Ansikts- og kroppspleie

Dette vil huden din ha

Her får du vite hva huden din trenger i sommer.

SOMMERGLØD: Kate Hudson stråler alltid på den rødeløperen, og huden er intet unntak.
SOMMERGLØD: Kate Hudson stråler alltid på den rødeløperen, og huden er intet unntak. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert
DEILIG LUKSUS: Murads Environmentak shield kit, Truth Kollagen Booster og Blue/blackberry Enzyme mask fra Ole Henriksen.
DEILIG LUKSUS: Murads Environmentak shield kit, Truth Kollagen Booster og Blue/blackberry Enzyme mask fra Ole Henriksen. Foto: Foto: Produsenten

I sommerhalvåret, spesielt i ferien, er det fort gjort å glemme hva huden blir utsatt for. Vi har snakket med Julie Christine Botnen, skjønnhetsansvarlig i Det Nye og fagsjef Nicola Vendrell på Artesia Spa om hva vi bør tilføre huden av produkter, men også hvordan man kan forebygge og unngå problematisk hud.

- Hvorfor bør vi pleie huden med produkter?

.- Huden er det organet som får tilført vann, vitaminer, mineraler, sporstoffer, essensielle fettsyrer og næringsstoffer etter at øvrige organer har fått det de trenger. Derfor er det viktig å tilføre huden disse virkestoffene også gjennom daglig bruk av tilpassede hud og kroppspleieprodukter, sier Nicola Vendrell.

Tips! Du blir hva du spiser, så husk at et sunt kosthold, søvn og aktivitet også spiller viktige roller i jakten på et perfekt resultat.

Fuktighet

- Hva er typisk for de ulike hudtypene om sommeren?

- Alle hudtyper opplever at huden er mindre tørr enn i vinterhalvåret. Likevel kan mange oppleve at huden er mangler fukt. Dette skyldes i hovedsak varmere temperatur som gjør at vi svetter mer for å temperaturregulere kroppen, soleksponering som tørker ut huden, samt flyreiser. Mange opplever også problemer med ujevn pigmentering, fortsetter hun.

Husk! I en flykabin er det fint lite fuktighet. Derfor trenger huden mer barrierebeskyttelse og fuktighet under en flyreise.

- Hvilke produkter vil du anbefale til de ulike hudtypene?

- En normal til kombinert hud trenger en god fuktighetskrem som ikke er for nærende. Fet hud trenger en fuktighetskrem som også matter huden og balanserer talgproduksjonen. Aldrende og tørr hud trenger en fuktighetskrem som også tilfører essensielle fettsyrer i tillegg til anti aging ingredienser, avslutter hun.

Tips! En god dagkrem også bør inneholde solfaktor. På sommeren her i Norge bør det være minimum solfaktor 30 i dagkremen din og solfaktor 15 på vinteren.

Produkter

Julie Christine Botnen, skjønnhetsansvarlig i Det Nye har testet en rekke produkter, men vektlegger først og fremst bruken av solkfaktor

- Solfaktor er superviktig! Personlig er jeg glad i Biotherm Sun Vivo. Den kommer med faktor 15, 30 og 50,og er en lett solkrem som ikke føles klissete.

Julie har flere tips på lur, når det kommer til valg av produkter.

- Personlig syns jeg La Mer sin fuktighetskrem er den beste, men den er ganske kostbar. En annen god fuktighetskrem til en litt rimeligere penge er for eksempel DayWear fra Esteè Lauder. Har du fet hud finnes det gode kremer fra Dermalogica i Medibac clearing-serien.

Julie er også opptatt av peeling.

GODE HJELPERE: Biotherm Sun Vivo (solkrem) , La Mer (ansiktskrem), Esteè Lauder DayWear (ansiktskrem) og produkter fra Dermalogica i Medibac clearing-serien.
GODE HJELPERE: Biotherm Sun Vivo (solkrem) , La Mer (ansiktskrem), Esteè Lauder DayWear (ansiktskrem) og produkter fra Dermalogica i Medibac clearing-serien. Foto: Foto: Produsenten

- Peeling er viktig for alle hudtyper, og her vil jeg trekke frem Dermalogicas daily microfoliant. Peeling sørger for at kremen du smører på deg kommer frem med næringen dit den skal, og ikke blir liggende som et slags lim over døde hudceller, avslutter hun.

Finn hjelp

Er du usikker på hva slags hudtype du har og hvilke produkter du skal velge er det hjelp å få i en rekke hudpleiesalonger. Mange parfymerier har også tilstrekkelig med ekspertise bak disken, så forhør deg før du handler produkter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning