Designerklær på nett

Kjøp norsk design på nett

Norske designere satser på nettsalg for å vokse internasjonalt.

SATSER STORT: Norske designere håper på å nå en større kundegruppe ved hjelp av nettbutikker.
SATSER STORT: Norske designere håper på å nå en større kundegruppe ved hjelp av nettbutikker. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Disse designerne finner du på nettet

Fam Irvoll: www.famirvoll.com

Moods of Norway: www.moodsofnorway.com

Nina Jarebrink: www.jarebrink.com

Fin Oslo: www.finoslo.com

Alpaca Society: www.alpacasociety.no

Tina H: www.tinah.no

Johnny Love: www.johnnylovefashion.com

Maggie Wonka: www.maggiewonkashop.com

Merete Taule: www.tauledesign.com

Mette Møller: www.mettemoller.no

Pikene: www.pikene.net

Vips: www.vips.no

Er det langt å gå til nærmeste designerbutikk? Da trenger du ikke lenger fortvile.

Stadig flere norske designere åpner nå nettbutikker i håp om å nå ut til en større kundegruppe, samt for å etablere seg internasjonalt.

Dette betyr at du ikke lenger trenger å reise på storbyferie for å kjøpe flotte designerklær.

Del

Når en bredere kundekrets

Den norske designeren Fam Irvoll har allerede satt sine fotspor utenfor landegrensen, og har blitt lagt merke til av internasjonale kjendiser som Tyra Banks, Katy Perry og Lady GaGa.

Fam Irvoll startet sin hjemmeside for bare litt over ett år siden, etter sterk oppfordring fra deres PR-byrå i London.

- For oss betyr nettbutikken en hel del. Mye av nettsalget går til utlandet, og vi har definitivt opplevd en økning, sier Tone Irvoll til klikk.no.

Hun forteller at norske designere ofte sliter med å komme seg inn i butikker, og mener nettbutikken gjør de mer uavhengig i forhold til det. I tillegg til at marginene er bedre ved eget nettsalg.

- Nettsalg gir oss mulighet til å nå en bredere kundekrets. Fams klær er ofte avbildet i utenlandske magasiner, og dette gjør det mulig å nå kjøperne også i de landene vi ikke er i butikk, forteller Irvoll.

Lurer du på hvor du kan få tak i norsk design på nett? I boksen til høyre finner du direktelinkt til nettbutikkene til flere norske designere.

Avhengig av fysiske butikker

Kjoledesigneren Leila Hafzi har foreløpig ingen nettbutikk, men presseansvarlig Karoline Hestnes kan fortelle at de jobber med å integrere en webshop på deres hjemmeside.

- Det er viktig å være synlig på nett med tanke på mersalg, men for oss er det spesielt viktig å bli tatt inn i fysiske butikker verden over, forteller Hestnes.

Hun forklarer at aften- og brudekjolene ofte krever å tilpasses kundens kropp, slik at den får best mulig passform. Noe som kan bli vanskelig med nettsalg.

Men designeren selv tror likevel at en nettbutikk er viktig for å øke kapitalstrømmen, og for å gjøre produktene mer tilgjengelig for deres marked.

- En designers kundegruppe er ofte smalere og mer spesifikk enn andre mer kommersielle merkevarer. Geografisk sett når vi derfor ut til et veldig spredt marked, og det er derfor viktig å åpne opp for flere kanaler, sier Leila Hafzi til klikk.no

Følger utenlandsk trend

Det er ikke bare de norske designerne som satser på netthandel. Også ekslusive motehus som Balenciaga og Marc Jacobs merker effekten av den pressede økonomien i USA, og tyr til nettbutikker for å øke salget, skriver Dagens Næringsliv.

For at velstående amerikanere skal slippe å dra til storbyer som New York og Los Angeles for å få tak i luksusmerker, tilbys de nå å shoppe på nett og få varen levert direkte på døren.

Netthandelen i USA har økt i takt med nedgangen i salget på de luksuriøse varehusene, noe som tyder på at det å shoppe på nett har blitt et godt etablert fenomen.

Har du tips til andre norske designere som selger klærne sine på nett? Skriv det inn i kommentarfeltet under.

Les også:

Her er nettbutikkene vi anbefaler

Logovesker er helt ut

Nettbutikker med landlig interiør

Fam Irvoll lager barneklær for voksne

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning