Stylingstips for snekkershortsen

Slik styler du snekkershortsen

Snekkershortsen er sommerens aller kuleste plagg. Style den med din egen, personlig vri.

SNEKKERSHORTSEN: ...er ikke lenger forbeholdt håndverkere eller rampeungen Dennis. Den kan faktisk styles sexy!
SNEKKERSHORTSEN: ...er ikke lenger forbeholdt håndverkere eller rampeungen Dennis. Den kan faktisk styles sexy! Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

De fleste menn som leser dette, rister nok oppgitt på hodet.

Jada, vi vet at snekkershortsen ikke er en guttefavoritt, men av og til må vi jenter få lov til å gjøre som vi vil.

Mote skal være gøy!

Her viser vi deg hvordan du kan style snekkershortsen på fire forskjellige måter.

It-jentene sin skyld

Snekkershortsen ble introdusert på slutten av 1800-tallet, og var først og fremst beregnet menn og arbeiderklassen.

Nå, over 100 år senere, har plagget rukket å bli en viktig del av motehistorien.

Dette er mye takket være 70- og 90-tallet, hvor snekkershortsen rett og slett dominerte motebildet.

De store motehusene har igjen latt seg inspirere, og snekkershortsen var å se på alle catwalker under London Fashion Week.

Mange var nok skeptiske, men takket være it-jenta Alexa Chung, har de fleste innsett at snekkershortsen kan være både kul og sexy.

HVERDAGSFIN: Kombiner snekkershortsen til et par ballerinasko, en lang jakke og en magetopp som vil være med på å gjøre looken mer feminin. Jakke fra Designers Remix, kr 2700. Ballerinasko fra Marc by Marc Jacobs/My-wardrobe.no, kr 1732. Magegenser fra Monki, kr 350. Snekkershorts fra Asos.com, kr 500. Solbriller fra Zara, kr 249. Veske fra Bik Bok, kr 249.
HVERDAGSFIN: Kombiner snekkershortsen til et par ballerinasko, en lang jakke og en magetopp som vil være med på å gjøre looken mer feminin. Jakke fra Designers Remix, kr 2700. Ballerinasko fra Marc by Marc Jacobs/My-wardrobe.no, kr 1732. Magegenser fra Monki, kr 350. Snekkershorts fra Asos.com, kr 500. Solbriller fra Zara, kr 249. Veske fra Bik Bok, kr 249. Foto: FOTO: Produsentene

Finest når den er litt løs

Personlig synes jeg snekkershortsen er kulest når den ikke er for trang.

Celine Moltke-Hansen ved House of Communication, forteller at det er flere grunner til at vi burde kaste oss på snekkershortstrenden i sommer.

- Først og fremst er snekkershortsen et plagg som er behagelig å gå med, samtidig som den raskt kan pyntes både opp og ned. I tillegg kan man skape ulike uttrykk i kombinasjon med ulikt tilbehør, forklarer hun.

Hun synes snekkershortsen er en trend som passer alle kroppstyper og stiler.

- Med riktig styling kan den brukes av de fleste, og også ved forskjellige anledninger. Personlig synes jeg snekkershortsen er kulest når den ikke er for trang, og bør helst være litt løs rundt magepartiet og hoftene.

Snekkershortsen er lett å style. Moltke-Hansen anbefaler at man prøver seg frem og varierer etter dagsform og situasjon.

- For et avslappet hverdagsantrekk kan man kombinere den med en enkel t-skjorte og et par sandaler eller sneakers på bena. Snekkershortsen kan fort bli barnslig eller guttete, så hvis man ønsker et mer feminint uttrykk, kan man bytte ut skoene med et par stiletthæler, og t-skjorten med en bluse eller feminin skjorte, og eventuelt en kul clutch, forteller hun.

Hun synes det er morsomt at snekkershortsen er tilbake i motebildet, og tror vi kommer til å se mye mer av den i tiden fremover.

- 90-tallet er tilbake, så denne trenden er noe jeg tror vi vil se mer av til høsten. Når det blir kaldere kan man for eksempel kombinere snekkershortsen med en kul skinnjakke.

Er dette noe for deg?

FESTIVAL: En snekkershorts kombinert med et par grove, kule boots og en t-skjorte med trykk gir deg den søte, men tøffe festivallooken som er så perfekt akkurat nå. Armbånd fra Cubus, kr 49. Nett fra Monki, kr 49. Bandana fra Bik Bok, kr 79. Snekkershorts fra Asos.com, kr 500. T-skjorte fra H&M, kr 99. Cowboy-boots fra Designers Remix, kr 3400.
FESTIVAL: En snekkershorts kombinert med et par grove, kule boots og en t-skjorte med trykk gir deg den søte, men tøffe festivallooken som er så perfekt akkurat nå. Armbånd fra Cubus, kr 49. Nett fra Monki, kr 49. Bandana fra Bik Bok, kr 79. Snekkershorts fra Asos.com, kr 500. T-skjorte fra H&M, kr 99. Cowboy-boots fra Designers Remix, kr 3400. Foto: FOTO: Produsentene

Moteansvarlig i avisen The Observer, Lauren Lavrene, er derimot ikke like begeistret. Hun er enig i at mange kjendiser ser kule ut i snekkershortsen, men tviler på at vi andre kan følge like lett etter.

Når jeg hører at folk beskrive snekkershortsen som "sexy", ler jeg høyt.

- Jeg ønsker ikke å si hva du skal eller ikke skal gjøre, men hvis du velger å kaste deg over snekkershortstrenden, tror jeg du kommer til å angre om et par måneder, skriver hun i sin faste spalte på The Observer sin nettside.

Lavrene kommer derfor ikke til å prøve seg på trenden.

- Jeg har nok kjærester som jeg skammer meg over i fotoalbumet. Jeg trenger ikke å ha bilder av meg selv i en snekkershorts også, skriver hun.

Dette er motejournalist Katherine Ormerod helt enig i.

- Når jeg hører at folk beskrive snekkershortsen som "sexy", ler jeg høyt, skriver hun på Grazia Daily sine nettsider.

Hun tror det er lettere for de tynne og høye å kle snekkershortsen, men hun synes alle skal få lov til å prøve og se hva de synes.

- Er du modig, ser jeg ingen grunn til at du ikke kan bruke snekkershortsen. La deg inspirere av Alexa Chung, skriver hun.

Kan til og med brukes på jobb

- Mote handler om å være kreativ og å ha det gøy. Jeg synes snekkershortsen er fin, samt morsom å style, uttalte Alexa Chung til nettavisen Daily Mail tidligere i år.

SEXY: Gi snekkershortsen en sexy look ved å kombinere den med plagg og tilbehør i hvitt og gull. En magetopp under det røffe jeansplagget vil gjøre antrekket ekstra sommerlig. Sko fra Aldo, kr 999. Stack rings fra Bik Bok, kr 79. Armbånd fra Goldmine, kr 1500. Snekkershorts fra Asos.com, kr 500. Magetopp fra H&M, kr 199. Veske fra Lindex, kr 299.
SEXY: Gi snekkershortsen en sexy look ved å kombinere den med plagg og tilbehør i hvitt og gull. En magetopp under det røffe jeansplagget vil gjøre antrekket ekstra sommerlig. Sko fra Aldo, kr 999. Stack rings fra Bik Bok, kr 79. Armbånd fra Goldmine, kr 1500. Snekkershorts fra Asos.com, kr 500. Magetopp fra H&M, kr 199. Veske fra Lindex, kr 299. Foto: FOTO: Produsentene

Showroom manager og stylist ved This is PR, Anette Ousdal, tror dette er en av grunnene til at snekkershortsen har blitt såpass populær.

Mange kjendiser og motebloggere bruker snekkershortsen, både til hverdag og fest, og folk lar seg inspirere.

Det er nemlig ingen hemmelighet at kjendisene har lagt sin elsk på trenden.

- Mange kjendiser og motebloggere bruker snekkershortsen, både til hverdag og fest, og folk lar seg inspirere, forklarer hun.

Hun synes man kan bruke snekkershortsen på jobb, date og fest. Det viktigste er at man styler den riktig.

- Til hverdags kan du style den med et par sandaler og en rocka t-skjorte. Til date kan du style den med en hvit skjorte og en fin skinnjakke Til fest ville jeg stylet den med en blondetropp og spisse pumps, forteller hun.

Ousdal tror vi kommer til å se mer av snekkertrenden til høsten.

- Dette er en trend vi vil se utover høsten, men da med lange ben. Jeg gleder meg hvert fall til man kan gå med snekkerbukse, strikkegenser og et par kule boots til, sier hun.

Les også:

Moteguruene har talt: her er caps-reglene

Sjekk hva du bør shoppe og droppe

DENIMDILLA: Gå for en skikkelig jeansy look ved å velge deg ut både jakke og caps i denim. Sammen med snekkershortsen vil du få et gjennomført og kult antrekk. Caps fra Bik Bok, kr 149. Genser fra Monki, kr 149. Snekkershorts fra Asos.com, kr 500. Denimjakke fra Monki, kr 500. Armbånd fra Dyrberg Kern, kr 399. Chelsea boots fra Bianco, kr 899.
DENIMDILLA: Gå for en skikkelig jeansy look ved å velge deg ut både jakke og caps i denim. Sammen med snekkershortsen vil du få et gjennomført og kult antrekk. Caps fra Bik Bok, kr 149. Genser fra Monki, kr 149. Snekkershorts fra Asos.com, kr 500. Denimjakke fra Monki, kr 500. Armbånd fra Dyrberg Kern, kr 399. Chelsea boots fra Bianco, kr 899. Foto: FOTO: Produsentene

Gutta synes dette er minst attraktivt

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning