BRUKER SLENGBUKSE: Kjendisstylist Rachel Zoe er en fast bruker av jeans med sleng.=

BRUKER SLENGBUKSE: Kjendisstylist Rachel Zoe er en fast bruker av jeans med sleng. © Foto: Stella

Her er noen tips og triks

Hvis du er curvy:

Bruk en jeans som er smale rundt lårene, og at slengen starter ved knærne. Denne vil da sitte flatterende på kroppen, og forsterke timeglass figuren din samtidig som kroppen virker mer proposjonert.

Hvis du er høy og smal:

Bruk en jeans som er løsere rundt lårene. På denne måten vil lårene se fyldigere ut og , gi deg en mer propsjonert og flatterende look.

Bruk gjerne lave til medium høye sko til slengbuksen. Siden en slengbukse drar oppmerksomheten til beina, er det fint å holde balansen og likevekten på kroppen.

Hvis du er lav:

Bruk gjerne høye sko til , på den måten vil du forlenge beina, og gi en illusjon av at kroppen er velproposjonert og like lengder.

Kilde: Stylist Merete Petterson

Den såkalte skinny jeanstrenden har regjert i motebildet lenge, men det kan nå virke som om buksen får konkurranse fra sitt motstykke: slengbuksen.

- Vide ben og super flares er definitivt den nye trenden, forteller grunnleggeren og designeren bak jeansmerket Citizens of Humainty, Jerome Dahan, til StyleList.

Flares er bukser som er stramme rundt lårene, men som har masse vidde i leggene, og er derfor et annet navn på den ikoniske slengbuksen.

Flatterende bukse

Dette skiftet i jeanstrendene er helt naturlig. Akkurat som i resten av moteverdenen, så forandrer også moten på buksefronten seg.

Selv om du ikke trenger å legge de smale buksene helt på hylla ennå, så ser man at jeans med vide ben har gjort sin entré denne sesongen.

- Folk trenger en pause fra sine skinnies. Ingenting er mer flatterende på en kvinne enn en jeans med vide ben som sitter perfekt, sier designer Jenna Lonstein til StyleList.

Hun forteller at en bukse med sleng balanserer ut proporsjonene dine og får det til å se høyere og smalere ut.

Gir en sexy timeglassfigur

- Bukser med flare eller sleng er perfekt til å gi deg en slankere og mer sexy look. Den forsterker den über-kvinnelige timeglassfiguren, sier stylist for Cubus, Merete Petterson.

Hun understreker at det er viktig å bruke god tid på å finne en buske med rett størrelse og fasong. Bruker du en slengbukse som er for trang, vil du bare se større ut.

- De mest flatterende fargene for alle kroppsfasonger er blå, brun og sort, legger hun til.

Slik styler du buksen:

Men hvordan skal man style antrekket når man bruker en bukse meg flare?

- Bukser med høyt liv og vide ben kan med fordel kombineres med en kort, smal topp eller en body for å understreke en smal figur og leke med proporsjonene. Korte jakker eller klassiske trenchcoats er ideelt tilbehør, forteller Anja Stang, stylist og motejounalist hos Pudder.

Pettersons beste tips er også å bruke smale topper eller fasongsydde bluser og skjorter til slengbuksen som vil forsterke timeglassfiguren.

Hun råder også jenter til å putte overdelen nedi buksen. Og hun påpeker at det er viktig å unngå overdeler som er for små. Bruker du topper eller skjorter som ikke passer, vil du se større ut enn du er.

- Til smalere "høyvannsbukser" er det fint med en lang bluse eller tunika over og lekne syttitallsfargekombinasjoner for en gratisk retrolook, råder Stang.

Petterson legger til et til tips:

- Hvis du velger å bruke lengre topper eller tunikaer til slengbuksen, så pass på å bruke ett belte i livet for å fremheve midjen. Ellers vil du kun se større ut, og gå i ett med bena, sier hun.

Og hva bør man bruke på beina?

- Ankelboots eller et par høyhælte pumps er fint til dressy slengbukser med vide, lange ben, mens smalere flares med litt korte ben (8/10) kler flate mokkasiner eller ballerinasko. Støvler og sleng er en vanskelig kombinasjon, sier Stang.

Finn din nye favorittjeans under:

FRA VENSTRE: Topshop (kr 369), J Brand (kr 2500), Current/Elliott (kr 1850), True Religion (kr 1175).=

FRA VENSTRE: Topshop (kr 369), J Brand (kr 2500), Current/Elliott (kr 1850), True Religion (kr 1175). © Foto: Net-a-porter.com, MyTheresa.com, Shopbop.com, produsenten

FRA VENSTRE: 7 For All Mankind (kr 1099), Topshop (kr 559), Hudson (kr 1800), J Brand (kr 1900).=

FRA VENSTRE: 7 For All Mankind (kr 1099), Topshop (kr 559), Hudson (kr 1800), J Brand (kr 1900). © Foto: Shopbop.com, Fashionmixology.no, MyTheresa.com, produsentenLes hele saken

Se flere saker fra: Alt om høsttrendene

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!