Det Nye hjalp Linn-Jeanethe med Oscar-antrekket

Se den norske Oscar-kjolen

Når Oscar-nominerte Linn-Jeanethe Kyed (30) ankommer den røde løperen i Hollywood søndag kveld, er det i en galla-kjole fra norske Nina Skarra.

OSCAR-KJOLEN: Linn-Jeanethe Kyed er Oscar-nominert
OSCAR-KJOLEN: Linn-Jeanethe Kyed er Oscar-nominert Foto: FOTO: Gry Traaen
Publisert Oppdatert
Det var ikke tvil: it was the one.

- Kjolen er helt nydelig. Perfekt blanding av eleganse, romantikk og klassisk design. Når jeg tar den på forstår jeg hvordan Askepott må ha følt seg når hun gjorde seg klar til sitt ball på slottet, smiler hovedpersonen selv.

30-åringen fra Ulefoss i Telemark har skrevet manuset til kortfilmen "Tuba Atlantic", som er nominert til den prestisjetunge Oscar-prisen og som faktisk har seilt opp som favoritt. Da vi i Det Nye leste om det, ringte vi henne og spurte om hun trengte hjelp med rød løper-antrekket. Det takket hun gladelig ja til.

Sammen med stylist Linda Myrseth og hennes assistent Erica Pettersen, fant vi frem kjoler vi tenkte var Oscar-gallaen verdig, og som Linn-Jeanethe kunne få låne. Hun prøvde et tyvetalls kjoler, men da hun kom ut i Nina Skarras kjole, ble det helt stille i lokalet. Det var ikke tvil: it was the one.

- Det er en eventyrlig kjole, smiler Oscar-kandidaten.

Kjærlighet ved første blikk

- For å være helt ærlig så var jeg ganske "lost" før Det Nye kom inn med sitt stjerneteam. Jeg følte at jeg gikk rundt i blinde, og var veldig usikker på om jeg kom til å klare å finne den rette kjolen. På et tidspunkt vurderte jeg å lete frem bunaden min. En nydelig beltestakk fra Øst-Telemark, som i aller høyeste grad er et verdig festantrekk. Men da jeg fikk se kjolen til Nina Skarra, var det kjærlighet ved første blikk, og jeg valgte å følge hjertet mitt, forteller Linn-Jeanethe.

OSCARNOMINERT: - For meg var det veldig viktig at det var norsk design. Jeg er stolt av mitt lille land, og tar mer enn gjerne med meg en bit av Norge til Hollywood, forteller Linn-Jeanethe, om kjolen hun valgte til Oscar-utdelingen. Smykkene er også norske, fra Cecilie Melli.
OSCARNOMINERT: - For meg var det veldig viktig at det var norsk design. Jeg er stolt av mitt lille land, og tar mer enn gjerne med meg en bit av Norge til Hollywood, forteller Linn-Jeanethe, om kjolen hun valgte til Oscar-utdelingen. Smykkene er også norske, fra Cecilie Melli. Foto: FOTO: Gry Traaen

Designer Nina Skarra forteller at kjolen ble laget nettopp med tanke på den røde løperen, og spesifikt med tanke på Oscar.

DESIGNET OSCAR-KJOLEN: - Jeg har sydd inn en liten lapp med "lykke til" i foret, avslører designeren Nina Skarra.
DESIGNET OSCAR-KJOLEN: - Jeg har sydd inn en liten lapp med "lykke til" i foret, avslører designeren Nina Skarra. Foto: FOTO: Privat

- Det er et spesielt arrangement. Jeg ønsket å skape en kjole som er drømmende, med rene linjer og et kompleks snitt. Ren, lett og svevende. En eventyrprinsesse, forteller Skarra.

Det er tredje året på rad Skarra har kjole på Oscar-utdelingen, som hun betegner som en veldig viktig markedsføringskanal for designere. Og det er kamp til siste sekund, om hvem skal ha på seg hva og fra hvem.

- Jeg er veldig privilegert og har allerede fått mange av mine "drømmekunder". Siden jeg har en sterkt etisk og bærekraftig kjerne i brandet mitt er jeg veldig stolt av å ha kunder som Angelina Jolie, Livia Firth og Kronprinsesse Mette-Marit for å nevne noen, sier hun til Det Nye.

Hemmelig beskjed i fôret

- Hva ville denne kjolen kostet om noen skulle kjøpe den?

- Den er faktisk i kolleksjonen jeg skal vise i Paris nå i mars. Den ligger på rundt 35 000 kroner i butikk, og vil være å få kjøpt i enkelte butikker fra august, forklarer hun.

Skarra forteller at hun selvfølgelig vil følge med på Linn-Jeanethe på Oscar-utdelingen natt til mandag.

- Det er klart! Jeg elsker Oscar, og hun fortjener all den oppmerksomhet, skryt og oppmuntring vi kan mønstre. Å bli nominert er en fantastisk prestasjon! Dette er første gang jeg har kjole på en norsk nominert og det er jeg ekstra stolt av. Jeg har sydd inn en liten lapp med "lykke til" i foret, avslører Skarra.

Det Nyes egen moteekspert Rubi Sørvik synes Linn-Jeanethe har gjort et godt valg til det hun betegner som årets red-carpet begivenhet.

- Denne dagen er det kun glamour som gjelder, og jo mer du glitrer jo bedre. Linn-Jeanethe ser helt fantastisk ut i kjolen! Den delikate rosafargen komplimenterer hudtonen hennes, og snittet, med fokus på midjen, fremhever hennes nette figur. Hun kommer til å skinne sammen med de andre stjernene! En god representant for Norge og norsk design på den røde løperen, konkluderer Rubi med.

KONGELIG DESIGNER: Mette-Marit har lagt sin elsk på Nina Skarras aftenkjoler, og brukte Skarras design på de siste offisielle bildene, tatt av stjernefotograf Sølve Sundsbø.
KONGELIG DESIGNER: Mette-Marit har lagt sin elsk på Nina Skarras aftenkjoler, og brukte Skarras design på de siste offisielle bildene, tatt av stjernefotograf Sølve Sundsbø. Foto: FOTO: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff

Lykke til!

For Linn-Jeanethe var det veldig viktig at det var norsk design. Smykker og tilbehøret hun valgte, er fra norske Cecilie Melli.

- Jeg er stolt av mitt lille land, og tar mer enn gjerne med meg en bit av Norge til Hollywood, konstaterer hun.

Så da gjenstår det bare å krysse fingrene for Linn-Jeanethe, og resten av "Tuba-teamet" - som består av regissør Hallvar Witzø og produsent Gudrun Austli.

- Det hadde jo vært tidenes drøm å få med seg selveste gullmannen med seg hjem til Norge. Men uansett hvordan det går, føler vi at vi allerede har vunnet bare ved å være nominert. Så søndagen blir perfekt uansett, avslutter Linn-Jeanethe fra Hollywood.

Les mer om kjolejakten i Det Nye nr 5, som er å finne i en bladhylle nær deg 30. mars.

Takk til kjolebutikken Atmosphere for lån av lokaler!

Les også:

Stor test av neglelakker

Våre beste nettbutikker

Redningsbøyene motebloggerne tyr til i kleskrise

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning