Skappel-genseren

Nå kan du kjøpe kit til Skappel-genseren

Strikke-kitene er endelig klare, og pågangen er stor.

SKAPPEL-GENSEREN: Sister Act som de kaller seg, Maria og Marthe Skappel iført hver sin fine Skappel-genser. Ikke rart serveren sprenges når nettbutikken åpnet!
SKAPPEL-GENSEREN: Sister Act som de kaller seg, Maria og Marthe Skappel iført hver sin fine Skappel-genser. Ikke rart serveren sprenges når nettbutikken åpnet! Foto: FOTO : Maria Skappel Holzweiler
Publisert Oppdatert

Sjelden har det vært mer ståhei for strikking i dette landet.

Og vi kan ikke annet enn å bøye oss i støvet for Dorthe, Marthe og Maria Skappel som har skapt en etterspørsel etter alpakka- og irisgarn som vi nekter å tro at strikkeindustrien noen gang tidligere har sett.

Latterlig populær Skappel-genser

Begeistrede bloggere og Instagrammere har kastet seg over strikkeoppskriften. Den første saken vår der vi intervjuer Maria Skappel om Skappel-genseren har 10 000 treff fra Google i uka, og en liten tur på gata i Oslo by vitner om at det er mange som allerede har hamstret garn og strikket som gale.

For der vandrer det rundt Skappel-genser på Skappel-genser. Og da jeg tittet innom den lokale garnbutikken hang Skappel-genseren utstilt i mange størrelser, og på de tre minuttene jeg var der kom det flere innom og spurte etter mer garn (som undertegnede).

Det var, ikke overraskende, utsolgt.

STRIKKE-KIT: Maria, Marthe og Dorthe Skappel har laget 100 strikke-kit til Skappel-genseren. Her ser vi Marthe Skappel ikledd fargen lys grå.
STRIKKE-KIT: Maria, Marthe og Dorthe Skappel har laget 100 strikke-kit til Skappel-genseren. Her ser vi Marthe Skappel ikledd fargen lys grå. Foto: FOTO: Maria Skappel Holzweiler

Lager strikke-kit

Noen dager etter at vi snakket med Maria Skappel om fenomenet akutt berømt strikkegenser, bestemt hun seg for å ta saken i egne hender. På bloggen sin den 26.august skriver hun:

- Det er så viktig for meg at dere får riktig garn til riktig pris, og at dere ikke må kjøpe noe annet fordi det er tomt eller butikkene ikke selger det riktige garnet. Jeg er litt lei av å høre at butikkene utnytter oppskriften min og selger dere "tilsvarende" garn.

Og dermed satte Skappel-familien alle kluter til, og begynte å lage strikke-kit.

Nå har de laget 100 stykker klappet og klare kit med alt du trenger til å strikke din egen Skappel-genser.

Skappelgenser-kit

HAR SYDD OG SLITT: Alle har stått på for å få ferdige strikke-kitene til den populære Skappel-genseren. Dorthe Skappel i full konsentrasjon ved symaskinen vitner om intens innsats før åpningen av nettbutikken.
HAR SYDD OG SLITT: Alle har stått på for å få ferdige strikke-kitene til den populære Skappel-genseren. Dorthe Skappel i full konsentrasjon ved symaskinen vitner om intens innsats før åpningen av nettbutikken. Foto: FOTO: Maria Skappel Holzweiler

Maria vil ikke ut med antall henvendelser de har mottatt i forbindelse med etterspørsel av Skappel-genserens strikkekit.

- Strikkebutikkene har visst reagert kraftig på dette, så jeg kan dessverre ikke oppgi antall henvendelser, sier hun til Det Nye.

Men ser vi på bloggen hennes og tar utgangspunkt i de 465 kommentarene på blogginnlegget om strikkekits (og det gjelder jo bare de som ønsker å kommentere), så kan vi vel anta med rimelig stor sikkerhet at etterspørselen er større enn antall tilgjengelige strikkekit. I hvertfall de to førstkommende ukene.

- Om cirka to uker har vi nok til alle, lover Maria.

- Det vil dessverre bli litt begrensninger på antall nøster å få kjøpt og fargevalg de første to ukene. Deretter kan alle få kjøpt akkurat så mange kit de vil, og velge mellom fargene lys grå, mørk grå, kitt, hvit og kamel.

Pris på strikke-kit

- Prisen er på kr 900 per kit, noe som inkluderer alt du trenger for å strikke en Skappel-genser: Seks nøster " Inca alpakka" (tynn alpakka), sju nøster "Iris alpakka" (pusete alpakka), strikkepinner i str. 7 og oppskrift. Prisen er uten frakt, oppgir Maria.

Prisen er omtrent lik den du må betale i butikk for samme antall nøster og type garn.

- Men her får du jo et kit med flere ting i, sier Maria blidt.

Nettbutikken er oppe og står

Nettbutikken åpnet kl 15.00 i dag.

Når vi forsøker å gå inn på www.skappelgenseren.no for å bestille, kommer vi ikke inn! Pågangen er nok overveldende, men Maria skriver på bloggen at den snart er oppe og står igjen. Så gjelder det bare å sitte klar foran tastaturet og trykke refresh med jevne mellomrom.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning