Toppblogger Sophie Elise Isachsen snakker ut

- Hele livet mitt handlet om operasjoner

Utstøtt i Harstad, avhengig av skjønnhetsinngrep og hetset i sitt eget kommentarfelt. Nå vil toppblogger Sophie Elise vise hvordan det egentlig har vært å være henne.

HØYE FORVENTNINGER: - Jeg føler at leserne mine forventer at jeg hele tiden skal finne på noe nytt, noe sjokkerende. Noen skrev på Twitter at de gledet seg til å se mer fra mitt spennende liv, men da tenkte jeg bare «men jeg har jo ikke det», sier Sophie Elise, som nå er å se i dokusåpen Bloggerne på TV2 Bliss.
HØYE FORVENTNINGER: - Jeg føler at leserne mine forventer at jeg hele tiden skal finne på noe nytt, noe sjokkerende. Noen skrev på Twitter at de gledet seg til å se mer fra mitt spennende liv, men da tenkte jeg bare «men jeg har jo ikke det», sier Sophie Elise, som nå er å se i dokusåpen Bloggerne på TV2 Bliss. Foto: FOTO: Gry Traaen
Publisert Oppdatert

Sophie Elise Isachsen (18)

  • Kommer fra Harstad
  • Skriver en av Norges mest leste blogger, sophieelise.blogg.no, med mellom 40-50 000 unike lesere hver dag
  • Aktuell med dokusåpen Bloggerne, som går søndager kl. 20 på TV2 Bliss.
  • På Instagram heter hun @therealsophieelise

- Det er så rart, mange titalls tusen mennesker leser bloggen min og sier at de bryr seg om meg, og samtidig kan jeg være så ensom og ikke ha noen å være sammen med, sier hun.

Sophie Elise ser ikke ut som hun gjør på bloggen sin, nå når hun sitter med bena i kors i frisørstolen, med skulderkort hår og usminket ansikt.

Dette er jenta med oppunder 50 000 unike lesere hver dag. Som tok silikon på 18-årsdagen sin, fordi hun ikke orket å vente en dag lengre. Som på profilbildet sitter i rosa truse og løfter rumpa mot alle som går inn på bloggen hennes.

- Godt å bli tatt seriøst

Men i dokusåpen Bloggerne på TV2 Bliss vil hun vise mer av alt det andre.

- Det har vært så godt å bli tatt seriøst i arbeidet med denne serien. Av dem som produserer Bloggerne følte jeg meg likt for den jeg er.

Hun har mange ganger opplevd det motsatte.

- Jeg har vel aldri passet inn i Harstad, sier hun, og trekker på skuldrene.

Det er ikke lenge siden hun satt på toalettet på Heggen videregående skole og spiste matpakken sin. Utenfor satt det som hadde vært gjengen hennes, men som nå sa at det ikke var plass til henne ved langbordet i kantinen.

- Jeg var i den gjengen som kanskje trodde de var litt bedre enn alle andre. Man måtte ha jakke fra Canada Goose, skjerf fra Acne og like humoren fra Torsdag kveld fra Nydalen. Hvis de fant ut at noen ikke passet inn der, så ble man utstøtt. Og slik ble det for meg.

Det går bedre nå. For et år siden fikk hun kjæreste. I sommer var hun ferdig på videregående. Hun har noen venner. Likevel, ensomheten kan fortsatt henge over henne.

- Da jeg var yngre følte jeg meg alene i verden, det gjør jeg ikke nå. Men det er ikke mange jeg kan kalle nære venner og ringe hvis det er noe, og de fleste har flyttet, så jeg har fortsatt dager der jeg er ensom og ikke har noen å være sammen med. Det er en veldig rar følelse.

ALT ORDNER SEG: - Jeg har mange ganger tenkt at alt går til helvete, men så ordner det seg. Så nå har jeg begynt å fokusere på det, at jeg er heldig som har det slik jeg har det, og at alt ordner seg.
ALT ORDNER SEG: - Jeg har mange ganger tenkt at alt går til helvete, men så ordner det seg. Så nå har jeg begynt å fokusere på det, at jeg er heldig som har det slik jeg har det, og at alt ordner seg. Foto: FOTO: Gry Traaen

Ikke naturlig

I kommentarfeltet mitt skrev folk at jeg så ut som en plastdukke, og jeg tok det som et kompliment. Det er en sykdom.

Bak henne står frisøren og legger frem det lange håret som snart skal festes med tape. I kveld skal Sophie Elise på fest med TV2, og instruksen til frisøren er klar: «jeg vil ha tydelige striper i håret, det skal ikke være sånn naturlig!».

Mens de fleste jenter sluker skjønnhetstipsene som gir et «naturlig resultat», har Sophie Elise hatt imaget som «hun som opererer seg».

- Jeg så på det som en positiv ting, men det er jo ikke det.

Brystforstørrelse, neseoperasjon og jevnlig påfyll av Restylane i leppene. I en periode følte Sophie Elise at hele livet dreide seg om utseendet og å planlegge nye forandringer.

- Hele livet mitt handlet om operasjoner. Da jeg var 17 år tjente jeg bra på bloggen, men tok bare ut 100 kroner i uken, fordi jeg var redd for å ikke ha råd til operasjonene jeg ønsket. Jeg satt bare inne, for å få råd til å fikse på utseendet, og da handlet jo hele livet mitt om det. Etter hvert skjønte jeg at jeg holdt på å bli virkelig syk i hodet, sier hun.

- Hvorfor ble det slik?

- Jeg tror det aller først startet med at jeg var så sent utviklet da jeg var yngre. Jeg ble mobbet og var sist ute med alt, og da vokste det frem et ønske om å være først ute med noe. Den tanken ga meg et skikkelig rush, så da jeg bestemte meg for å ta silikon på 18-årsdagen min, var det ikke snakk om at det skulle skje en dag senere.

- Og etter hvert begynte du å tenke at leserne dine forventet at du gjorde slike ting?

- Ja, jeg var redd for å bli oppfattet som kjedelig hvis jeg ikke gjorde noe. En anorektiker tar det som et kompliment hvis du sier at hun er for tynn, i kommentarfeltet mitt skrev folk at jeg så ut som en plastdukke, og jeg tok det som et kompliment. Det er en sykdom.

- Klarte å se at jeg var fin likevel

«Æsj, det der var stygt av meg», sa hun til fotografen som viste henne ett av bildene han tok av henne, i høst. «Men du må se på øynene dine», svarte han. «Det er jo der alle andre ser».

- Da klarte jeg å se at jeg var fin likevel. Det der satte i gang noe i meg.

I vinter har hun satt sprøyter i leppene med et stoff som skal få Restylanet til å forsvinne ut fra leppene.

- Jeg har tenkt mye på om jeg har ønsket å operere meg på grunn av reelle komplekser, eller om det handler mest om oppmerksomheten og spenningen. Og jeg har kommet frem til at hvis jeg hadde gjort noe mer med utseendet mitt nå, hadde jeg bare endt opp med et dårligere selvbilde enn jeg har fra før.

Selvtillit nok

SPENT: Sommerfuglene i magen melder seg når Sophie Elise gjør seg klar for fest. - Alle andre som kommer er sikkert kjendiser, mens ingen vet hvem jeg er. Det kan bli litt kleint.
SPENT: Sommerfuglene i magen melder seg når Sophie Elise gjør seg klar for fest. - Alle andre som kommer er sikkert kjendiser, mens ingen vet hvem jeg er. Det kan bli litt kleint. Foto: FOTO: Gry Traaen

Etter timer i frisørstolen er håret blitt langt og ansiktet sminket (det var klar beskjed til makeupartisten også: «lange løsvipper og hard eyeliner, og ikke sånn naturlig, uttonet øyenskygge»).

Jeg ser ut som en person som ikke mener en dritt, så folk har alltid blitt sjokkert over at jeg har egne tanker og meninger.

- Jeg ser ut som en person som ikke mener en dritt, så folk har alltid blitt sjokkert over at jeg har egne tanker og meninger, sier hun og ler høyt.

Men det har vært noen episoder hun gjerne skulle vært foruten. Som da hun la ut et innlegg om strippestangen hun har på rommet, en dag hun hadde sovet lenge og ikke sjekket nyheter.

- Det var 22. juli. Jeg la ut det innlegget om strippestangen, og så senere går jeg ned i stuen og finner ut hva som har skjedd i Oslo og på Utøya. Alle kommenterte ar jeg var et grusomt menneske. Det er aldri meningen å gjøre meg dum, men jeg skjønner jo at folk tror jeg er det, når jeg klarer å havne i situasjoner som det.

Det finnes en viss automatikk i responsen hun får fra leserne sine: et innlegg der hun er åpen, sårbar eller trist, får mange støttende kommentarer med hjerter og komplimenter. Legger hun ut et innlegg der hun er fornøyd og stolt, vil kommentarene i stor grad være negative.

- Leserne er flinke til å bygge deg opp og rive deg ned igjen. Men jeg liker å se på dem som venner, og nå har jeg selvtillit nok til å ta til meg de fine kommentarene, mens de slemme kan prelle av.

- Hvordan opplevde du de ufine kommentarene tidligere?

- For to år siden fikk jeg en kommentar om hvor jævlig stygg nesen min var, og nå har jeg operert den. Det sier vel sitt. Den personen som skrev det, har garantert glemt det for lenge siden. Hos meg satte det seg helt fast.

Sommerfugler og strippestang

Mens mange har ment at Sophie Elise ikke har vært bevisst sin påvirkningskraft når hun har blogget om skjønnhetsinngrepene, mener hun selv at hun gjør så godt hun kan med å få leserne sine til å føle seg bra.

- Jeg vil at leserne mine skal vite at uansett hva du har lyst til å gjøre, så er det greit, så lenge du er snill og gjør det for din egen del.

- Har du et eksempel på det?

- Ja, jeg har tatt mange lettkledde bilder, og da kommenterer folk at «jenter med selvtillit gjør ikke sånt». Mitt svar til det er «en jente med selvtillit gjør hva faen hun vil». Man må stå for den man er og være sterk. Det kan ikke være sånn at det «å være seg selv» bare er bra nok hvis man er en uskyldig Selena Gomeztype, det må også være lov å ta lettkledde bilder, hvis det nå er det man vil.

Det mangler ikke på henvendelsene fra produsenter av spraytan og sjampo som vil vite hvor mye hun tar for å skrive et innlegg om produktene deres.

- Jeg har fantastiske foreldre, men de var veldig unge da de fikk barn, så vi har ikke hatt så god råd mens jeg vokste opp. Jeg vet hvordan det er å ikke ha mulighet til å kjøpe det man ønsker seg, så jeg vil ikke ha en blogg som får leserne mine til å føle at livet ikke er verdt å leve hvis de ikke har den riktige jakken. Derfor tar jeg ikke imot penger for å skrive om produkter, jeg kan ta imot en sjampo, men da er det opp til meg om jeg skriver om den eller ikke.

- Mer interessant med ærlighet

Hun har forståelse for at noen ønsker å ha en happy-blogg som fokuserer på å gi leserne inspirasjon og positiv input, men hun synes det er mer interessant med ærlighet og litt brodd.

- Mange bloggere bruker ord som «vidunderlig», de skriver et språk som ikke finnes. Jeg mener, hvis du skal fortelle en venninne om en ny krem, så sier du ikke «jeg har testet en ny krem, den er helt vidunderlig».

Sophie Elise bor fortsatt hjemme hos foreldrene i Harstad, på rommet med sminkebord, sommerfuglgardiner og strippestang. Drømmen er å kjøpe leilighet i Oslo med kjæresten, og å få mulighet til å fortsette å jobbe med TV.

- Jeg har vært fanget i småbyen der du tar utdannelse og jobber fra ni til fem, ellers er du ikke verdt en dritt, for det er det eneste de kjenner til. Det hadde vært så godt å være blant folk som gjør sin egen greie.

Hun er spent på mottagelsen av Bloggerne.

- Jeg håper leserne mine liker serien, at de skjønner mer av hvem jeg er og ikke blir skuffet. Det er så mange som har forventninger til meg og livet mitt. Da er det lett å føle seg som en taper, når jeg på mange måter ikke har en dritt for meg.

Les også:

- Det er sunt å se at også voksne damer kan være sexy

Dette buksetrikset må du få med deg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen