Normal kropp i Glamour Magazine

Bildet hele USA snakker om

Denne høyst normale modellen skaper furore i USA.

NORMAL MODELL: Kvinnen på side 194 i septemberutgaven av Glamour Magazine har skapt stor oppstandelse i USA.
NORMAL MODELL: Kvinnen på side 194 i septemberutgaven av Glamour Magazine har skapt stor oppstandelse i USA. Foto: Foto: Glamour Magazine
Publisert Oppdatert
VAKTE OPPSIKT: Dette bildet fra en artikkel om kunsten å føle seg vel i sin egen kropp, har vakt stor oppsikt i USA.
VAKTE OPPSIKT: Dette bildet fra en artikkel om kunsten å føle seg vel i sin egen kropp, har vakt stor oppsikt i USA. Foto: Foto: Glamour Magazine

Verdens mest leste moteblogger,The Sartorialist, har saken som toppsak i dag. Og det første som møter meg på Glamour Magazine sine hjemmesider, er nettopp dette bildet.

Normal

Bildet er tatt fra Glamour Magazine, et amerikansk mote- og livsstilblad. Bildet viser en kvinne sittende i undertøy, og hun ser, vel - helt normal ut. Vakker, men normal. Ikke sivslank med sixpack, slik vi er vant til å se modeller på slike bilder.

Bilder av denne typen er ikke vanlig kost verken for redaksjoner i magasinbransjen, eller leserne av mote-og livvstilmagasiner. Og det er jo selvsagt derfor det normale plutselig blir så oppsiktsvekkende.

Les også: Magasinene retusjerer modellene til å se større ut

Utsolgt

Scott Schumann, mannen bak motebloggen The Sartorialist, skriver i bloggen sin at han forsøkte å kjøpe Glamour Magazine flere steder, men at de var utsolgt over alt. Og dette bildet er ikke en gang på forsiden, men på side 194!

Kanskje blir dette det mestselgende magasinet til Glamour noensinne?

Lizzie Miller

NORMAL: Vakre, og så herlig normale Lizzie Miller har blitt kjendis over natten med disse bildene.
NORMAL: Vakre, og så herlig normale Lizzie Miller har blitt kjendis over natten med disse bildene. Foto: Foto: Glamour Magazine

Kvinnen på bildet på side 194 i septemberutgaven av Glamour Magazine heter Lizzie Miller, og er 20 år gammel. Hun er verken kjendis eller supermodell, men ble hyret inn som modell til en artikkel som handler å være komfortabel i din egen kropp.

Glamour Magazine har mottatt haugevis av mailer og brev hvor de beskriver hvor glade de er over at de får se en profesjonell fotomodell som likner litt mer på dem selv enn standardmodellen.

Lite visste Miller at oppslaget skulle skape så mye furore.

J-Lo og Beyoncé

Da Lizzie Miller får lese brevene, får hun tårer i øynene og sier til Cindi Leive, sjefredaktør i Glamour:

- Jeg har vært den jenta som blar gjennom magasiner og forsøker å finne bare en eneste person som ser litt ut som meg. Og da jeg ikke fant det, begynte jeg å tro at det var noe galt med hvordan jeg så ut. Da J.Lo og Beyoncé kom og gjorde kvinnelige former sexy, begynte jeg å akseptere meg selv i større i grad. Det er rart, men bare å se at de både så og følte seg sexy, gjorde at jeg også begynte å gjøre det samme.

Og nå er det Lizzie Miller selv som har blitt den store rollemodellen. Vakker, sexy, og helt normal.

Hva synes du om Lizzie Miller som modell? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les også:

Modeller får luselønn

Norske modeller i verdensklasse

Dette avslører alderen din

Tilbake til Klikk Mote

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning