Vårens viktigste nøkkelplagg

Plaggene du trenger i vår

Her er listen over nøkkelplaggene for sesongen.

VÅRTRENDER: Oppdater garderoben med sesongens nøkkelplagg.
Publisert Oppdatert

Silje Julie Golf

Artikkelforfatteren er mote- og skjønnhetsreporter i Det Nye, og har fem års erfaring fra mote- og mediebransjen.

Hun har tidligere vært ansvarlig for moteseksjonen på Klikk.no, i tillegg til å jobbe som motejournalist og allroundjournalist for nettstedet. Før den tid jobbet hun som journalist i [mag].

Våren har så vidt begynt å vise seg flere steder i landet, og det er dermed på tide å oppdatere garderoben for den nye sesongen.

Det finnes flere sterke tendenser for våren. Følger du disse er du trendy som få.

I tillegg er det noen plagg du bør gå til innkjøp av for å få en fullstendig oppdater garderobe

Del

Noen av de moteriktige plaggene fra de foregående sesongene fortsetter, men det kommer også mange nye sterke trender denne våren.

Her er de ti viktigste nøkkelplaggene denne våren:

1. Slengbukser

Looken fra det glade 70-tallet er nok en gang tilbake, og det var mange av designerne og motehusene som har latt seg inspirere av dette tiåret denne sesongen.

Slengbuksen er den ultimate buksen fra dette tiåret, og Emilio Pucci, Etro, Anna Sui, House of Holland og Giles er en håndfull av dem som har inkludert dette plagget i sine kolleksjoner.

Kombiner gjerne buksen med en smal topp eller fasongsydd bluse og høye hæler.

Du kan sjekke ut flere stylingtips her.

2. Tunika

SLENGBUKSER: På catwalken til Emilio Pucci, Gina Tricot (kr 499), Only (kr 240), Lindex (kr 399).
SLENGBUKSER: På catwalken til Emilio Pucci, Gina Tricot (kr 499), Only (kr 240), Lindex (kr 399). Foto: Foto: Stella, produsenten

For å toppe 70-tallsantrekket kan du ta på deg en behagelig tunika. Disse ble nemlig vist i mange ulike fasonger på catwalken.

Sonia Rykiel, Missoni, Dries van Noten, Céline og Kenzo er bare noen få eksempler på alle de motehusene og designerne som har inkludert dette behagelige plagget i sine kolleksjoner.

En tunika er veldig anvendelig, og kan brukes til både hverdags og fest sammen med et par bukser eller en shorts. Dessuten er den utrolig behagelig å ha på seg.

3. Maxikjolen

Den fotside kjolen ble nok en gang inkludert i motebildet i fjor vår og sommer, og holder seg like sterk denne sesongen.

TUNIKA: På catwalken til Sonia Rykiel, InWear (kr 1099), Ricco Vero (kr 1299).
TUNIKA: På catwalken til Sonia Rykiel, InWear (kr 1099), Ricco Vero (kr 1299). Foto: Foto: Stella, produsenten

Det var ekstremt mange som viste frem dette plagget på catwalken, deriblant Roberto Cavalli, Derek Lam, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Etro og Dolce & Gabbana - for å nevne noen få.

Bruk sandaler eller ballerinas på dagtid, og sleng en blazer eller skinnjakke over på kvelden for en kul look.

4. Hvit skjorte

Den klassiske hvite skjorten er en sikker hit denne sesongen. Det bugnet nemlig over av dette plagget da vårens og sommerens kolleksjoner ble vist frem under moteukene i fjor.

Victor & Rolf, Chloé, Céline, 3.1 Phillip Lim, Marc by Marc Jacobs og Jil Sander er bare et knippe av alle de som har gitt dette plagget en ny vår i år. Det nye av sesongen er at den gjerne kan ha korte ermer.

MAXIKJOLE: På catwalken til Etro, Lindex Affordable Luxury (kr 699), Gina Tricot (kr 299), HM (kr 699).
MAXIKJOLE: På catwalken til Etro, Lindex Affordable Luxury (kr 699), Gina Tricot (kr 299), HM (kr 699). Foto: Foto: Stella, produsenten

Den hvite skjorten kan du bruke til både bukser, shorts og skjørt. Få en oppdatert look ved å ha den inni underdelen, med et smalt belte i livet.

5. Shorts

Shorts er et typisk vår- og sommerplagg, men nok en gang står den også veldig sterkt i trendbildet denne sesongen - helst skal den være så kort som mulig.

Designere og motehus som Vanessa Bruno, Chanel, Elie Saab, Louis Vuitton, Paul & Joe, Max Mara, Alberta Ferretti og Christian Dior var blant dem som viste frem korte sorts på catwalken.

Men en enkel hvit T-skjorte eller singlet og lave sko får du et kult og avslappet hverdagsantrekk, men hvis du kombinerer den med en partytopp og høye hæler er du klar for fest og moro.

HVIT SKJORTE: På catwalken til Victor Rolf, Cubus (kr 199), Lindex (kr 199).
HVIT SKJORTE: På catwalken til Victor Rolf, Cubus (kr 199), Lindex (kr 199). Foto: Foto: Stella, produsenten

6. Body

It-plagget fra 80- og 90-tallet er nok en gang hot, takket være flere store designnavn som har trukket den frem i lyset.

Lanvin, Chloé, Max Mara, Bottega Veneta, Giambattista Valli og Salvatore Ferragamo har nemlig alle inkludert bodyen i sine kolleksjoner for sesongen.

Kombiner det trange plagget med løse og flagrende underdeler for et balansert antrekk.

Du kan sjekke ut flere stylingtips her.

SHORTS: På catwalken til Vanessa Bruno, HM (kr 299), InWear (kr 1099), Gina Tricot (kr 149).
SHORTS: På catwalken til Vanessa Bruno, HM (kr 299), InWear (kr 1099), Gina Tricot (kr 149). Foto: Foto: Stella, produsenten

7. Vide bukser

I tillegg til slengbuksene, så er også vide bukser à la 70-tallet en sikker vinner denne sesongen. De kan til og med være såpass brede at de kan forveksles med et fotsidt skjørt.

Céline, Christian Dior, Marc Jacobs, Dries Van Noten, Preen, Sonia Rykiel, Calvin Klein, Michael Kors og Bottega Veneta er noen av dem som viste frem denne buksen under moteukene.

For å balansere antrekket, og ikke ende opp med å se større ut enn du er, bør du gå for en trang overdel.

8. Midiskjørt

Når det gjelder skjørtelengden, så skal vi også la oss inspirere av 70-tallet. De såkalte midiskjørtene er nemlig de aller mest trendy, det vil si skjørt som stopper midt på leggen.

BODY: På catwalken til Lanvin, Monki (kr 200), Weekday (kr 300).
BODY: På catwalken til Lanvin, Monki (kr 200), Weekday (kr 300). Foto: Foto: Stella, produsenten

Skjørtet kan minne om den litt mer pripne storesøsteren fra 50- og 60-tallet, men denne varianten er mer flagrende og løs i snippen.

Chloé, Marc by Marc Jacobs, Sonia Rykiel, Chanel, Miu Miu, Yves Saint Laurent og Preonza Schouler har aller inkludert denne typen skjørt i sine kolleksjoner.

Bruk plagget til både hverdags og fest sammen med en smal topp og både lave og høye sandaler eller ballerinasko.

9. Buksedress

Nok en gang er plagget som både er elsket og hatet et sikkert kort. Designerne og motehusene har ennå ikke gått lei av buksedressen, og mange har inkludert plagget i sine kolleksjoner for sesongen.

VIDE BUKDER: På catwalken til Christian Dior, InWear (kr 899), Jackpot (kr 799), Bik Bok (kr 399).
VIDE BUKDER: På catwalken til Christian Dior, InWear (kr 899), Jackpot (kr 799), Bik Bok (kr 399). Foto: Foto: Stella, produsenten

Blant designerne og motehusene som går god for dette plagget i vår er blant annet Paul & Joe, Fendi, Max Mara, Hermés, Louis Vuitton og Marc Jacobs.

Bruk et smalt belte i livet for å definere midjen din og høye og lave sko alt etter anledning.

10. Skinnjakke

En annen klassiker som stadig er moteriktig er skinnjakken. Catwalken var strødd med denne jakken da sesongens plagg ble vist frem, så denne er nok en gang en sikker vinner.

Balmain, Burberry Prorsum, Balenciaga, Ralph Lauren, Hermés og Ann Demeulemeester er noen av de som vil se deg i skinn denne våren.

Få en kul look ved å kombinere jakken til en denimbukse eller denimshorts, eller over en søt og romantisk kjole for et mer rocka antrekk.

MIDISKJØRT: På catwalken til Marc by Marc Jacobs, Weekday (kr 450), Monki (kr 400).
MIDISKJØRT: På catwalken til Marc by Marc Jacobs, Weekday (kr 450), Monki (kr 400). Foto: Foto: Stella, produsenten

Les også:

Slik blir du vårtrendy på lavbudsjett

Nå kan du legge de høye hælene på hylla

Topp fem undertøystrender for den nye sesongen

Disse interiørskattene har du trolig råd til

BUKSEDRESS: På catwalken til Paul Joe, InWear (kr 1099), HM (kr 149), Bik Bok (kr 349), Vila (kr 350)
BUKSEDRESS: På catwalken til Paul Joe, InWear (kr 1099), HM (kr 149), Bik Bok (kr 349), Vila (kr 350) Foto: Foto: Stella, produsenten
SKINNJAKKE: På catwalken til Balmain, Samsøe Samsøe/Nelly.com (kr 3495), Ellos (kr 999).
SKINNJAKKE: På catwalken til Balmain, Samsøe Samsøe/Nelly.com (kr 3495), Ellos (kr 999). Foto: Foto: Stella, produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning