Vårtendenser

Bodyen er tilbake

1980- og 90-tallets it-plagg får en ny vår i år.

GJENOPPSTÅR: Bodyen er tilbake for fult denne våren. Her fra catwalken til Salvatore Ferragamo.
GJENOPPSTÅR: Bodyen er tilbake for fult denne våren. Her fra catwalken til Salvatore Ferragamo. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Skal vi tro designerne og den vanlige jenta i gata, så er det ikke bare Lady GaGa og Rihanna som kommer til å løpe rundt i bodyer denne våren.

Bodyen gikk nemlig igjen på catwalken, og luksusmerket Wolford merker nå økt salg av akkurat denne varegruppen.

Men selv om et plagg er trendy, så er det ikke alltid like lett å vite hvordan man skal bruke det. Derfor forteller vi deg hvordan du kan gjøre suksess med it-plagget fra 80- og 90-tallet.

Del

Gjenganger på catwalken

Bodyen hadde et lite comeback for noen år siden, men denne våren kommer den tilbake med full styrke. Det var nemlig flere av motehusene som inkluderte dette plagget da de viste frem sine kolleksjoner for kommende vår og sommer.

Først ute var Lanvin som kombinerte det tettsittende plagget med lange, florlette skjørt, og bodyen dukket opp igjen under visningen til Chloé - denne gangen med lange ermer og gjerne en høy hals.

Også motehus som MaxMara, Bottega Veneta og Giambattista Valli viste frem bodyen på catwalken.

Så det er dermed ikke bare den Oscar-nominerte filmen «The Black Swan» som har skyld i revitaliseringen av denne trenden - designerne har også hatt sitt å si.

Øker mest i salg

PÅ CATWALKEN: Motehus som Lanvin, Chloé, Salvatore Ferragamo og Giambattista Valli har inkludert bodyen i sine kolleskjoner for sesongen.
PÅ CATWALKEN: Motehus som Lanvin, Chloé, Salvatore Ferragamo og Giambattista Valli har inkludert bodyen i sine kolleskjoner for sesongen. Foto: Foto: Stella, Scanpix

Kunder som var for unge til å bruke bodyen da den var populær på 80- og 90-tallet eksperimenterer nå med den på nye og mer fornuftige måter, mener Martina Brown.

Hun jobber som produktsjef for merket Wolford, hvor bodyen er den varegruppen som har en høyest økning i salg i hele deres sortiment.

- De ser mest sannsynlig på den som et praktisk basisplagg for den nåværende minimalistiske trenden, sier Brown til Financial Times.

Bodyen er nemlig slett ikke noe man skal bruke som undertøy, men et klesplagg som kan brukes til alt, og alle anledninger.

Slik bruker du bodyen

For selv om sangere som Katy Perry, Fergie og Beyoncé bruker plagget som scenekostyme når de holder konserter, så er bodyen også noe som enhver jente kan inkludere i sin garderobe.

- En Body gjør seg veldig godt med fotside, vide, flagrende skjørt. Nytt av sesongen er også vide bukser som gir samme effekt, sier stylist og motemedarbeider i Det Nye, Rubi Sørvik.

Hun forteller at det formløse skjørtet eller buksen blir balansert med den trange overdelen, og looken blir litt mer pyntet enn dersom man hadde valgt en løs overdel i stedet.

- 70-talls jeans med sleng er en annen variant som passer perfekt til trange topper! En body gjør seg dessuten alltid godt under åpne skjorter, og kanskje særlig denimskjorter, mener Sørvik.

De asymmetriske bodiene er særlig hot nå, slik som vi så på visningen til Lanvin - en asymmetrisk topp med et fotsidt skjørt er noe av det mest moteriktig du kan kle deg i.

Les også:

Fem sexy undertøystrender

Unngå shoppetabber på nett

Moteplaggene som holder deg varm

Designskattene du trolig har råd til (interiør)

FRA VENSTRE: Wolford (kr 1305), Monki (kr 200), Bik Bok (kr 129).
FRA VENSTRE: Wolford (kr 1305), Monki (kr 200), Bik Bok (kr 129). Foto: Foto: Net-a-porter.com, produsenten
FRA VENSTRE: Weekday (kr 300), Bik Bok (kr 199), Esprit de Corp (kr 199).
FRA VENSTRE: Weekday (kr 300), Bik Bok (kr 199), Esprit de Corp (kr 199). Foto: Foto: Ellos.no, produsenten
FRA VENSTRE: JSFN (kr 249), Monki (kr 200), Wolford med Swarovski-krystaller (kr 2849).
FRA VENSTRE: JSFN (kr 249), Monki (kr 200), Wolford med Swarovski-krystaller (kr 2849). Foto: Foto: Ellos.no, Net-a-porter.com, produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning