Brun om vinteren:

- Tenk at du fører kosten i BH-form!

3 måter å jukse seg vinterbrun på uten å se ut som en sydenturist.

LÆR DEG TRETALLSFORMEN: Plasseringen av bronzeren din er langt viktigere enn du tror, og det samme gjelder fargen. Lite gulltips for glød og push-up-effekt? Påfør bronzeren under kinnbena og rundt eplekinnene.
LÆR DEG TRETALLSFORMEN: Plasseringen av bronzeren din er langt viktigere enn du tror, og det samme gjelder fargen. Lite gulltips for glød og push-up-effekt? Påfør bronzeren under kinnbena og rundt eplekinnene.
Publisert Oppdatert
RIKTIG SÅ FUKTIG: Victoria Beckham fukter og highlighter huden sin så mye at hun tidvis ser svett ut - men når hun nailer looken, ser hun glødende og nydelig ut!
RIKTIG SÅ FUKTIG: Victoria Beckham fukter og highlighter huden sin så mye at hun tidvis ser svett ut - men når hun nailer looken, ser hun glødende og nydelig ut! Foto: FOTO: Getty Images

Vi har begynt å høre det allerede. I venninneflokken, på bussen og garderoben: "Herreguuuud jeg er så bleik!".

Det slår aldri feil - selv om det er vinter, vil vi gjerne beholde brunfargen fra sommerferien. Ja, se litt gylne og solkysset ut.

Men vi trenger ikke gå på en real selvbruningssmell, og se ut som om vi falt i en bøtte med hyttebeis fordet!

Her er tre akkurat passe brukervennlige tips, som hverken er for avanserte å gjennomføre eller for enkle til at effekten uteblir.

Og kanskje viktigst av alt; som funker i vinterhalvåret når det logiske jo faktisk er å være "sykt bleike".

1. Øk fuktighetsnivået

Hvis du egentlig ikke er så opptatt av å se knallbrun (les: sydenbrun) ut, er det enkleste du kan gjøre å øke fuktnivået i både hudpleien og sminken din.

Huden virker nemlig ekstra bleik når den er tørr, fordi den da får en matt finish uten spor av hverken friskhet eller glød.

Hold deg til hudpleieprodukter som booster huden med fukt, men også fett hvis du er ekstra tørr.

Glem heller ikke å skifte ut rensegeleen med en rense-balm, melk eller olje.

Tro oss - forskjellen er massiv.

Bruker du foundation, så prøv gjerne en som er oljebasert, eller drypp én dråpe med ansiktsolje inn i foundationen du bruker til daglig. Da vil den ikke feste seg like lett i tørre partier, og huden vil gløde mer.

Har du naturlig fet hud? Da kan du droppe oljen og heller gå for litt ekstra highlighting over kinnben, ned neseben, over amorbuen (leppen) og forsiktig i midten av pannen.

Dropp den matte leppestiften, og gå for en gloss istedenfor.

 

FØR/ETTER: Øk fuktigheten, på med highlight og et mildt solpudder - sammen med en gyllen hårfarge, og vips ser du hakket mer gyllen (eller brunere ut) om vinteren også (helt uten å ramle i hyttebeis-spannet).
FØR/ETTER: Øk fuktigheten, på med highlight og et mildt solpudder - sammen med en gyllen hårfarge, og vips ser du hakket mer gyllen (eller brunere ut) om vinteren også (helt uten å ramle i hyttebeis-spannet). Foto: FOTO: Tove Eggen

2. Bruk bronzer riktig

Nei, selv om det gjerne kalles for solpudder, er ikke bronzer noe du kliner utover hele ansiktet. Da blir ansiktet mye brunere enn resten av kroppen, og du ender opp med et veldig unaturlig resultat.

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Til deg som gjør denne tabben - vit at det er HELT vanlig, vi har gjort det selv!

Men hvis du heller ønsker å dra litt naturlig varme inn i ansiktet samtidig som benstrukturen får seg et lite løft, prøver du heller tretalls-formen:

1. Påfør bronzeren langs hårfestet i pannen.

2. Deretter under kinnben og lett opp under eplekinn slik at bronzeren nærmest blir som en bh for hele kinnbenet.

3. Avslutt langs kjevebenet og forsiktig ned halsen.

Dus godt i kantene, og resultatet blir glødende, varmt og friskt.

Hvis resten av huden ser veldig blek ut i forhold til bronzeren, har du enten brukt et for mørkt solpudder eller for mye av produktet.

Noen liker å bruke solpudder på nese, hake og panne, men vær oppmerksom på at dette fort kan se litt møkkete ut. Juster heller fargen på bronzeren.

Bruk forresten gjerne en bronzer som har litt skimmer i seg, men styr for all del unna ansiktssminke generelt som inneholder glitterkorn - det kommer vi aldri  unna med.

SOLPUDDER: Smink deg brunere om sommeren ved å legge et mildt solpudder i en tretallsform med en bh-vugge under kinnbenet.
SOLPUDDER: Smink deg brunere om sommeren ved å legge et mildt solpudder i en tretallsform med en bh-vugge under kinnbenet. Foto: FOTO: Tove Eggen

3. Skift hårfarge

Ok - det høres nok litt drastisk ut å skulle skifte hårfarge for å se brunere ut, og gjør det for all del ikke hvis det kun er for hudtonens skyld.

GYLNE DREW: Drew Barrymore har en langt mer gylden hårfarge med karamelltoner enn det venninnen Georgia May Jagger har - og resultatet blir også en synsillusjon av en langt varmere hudtone.
GYLNE DREW: Drew Barrymore har en langt mer gylden hårfarge med karamelltoner enn det venninnen Georgia May Jagger har - og resultatet blir også en synsillusjon av en langt varmere hudtone. Foto: FOTO: Getty Images

Men hvis du uansett skal farge håret, eller liker å endre på hårfargen i vinterhalvåret, kan du jo like gjerne gå for en hårfarge som får huden til å se hakket mer gyllen ut.

Først og fremst; en mørk hårfarge vil sjeldent gjøre huden annet en blekt. Og en blek hud med sort hår er utvilsomt vakkert, men hvis du var ute etter en gyllen hudtone kan du med hell styre unna.

En veldig lys hårfarge skulle man da kanskje tro at ville ha en formørkende effekt på huden, siden kontrasten mellom det lyse håret og den noe mørkere huden blir større.

Men den gang ei; en platinablond hårfarge vil stort sett bare "tappe" huden for farge. Som igjen, kan være nydelig look.

For å pumpe opp hudfargen og dra frem en gyllen glød, er det derimot en varm hårfarge i en mellomtone, og gjerne et karamellskjær du er ute etter.

Disse finner du ofte i de mørkere, blonde hårfargene og de lysere bruntonene.

Og her er trenger man ikke en ensfarget look, så prøv gjerne en balayage, ombre eller skulpterende teknikk når du først er i gang.

Fortell frisøren din at du er ute etter en hårfarge som gjør ansiktstonen din hakket mer gyllen, så er du på rett spor.

BRONZER-BH: Taylor Swift legger en bronzer, i naturlige og milde toner, i en klassisk tretalls-form med fokus under kinnben og rundt eplekinn for både farge, glød og en push-up effekt.
BRONZER-BH: Taylor Swift legger en bronzer, i naturlige og milde toner, i en klassisk tretalls-form med fokus under kinnben og rundt eplekinn for både farge, glød og en push-up effekt. Foto: FOTO: Getty Images

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning