Den korte snekkerbuksa

Slik styler du den korte snekkerbuksa

I vinter har det vært mye fokus på snekkerbukser, uten at trenden har tatt helt av. Den kortere lillesøsteren er derimot mer anvendelig, og er klar vinner denne sommeren, enten du går for skjørt- eller shortsversjonen.

EN SIKKER VINNER: Plagget som får både jentene og guttene til å nikke fornøyd, skal vi tro avstemingen rett. Over: Snekkershorts fra Religion/Asos.com, kr 900.
EN SIKKER VINNER: Plagget som får både jentene og guttene til å nikke fornøyd, skal vi tro avstemingen rett. Over: Snekkershorts fra Religion/Asos.com, kr 900. Foto: FOTO: Asos.com
Publisert Oppdatert

Den korte snekkerbuksa. Snekkershortsen. Denim-drakten. Jeans-jumpsuiten. Kjært barn har mange navn. Og nå er den tilbake i butikkhyllene.

Men; hot eller not? Det lurte vi på da vi, for en liten stund siden, la ut en avstemning omkring nettopp dette plagget. Nå, hele 1230 svar senere, har vi kommet frem til et soleklart vinnerresultat.

- Snekkerbuksa er hot

Over 71 prosent, både gutter så vel som jenter, har svart at den korte snekkerbuksa er hot. Derfor har vi spurt to eksperter om de kan gi oss sine aller beste tips til hvordan du kan style det heite plagget akkurat nå. Inkludert hvilke tabber du helst bør styre unna.

- Snekkershortsen er kul, men det er veldig vanskelig å se smashing ut i den, advarer stylist Alexandra Sætran og fortsetter:

- Jeg tror flere (og særlig gutta) mener at dette er et plagg som først og fremst er ment for barn. Jeg er litt enig der - selv om den kan se kul ut med riktig styling.

Det kan derfor være lurt å droppe fletter i håret og den rosa leppestift. Ellers er mulighetene mange.

Kommer i utallige varianter

Ja, for den korte lillesøsteren til snekkerbuksa kommer i utallige varianter.

- Du kan enten kjøpe den i en klassiske jeansblå farge. Eller så er den slitte, utvaskede denimen med hull veldig trendriktig i sommer. Se etter et mykt og deilig denimstoff, gjerne med knapper i sidene, sier Linn-Anne Hovland i Mildh Press.

Sætran sier seg enig:

- Det er en komfortabel trend. Buksen er slitesterk og den er relativt enkel å style. Jeg ville likevel unngått modeller med mønster, og heller valgt en variant i svart, hvitt eller dongeri, sier hun.

SNEKKERSHORTSEN: Fra venstre: Monki, kr 400. H&M, kr 249. NLY Trend/Nelly.com, kr 399. Bik Bok, kr 299.
SNEKKERSHORTSEN: Fra venstre: Monki, kr 400. H&M, kr 249. NLY Trend/Nelly.com, kr 399. Bik Bok, kr 299. Foto: FOTO: Produsentene

Det finnes en aldersgrense

Hovland mener imidlertid at snekkerbuksa er langt fra et hvermannsens-antrekk, og at den faktisk har en øvre aldersgrense.

- Snekkerbuksa er forbeholdt den yngre generasjonen - ellers er det fort gjort at det ser ut som hageantrekk fremfor et trendplagg, sier hun.

- Personlig synes jeg den kler jenter under 30 best. Plagget passer best til deg som ikke har en altfor jålete stil, men som heller kler deg litt avslappet og minimalistisk, legger Sætran til.

Velg riktig passform

Nå det kommer til passform, er det greit å ha i bakhodet at den korte snekkerbuksa ikke skal være for stram - men heller ikke for løs.

Ifølge ekspertene er en av de største fallgruvene her er å gå for en variant som ikke sitter som den skal.

- Det er ikke pent når den er for stram over rumpe, lår eller mage, sier Hovland og fortsetter:

- Ta med deg flere snekkerbukser inn i prøverommet og sjekk speilet fra alle vinkler. Det kan ta tid å finne en som sitter perfekt. Den skal være løs, særlig over hofter, rumpe og mage. Du vet at passformen er feil når overdelen er mye større enn selve shortsen. Tenk videre på hvordan lommene er plassert i forhold til rumpa. Snekkerbuksen er som en boyfriendjeans, bare med seler, sier Hovland.

Hun mener derfor at selene så absolutt bør være synlige.

- Plagg som skjuler overdelen er ikke særlig pent. Om du har jakke skal den aller helst være åpen, sier Hovland.

Ifølge Sætran er det også sånn at dersom du ikke skulle finne en variant som passer deg, bør du droppe hele looken.

- Men om du fortsatt ikke klarer å la være; gå heller for en litt for stor enn en litt for liten variant, sier hun.

Stylingtips

HOT: Fra venstre: Snekkerskjørt fra Bik Bok, kr 299. Snekkerskjørt fra H&M, kr 249. Snekkershorts fra Only, kr 439. H&M, kr 349.
HOT: Fra venstre: Snekkerskjørt fra Bik Bok, kr 299. Snekkerskjørt fra H&M, kr 249. Snekkershorts fra Only, kr 439. H&M, kr 349. Foto: FOTO: Produsentene

Snekkershortsen passer definitivt best til en avslappet look, mener Sætran.

- Til hverdags er det kult med en vanlig collegegenser eller en enkel t-skjorte - alltid innenfor selene, selvfølgelig. Jeg synes også det er fint om du kjører en fargetone som for eksempel en hvit snekkershorts kombinert med et hvitt plagg under, sier hun og fortsetter:

- Om du holder deg til de enkelste plaggene kan antrekket bli veldig fint og kledelig - selv om plagget i seg selv er barnslig. Om du absolutt skal bruke plagget til fest, kan du style det med en stor blazer eller en skjorte under.

Ifølge Hovland kan snekkershortsen gjøres både androgyn, sporty eller rocka - enten med høye hæler, sneakers, sandaler eller boots.

- Kjør gjerne på med striper eller bruk kule smykker og en enkel clutch. Hvis det er kjølig, kan en skinnjakke passe perfekt. Og for all del, unngå å bruke et belte til snekkerbuksa - enten den er kort eller lang. Det er bare ikke fint.

Sko

- Er du redd for å virke lite feminin, ville jeg ha gått for høye hæler! Det gjør looken mer flatterende, gir deg lengre ben og løfter rumpa, sier Hovland.

Sætran er ikke helt enig i akkurat det:

- Høye hæler kan fort bli litt krasj, men det funker om alt er tonet ned, It-jente Hanneli Mustaparta er en fin inspirasjonskilde om du vil bruke snekkershortsen på fest, sier hun.

- Tenk litt røff styling, og gjør alt du kan for ikke å se ut som en seksåring, avslutter Hovland.

Les også:

Slik sjekket Linn (28), Kaja (31), Line (26) og Marte (28) gutter

INSPO: Snekkershortsen, også kjent som den kortere lillesøsteren til snekkerbuksa, er tilbake i motebildet (igjen!). Her ser du it-jenta Alexa Chung som har gått for en enkel styling med et stort statementsmykke og klassiske solbriller.
INSPO: Snekkershortsen, også kjent som den kortere lillesøsteren til snekkerbuksa, er tilbake i motebildet (igjen!). Her ser du it-jenta Alexa Chung som har gått for en enkel styling med et stort statementsmykke og klassiske solbriller. Foto: FOTO: Stella Pictures

Vi har testet 17 solbriller i alle prisklasser

«Jeg er ikke sjenert, deprimert eller utbrent. Jeg er visst bare introvert»

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning