DIY - Sminkevideo: Naturlig sminke er guttas favoritt

Sminken gutta elsker

Selv om vi jenter digger røde lepper, er det den tilsynelatende naturlige sminken gutta liker best.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Da vi la ut en avstemning over hvilke sminkelooker gutta liker best, kunne de velge mellom alt fra røde lepper, sota øyne, glamorøse øyne og gullsminke.

Men, etter at over 760 gutter hadde sagt sitt, var det den naturlige sminkelooken som vant med hele 32 prosent av stemmene!

Selv om vi alltid burde sminke oss akkurat som vi vil, er det jo gøy å vite hva gutta tenker - og spesielt når de velger ut en så fin sminketeknikk som denne.

Sjekk videoen over for å se hvordan du kan få til denne looken selv!

Ikke så naturlig som den ser ut

Det var vel kanskje ikke så overraskende at gutter flest liker den naturlige looken, men det var faktisk ikke bildet som hadde minst sminke som ble valgt.

Den tilsynelatende naturlige sminkelooken har både full foundation, concealer og pudder, fire forskjellige øyeskygger, og til og med falske øyevipper for dådyrøyne.

Men nøkkelen til at denne type sminke skal se så naturlig og frisk ut som mulig, er å jobbe med litt og litt produkt av gangen, blende alt godt sammen, samtidig som at fargene stemmer med dine egne hudtoner.

NATURLIG: Selv om man bruker både foundation, concealer og pudder - så kan man få til en naturlig hud ved bruk av riktig farge, produkt og teknikk.
NATURLIG: Selv om man bruker både foundation, concealer og pudder - så kan man få til en naturlig hud ved bruk av riktig farge, produkt og teknikk. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Frisk hud

En sunn og naturlig hud er uten tvil noe gutter setter pris på, men det betyr ikke at vi må styre unna dekksminke for å få til dette.

Velg en foundation med litt glød i seg, gjerne vannbasert, og fordel den tynt over ansiktet med en stipling-kost. Da får man en jevnere hudtone, uten at man ender opp med maskeeffekt.

Bruk gjerne en concealer som ligner foundation, og bruk den kun under øyne, rundt nese og på hake.

Litt pudder på slutten av sminkerutinen er alt som skal til for å få til en nærmest perfekt hud.

Dådyrøyne

Dådyrblikket utgjør en stor del av denne sminkelooken som gutta likte best.

Dette får vi til ved å bruke en lys base fra øyevipper til bryn. Dette vil si en øyeskygge som er i samme tone, eller hakket lysere, som din hudfarge, og den kan gjerne ha litt skimmer i seg. Men styr unna glitter!

Så bruker vi brune toner, som også matcher dine egne farger, for å bygge benstruktur og løfte øyelokket. En stor, fluffy øyeskyggekost av høy kvalitet gjør jobben superenkel.

Tegn opp en liten og tynn eyeliner, fra cirka midten av øyet og ut, og avslutt med en liten flikk. Men denne trenger ikke nødvendigvis strekke seg utenfor vippekanten.

Bruk en hvit eller nude kajal på våtkanten, så er dådyreffekten komplett.

Sunne kinn

For glødende og sunne kinn , bruker vi et solpudder som ikke inneholder for mye rødt i seg, i den klassiske tre-tallsformen.

DÅDYR: Med øyeskygger som får frem og løfter øyne, og vipper og eyeliner som gir dådyrøyne, er guttas sminkefavoritt komplett.
DÅDYR: Med øyeskygger som får frem og løfter øyne, og vipper og eyeliner som gir dådyrøyne, er guttas sminkefavoritt komplett. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Langs hårfestet i panne, ned under kinnben og litt opp mot eplekinn, tilbake til øret og ned langs kjeven. Dra den også litt ned på hals og mot bryst. Spesielt hvis ansiktet har en lysere farge enn kroppen på grunn av soling.

Bruk så en ferskenfarget rouge, som gjerne kan ha litt ekstra rosa i seg, i eplekinn. Legg kosten i midten av eplekinn, og flikk kosten bakover for en naturlig og frisk finish.

Her trenger vi egentlig ikke highlighter, da foundation, solpudder og rouge har illuminert nok for oss. Men vil du highlighter, så gjør du så klart det!

Lepper og bryn

Leppene kan enten være helt fri for produkt, eller med en nude-rosa lipgloss, leppestift eller leppepomade.

Det viktigste er å ikke gå for nude eller for rosa, for da vil man se mer sminket ut igjen. Bryna tegnes opp med skygger, som gir en soft finish, og de kan gjerne være tykke.

PRODUKTER: 1. Touche Éclat Foundation fra YSL (kr 315), 2. Lumi Magique Concealer Pen fra L'Oréal Paris (kr 139, 3. Hi-Brow Kit fra Trucco (kr 480), 4. Eyeshadow i fargene Dazzlelight, Kid, Sable og Foile fra MAC (kr 160 pr. stk), 5. Eye Kohl i fargen Fascinating fra MAC (KR 140), 6. Super Liner Perfect Slim fra L'oréal Paris (kr 129), 7. Duralash Flare Vipper fra Ardell (kr 70), 8. Mineralize Skinfinish Natural fra MAC (kr 260), 9. Ready Bronzer i fargen The Skinny Dip fra Bare Minerals (kr 239), 10. Powder Blush i fargen Pearly Beach fra Make Up For Ever (kr 180).
PRODUKTER: 1. Touche Éclat Foundation fra YSL (kr 315), 2. Lumi Magique Concealer Pen fra L'Oréal Paris (kr 139, 3. Hi-Brow Kit fra Trucco (kr 480), 4. Eyeshadow i fargene Dazzlelight, Kid, Sable og Foile fra MAC (kr 160 pr. stk), 5. Eye Kohl i fargen Fascinating fra MAC (KR 140), 6. Super Liner Perfect Slim fra L'oréal Paris (kr 129), 7. Duralash Flare Vipper fra Ardell (kr 70), 8. Mineralize Skinfinish Natural fra MAC (kr 260), 9. Ready Bronzer i fargen The Skinny Dip fra Bare Minerals (kr 239), 10. Powder Blush i fargen Pearly Beach fra Make Up For Ever (kr 180). Foto: FOTO: Produsentene

Ferdig!

Og det er egentlig alt som skal til for å gjøre gutta fornøyde!

Dette er en sminkelook jeg bruker masse selv: det er vel egentlig min go-to sminke for enhver anledning, så jeg synes gutta gjorde en bra jobb her. Selv om jeg ikke kommer til å legge røde lepper, sota øyne og glamorøse øyne på hylla med det første.

Hva synes dere jenter? Har gutta vært flinke, eller er dette en sminkelook du aldri ville gått for?

Husk at jeg svarer på alle spørsmål i kommentarfeltet, og rop gjerne ut hvis dere har forslag på andre videoer dere har lyst til å se.

Les også:

Er dette tidenes rareste sko?

Denne t-skjorten har 90 000 følgere på Facebook

Klarer du å se forskjellen på retusjert og naturlig?

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning