper Vintage. Nettet gir deg uante muligheter. Foto: Printscreen Poshgirlvintage.com

Handler du fra utenlandske nettbutikker, vær klar over følgende:

 • Sendinger fra utlandet med vareverdi under 200 kroner er toll- og avgiftsfrie.
 • Det er i enkelte tilfeller toll på tekstiler med opprinnelse utenfor Europa. Tollsatsene ligger fra ca. fem til 15 prosent.
 • Du må betale merverdiavgift (moms) på alle sendinger med verdi over 200 kr. Kjøper du en vare i utlandet pålegger staten deg denne avgiften (25 prosent) i det varen ankommer landet.
 • Det er firmaet som sender deg varen som tar betalt for frakt. Noen firmaer inkluderer fortollingsgebyr i fraktprisen. Sjekk fraktkostnadene når du sjekker priser, og finn ut om de inkluderer fortollingsgebyr.
 • Fraktfirmaet tar gjerne et gebyr for å fortolle varen og for å legge på momsen. Postens fortollingspris er 93 kr for varer med verdi inntil 1000 kr, og 188 kr for varer med høyere verdi.
 • Du kan fortolle varen på internett på Toll.no
 • Handler du i norske nettbutikker har du rett til å gå fra avtalen (angrerettloven) innen 14 dager, uten å oppgi noen grunn. For utenlandske nettsider gjelder ikke denne regelen, men mange opererer likevel med angrerett innen 14-30 dager avhengig av nettbutikken.
 • Du kan spore pakken din på internett ved hjelp av Posten sin sporingstjeneste. Tast inn sending- eller kollinummeret på Posten.no.

Les mer om tips vedrørende netthandel på Toll.no og Posten.no.

(Kilde: Tollvesenet og www.posten.no)

Utvis nettvett

 1. Sjekk mer enn én nettbutikk. Det kan være forskjeller i pris, service og pålitelighet.
 2. Vurdér nettselskapet som selger varen eller tjenesten nøye. Vær forsiktig med totalt ukjente nettselskaper.
 3. Sett deg inn i all tilgjengelig informasjon rundt kjøpet. Gir selger tilstrekkelige opplysninger om varen/tjenesten?
 4. Vær sikker på at du har fått med deg totalsum, betalingsmåte, leveringstidspunkt og leveringsmåte.
 5. Vær sikker på at nettstedet er seriøst før du betaler på forskudd.
 6. Sjekk også at nettstedet har en sikker side. Se etter en nøkkel eller et hengelåssymbol nederst i internettleseren din og/eller bokstavene https som de første i adressen.
 7. Blir du opplyst om angrerett og om hva du kan gjøre, og hvor du kan henvende deg ved feil/mangler?
 8. Ivaretar selger dine personopplysninger og betalingsopplysninger?
SOLBRILL DEG: Et par nye solbriller er bare noen tastetrykk unna.
SOLBRILL DEG: Et par nye solbriller er bare noen tastetrykk unna. Foto: Printscreen fra Otticanet.it

(Kilde: www.forbrukerportalen.no)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning