Guttepanelet - hva er det gutta ser etter på jentene på stranda?

- Det er veldig usjarmerende hvis noen er litt for klar over at de ser bra ut

Hva er det gutta egentlig ser etter på stranda?

GUTTEPANELET: Fra venstre: Tor Inge (28), Tor-Arne (22) og Jonas (23) diskuterer hva de egentlig ser etter på stranda. Og snakker om hva de selv gjør som strandforberedelser...
GUTTEPANELET: Fra venstre: Tor Inge (28), Tor-Arne (22) og Jonas (23) diskuterer hva de egentlig ser etter på stranda. Og snakker om hva de selv gjør som strandforberedelser... Foto: FOTO: Vegard Kleven
Publisert Oppdatert
Jeg er ikke så fan av sånne som går tvers over brystet. Er det tubetopp det heter?

Jenter skrubber, vokser, prepper, trener, er bekymret for brunfargen og leter etter den perfekte bikinien.

Men hva er det egentlig gutta ser på når jentene endelig dukker opp lettkledde på stranda?

Avslappet og selvsikker er sexy

I hvor stor grad er selvsikkerhet viktig hos jenta når hun er på stranda?

Tor-Arne: - Det er viktig. Generelt er jenter flottest når de er avslappet med seg selv. Samtidig syns jeg det er veldig usjarmerende hvis noen er litt for klar over at de ser bra ut. Det er no go!

Jonas: - Enig, da er man plutselig ikke så fin lenger. Men god selvtillit og en avslappet holdning gjør jo at man oppfattes på en veldig positiv måte, uansett om man er topptrent eller ei.

Tor-Inge: - Kjæresten min er avslappet og selvsikker med en flott kropp, uten at hun er av den «cocky» typen som Tor-Arne snakker om. Det må jo være det beste? For min del syns jeg det skal være en gyllen middelvei. Men man trenger ikke å være slapp i kroppen for å ha en laidback holdning!

- Helst sånne man knyter i nakken

Bikini eller badedrakt?

Alle tre: - Bikini!

Tor-Arne: - Badedrakt er mer sporty. Hvis man er i svømmehallen og skal trene er det greit med en badedrakt, men generelt syns jeg bikini er det desidert fineste på stranda!

Tor-Inge: - Helt enig! Gjerne i friske farger. Svart syns jeg er litt kjedelig, som om hun prøver å gjemme seg bort.

Jonas: - Det finnes en del ganske bikinilignende badedrakter som jeg har sett jenter ha på seg noen ganger. Det kan være fint, men generelt syns jeg bikini er det fineste.

Tor-Arne: - Helst sånn man knyter bak nakken. Jeg er ikke så fan av sånne som går tvers over brystet. Er det tubetopp det heter?

Tor-Inge: - Jentene må få lov til å variere litt, man vil jo ikke ha skiller. Men jeg liker også best sånne man knyter bak nakken.

USJARMERENDE: - Det er veldig usjarmerende hvis noen er litt for klar over at de ser bra ut, mener Tor Arne.
USJARMERENDE: - Det er veldig usjarmerende hvis noen er litt for klar over at de ser bra ut, mener Tor Arne. Foto: FOTO: Vegard Kleven

Rumpegutt

Er det noen kroppsdeler dere kikker aller mest på da?

Jonas: - Jeg må nok si at jeg er litt rumpegutt.

Tor-Arne: - Enig.

Tor-Inge: - Jeg syns helheten er viktig. Enten det er rumpe eller pupper, det ene har ikke noe mer verdi enn det andre for min del. Jeg ser på helheten, og summerer! Når det er sagt syns jeg personlig sixpack på jenter ikke er noe fint. En definert og flat mage er flott, men når jenter begynner å ha ruter syns jeg rett og slett det blir litt for mye.

Hva med silikon?

Syns dere selv at dere kan se om jenta har silikon eller ikke på stranda? Og syns dere det har noe å si?

Jonas: - Hadde jeg sett Linni Meister på stranda hadde jeg nok gjettet ganske kjapt at hun hadde silikon. Men på mange jenter tror jeg det er vanskelig å se at de har det.

Tor-Inge: - Fine pupper er fine pupper, jeg syns ikke det har noe å si om det er silikon eller ikke. Jeg føler det er såpass mange som har det nå, at det ikke er så «uvanlig» som før.

Tor-Arne: - At man har silikonpupper trenger ikke å ha noe å si om jenta. Noen av mine venninner som har det er jenter jeg aldri ville gjettet på som den «typiske» silikonberta. Jeg skjønner godt at noen tar det, og hvis det får dem til å føle seg bedre er det ok for meg!

De fineste sommerklærne

OM BARBERING: - Musklene kommer bedre fram når man er glattbarbert! sier Tor Arne, som har kompiser som barberer brystet før de viser seg på stranda.
OM BARBERING: - Musklene kommer bedre fram når man er glattbarbert! sier Tor Arne, som har kompiser som barberer brystet før de viser seg på stranda. Foto: FOTO: Vegard Kleven

Hva liker dere best å se oss jenter i på en varm ettermiddag?

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg trener litt mer forbrenningstrening når solen begynner å titte fram.

Jonas: - Da ser jeg med en gang for meg en typisk sommerdag i parken. Da er det viktig at hun har på seg noe komfortabelt. Så gjerne en fin og kort olashorts, og en løs topp i en fresh farge. Jeg liker litt chill stil, så hun må være avslappet og ha det bra. Solbriller er også fint!

Tor-Inge: - Jeg er svak for tights! Med en litt baggy topp som henger litt ned over rumpa. En fin sommerkjole er heller ikke å forakte!

Tor-Arne: - Jeg er egentlig glad i alt av sommerklær, jentene ser som regel flotte ut så fort de får på seg mindre klær og litt brunfarge på kroppen. Men for all del, både tights og olashorts er fint. Jeg er jo en rumpegutt!

-Trener litt mer forbrenningstrening

Tenker dere noe på hvordan dere ser ut i badeshorts?

Jonas: - Personlig tenker jeg ikke noe mer over hvordan jeg ser ut på stranda i badeshorts enn andre steder.

Tor-Arne: - Jeg tror ikke vi gutta tenker like mye over det som mange jenter gjør, men samtidig i større grad enn mange gutter liker å innrømme.

Tor-Inge: - Jeg skal ikke legge skjul på at jeg trener litt mer forbrenningstrening når solen begynner å titte fram. Det er deilig å ta seg en løpetur ute når det blir lysere, og det bidrar til at jeg føler meg mer vel når sommeren kommer.

Tor-Arne: - Man vet jo at man kanskje ikke er den bruneste og mest muskuløse første dagen på stranda, men det er vel sjelden noen andre rundt en heller. Vi gutta er kanskje flinkere til å tenke at vi er en i mengden, mens mange jenter føler selv at andre er veldig obs på hvordan de ser ut.

Solarium og glattbarbert

Mange jenter barberer seg både her og der, skrubber kroppen og tar solarium før de skal på stranda. Gjør gutta det samme?

Tor-Inge: - Jeg tar litt sol hele året, men ikke noe mer enn vanlig før sommersesongen.

SPORTY GJENG: Alle tre i panelet er over snittet sporty. Tor Inge trener boksing og brasiliansk bryting. Tor-Arne elsker frikjøring på ski, og Jonas bruker klatreveggen til å holde kropp og sinn fornøyd.
SPORTY GJENG: Alle tre i panelet er over snittet sporty. Tor Inge trener boksing og brasiliansk bryting. Tor-Arne elsker frikjøring på ski, og Jonas bruker klatreveggen til å holde kropp og sinn fornøyd. Foto: FOTO: Vegard Kleven

Jonas: - Jeg har aldri gjort noe som helst sånt. Jeg er kanskje en av de få gutta i Oslo og omegn som kan si, med hånden på hjertet, at jeg aldri har tatt solarium! Nå er det blitt en prinsippsak å ikke gjøre det.

Tor-Arne: - Jeg har noen kompiser som barberer brystet. Og hvis man har hår på ryggen er det nok mange som velger å vokse det bort. Musklene kommer bedre fram når man er glattbarbert!

Les også:

Slik får du en perfekt hårløs og nuppefri bikinilinje

- Ikke kjøp for trangt badetøy

Følg oss på Facebook!

Sommerens store horoskop

Meld deg på vårt nyhetsbrev, og vinn veske fra Marc by Marc Jacobs!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning