Parfymer

Dette er den mest populære parfymen

Denne topper lista. Her får du de mest populære parfymene på taxfree.

DEN MEST SOLGTE PARFYMEN: "Daisy" fra Marc Jacobs.
DEN MEST SOLGTE PARFYMEN: "Daisy" fra Marc Jacobs. Foto: FOTO: Produsenten.
Publisert Oppdatert

Hvem har ikke opplevd å miste helt oversikten inne på tax free?

Du har ti minutter til boarding, du har penger å spare på den forestående investeringen, men du har ikke peiling på hva du bør kjøpe!

Fint med anbefalinger

Det finnes fantastisk mange herlige dufter der ute, men noen ganger er det greit å få en anbefaling.

Hva er mest populært nå? Hva sier eksperten? Hva sier folk flest?

Her får du tips til hvordan du skal gå frem for å finne din personlige favoritt.

Topp 10 taxfree-dufter

Folket har talt! Her er lista over de bestselgende parfymene på taxfree i Norge.

1. "Daisy", Marc Jacobs (Eau de toilette)

Denne tusenfryd-duften er en ung og frisk blomsterduft. Den karakteriseres som sensuell, leken og feminin.

2. "Bright Crystal", Versace (Eau de toilette)

Versaces Bright Crystal er en sprudlende, frisk blomsterduft med innslag av granateple, peoner og magnolia.

3. "Noa", Cacharel (Eau de toilette)

Noa inneholder en spesiell kombinasjon av grønn te, kaffe og koriander. Parfymen dufter av krydder og frukter. Duftene er blandet med hvit musk og blomster, symbolisert gjennom en hvit perle i flasken.

4. "Laura", Laura Biagiotti (Eau de toilette)

Laura er en skikkelig klassiker. Duften er beskrives som myk, ren og frisk. Den fremhever det feminine og drømmende.

5. "Light Blue", Dolce & Gabbana (Eau de toilette)

Denne italienske klassikeren har noter av musk, amber og hvit rose, og karakteriseres som en frisk duft.

6. "Chanel Mademoiselle", Chanel (Eau de parfum)

Chanel Mademoiselle er en orientalsk, lys og leken duft. Parfymen ble lansert av motehuset Chanel i 2001, og selger nå mest av alle kvinneparfymer i verden, kun slått av «moderparfymen» Chanel No 5.

7. "Chance Eau Tendre", Chanel (Eau de toilette)

Parfymen har en ren, delikat og ung duft. Myk og feminin jasmin får sin friskhet gjennom et hint av grapefrukt og eple.

8. "Fresh Blossom", Donna Karan (Eau de toilette)

Donna Karans Fresh Blossom dufter av grapefrukt, solbær, solmodne aprikoser med innslag av liljekonvall, roseblader og jasmine.

9. "Lady Million", Paco Rabanne (Eau de parfum)

Duften er feminin, bestemt og dristig. Man kan kjenne lukten av appelsinblomst, jasmine og gardenia. Den har en sensuell og frisk duft.

10. "Guilty", Gucci (Eau de toilette)

Parfymen har en varm og orientalsk blomsterduft. Gucci Guilty dufter av blant annet mandarin, rosa pepper, syrin og fersken.

Parfymetrendene akkurat nå

DE MEST SOLGTE KVINNEDUFTENE: 1: "Daisy" fra Marc Jacobs 2: "Bright Crystal" fra Versace, 3: "Noa" fra Cacharel, 4: "Laura" fra Laura Biagiotti, 5: "Light Blue" fra Dolce & Gabbana, 6: "Chanel Mademoselle" fra Chanel, 7: "Chance Eau Tendre " fra Chanel, 8: "Fresh Blossom" fra Donna Karan, 9: "Lady Million" fra Paco Rabanne, 10: "Guilty" fra Gucci.
DE MEST SOLGTE KVINNEDUFTENE: 1: "Daisy" fra Marc Jacobs 2: "Bright Crystal" fra Versace, 3: "Noa" fra Cacharel, 4: "Laura" fra Laura Biagiotti, 5: "Light Blue" fra Dolce & Gabbana, 6: "Chanel Mademoselle" fra Chanel, 7: "Chance Eau Tendre " fra Chanel, 8: "Fresh Blossom" fra Donna Karan, 9: "Lady Million" fra Paco Rabanne, 10: "Guilty" fra Gucci. Foto: FOTO: Produsentene

Vi kontaktet D2's faste parfymespaltist, Bjørn Brochmann, og spurte han om hva som rører seg i parfymeverdenen akkurat nå, og hvilke trender han har mest tro på.

PARFYMEEKSPERTEN: Bjørn Brochmann er D2's faste parfymespaltist og illustratør i Commando Group.
PARFYMEEKSPERTEN: Bjørn Brochmann er D2's faste parfymespaltist og illustratør i Commando Group. Foto: FOTO: Bjørn Brochmann

Her er hans topp fem trendtips:

1. Den orientalske parfymen

Genren er på full fart tilbake etter at den konka ut på dansegulvet på midten av åttitallet. Dette er de sexy lillesøstrene til YSL Opium og Dior Poison som går på SATS i stedet for å bruke kokain. Tipper at Lady Million og Guilty kommer til å hoppe langt oppover lista i løpet av året.

2. Trendbarometer

Prada har vært utrolig flinke til å prikke inn nye ingredienstrender med sin Infusion-serie. Først ute var iris, så kom appelsinblomst, tuberose, vetiver og nå rose. Det kan være en utfordring å kle seg opp til en stor roseduft - men ta fram den røde leppestiften, putt Wuthering Heights under armen eller i MP3-spilleren, og slipp løs de store følelsene.

3. Alle elsker øko

En skulle tro at bunnen hadde falt ut av alt «organic» for lenge siden, men hva er vel bedre enn å pynte på den dårlige miljøsamvittigheten med «I Love les Carottes» fra Honore des Prés når du lander på JFK Airport og har etterlatt verdens største co2-avtrykk? Ignorance is bliss.

4. Old fashioned

Eau de cologne har gjort kjempe-comeback. Dette er klassiske sitrusdufter med grønne urter i bunnen. Dette sitter som hånd i hanske med klassiske snitt, tweed og spasersko. Tradisjonelt forbeholdt herrer, men spør du meg er dette enda kulere på en jente med et par slitte jeans og en stor skjorte. Prikken over I'en til «boy-friend»-looken.

5. Den brede landevei vs. den smale sti

Det er påfallende at alle sier at de er opptatt av å finne en parfyme som er «meg», og allikevel velger parfymer som alle andre har. Takket være nettbutikkene er det nå enklere enn noensinne å bevege seg utenfor allfarvei. På luckyscent.com, ausliebezumduft.de og indiescents.com kan du bestille prøver - og er du heldig finner du en parfyme som er helt «deg» og samtidig helt annerledes!

Det Nyes favoritter

Folket har talt, og Daisy troner på toppen. Det Nyes skjønnhetsekspert, Mari Ruus, har også en av Marc Jacobs' Daisy-varianter på sin toppliste.

Mari sine topp 3:

HER ER MARI SINE TOPP 3: Fra venstre: "Untitled" fra Maison Martin Margiela, "Daisy Hot Pink" fra Marc Jacobs og "Body" fra Burberry.
HER ER MARI SINE TOPP 3: Fra venstre: "Untitled" fra Maison Martin Margiela, "Daisy Hot Pink" fra Marc Jacobs og "Body" fra Burberry. Foto: FOTO: Mari Ruus og produsentene.

1. "Untitled" fra Maison Martin Margiela

- Dette er en helt annerledes duft, som har vakt oppsikt i skjønnhetsjungelen. Margiela selv beskriver duften som noe som minner om en stor kornavling som høstes like etter at det har regnet, og har noter av galbanum, appelsinblomst, røkelse, jasmin og sedertre. Perfekt duft for deg som er på jakt etter noe litt spesielt.

2. "Daisy Hot Pink" fra Marc Jacobs

- Marc Jacobs gjør stor suksess med duftene sine, og det siste tilskuddet er Daily Hot Pink. Den dufter av markjordbær, fiolblader og rosa grapefrukt blandet med enkel jasmin, gardenia og trenoter. Dette er en nydelig duft nå på høsten og vinteren.

3. "Body" fra Burberry

- Denne duften inneholder en note som aldri før er brukt i duftsammenheng, nemlig english rose. Det er en feminin og sensuell duft med noter av fresia, fersken, english rose, amber og vanilje. Dette er en veldig behagelig duft som er fin til hverdags.

Les også:

Her er våre franske parfymefavoritter

Slik vet du at en krem er bra

Stor test av billigsjampo

Denne neglelakken ble best i test

Disse ingrediensene skal du se etter

Skjønnhetsproduktet du må ha

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning