Iphone-deksel

Iphone-dekslene vi elsker

Høstens heiteste mobiltrend. Skjønnhetsredaktøren i Det Nye ble hekta på mobildeksler da hun fant et med katteører.

MOBILCOVER: Hello Kitty og Ko-Ko Kat mobildekslene er noen av de store gjengangerne. Blogger og modell Camilla Pihl har landets største og fineste mobilcover-samling. Mange lager hun selv også.
MOBILCOVER: Hello Kitty og Ko-Ko Kat mobildekslene er noen av de store gjengangerne. Blogger og modell Camilla Pihl har landets største og fineste mobilcover-samling. Mange lager hun selv også. Foto: FOTO: Produsentene og camillapihl.no
Publisert Oppdatert

Hva er vel bedre enn når en trend er morsom, praktisk og kan brukes hver eneste dag?

Iphone-deksler er en stor hit blant motebloggerne, og når selveste italienske Vogue skriver om det, kan man trygt slå fast at trenden er et faktum.

Nå finnes det heldigvis deksler til andre typer smartmobiler også, ikke bare Iphone. Det oppgis hvilke telefoner dekslene passer for.

Kle opp mobilen din

Det er liten tvil om at mobilen har blitt en fast følgesvenn med alskens applikasjoner og nyttige hjelpemidler i hverdagen. Man kan vel nesten ikke gå inn på en trikk eller sette seg ned på en kafe uten å se ett hav av ivrige fingre som taster inn morsomme sitater på Twitter eller laster opp dagens outfit på Instagram.

Nå ser det ut som om det er på tide med søte små antrekk til våre trofaste elektroniske gadgets også.

Det høres kanskje litt ut som den tvilsomme trenden med å kle opp chihuahuaer i ballerina skjørt, men heldigvis er det mobiltelefonen det er snakk om denne gangen- og får vi legge til: takk og lov for det!

Nå kan vi fråtse oss i gummideksler spesiallagd til enhver mobiltelefon med alt fra katte-ører som stikker opp som verdens søteste antenner, påsydde Chanel-perler eller skinntrekk i reneste haute couture-stil.

MOTE-KATT: Moteblogger Caroline Blomst er med på mobildeksel-moten med sin Ko-ko Cat deksel som blant annet kan kjøpes fra ebay for ca. kr. 70 med shipping.  Foto: carolinesmode.com og ebay.
MOTE-KATT: Moteblogger Caroline Blomst er med på mobildeksel-moten med sin Ko-ko Cat deksel som blant annet kan kjøpes fra ebay for ca. kr. 70 med shipping. Foto: carolinesmode.com og ebay. Foto: FOTO: carolinesmode.com og Produsenten

Fra it-jenter til motebloggere

Trenden begynte faktisk for noen år tilbake i Hollywood hvor de største it-jentene som Paris Hilton og Lauren Conrad struttet nedover Beverly Hills Boulevard med fargede og glitrende telefoner som limt fast til øret.

Men i år har trenden blitt noe mer raffinert og funnet veien hjem til moteredaktører og kjente norske motebloggere som Camilla Pihl og Caroline Eriksen fra fotballfrue.no.

Under fashion week i Kjøbenhavn, Stockholm og Oslo kunne man se en front row full av journalister og bloggere med alt fra Hello Kitty-dekorerte mobiltelefoner til sleeke skinnvarianter full av pålimte nagler.

Motebloggeren Caroline Blomst bak carolinesmode.com stilte til Stockholm fashion week med sin fantastiske Ko-Ko Cat mobildeksel som raskt har blitt en must-have i moteverden.

- Da det var mulig å få iphone-deksler med katteører, ble jeg skikkelig hekta! Men også fordi det finnes mange skjønne som gjør en kjip mobil skikkelig fin, sier skjønnhetsredaktør i Det Nye, Julie Christine Botnen, om hvorfor hun digger mobil-trenden.

Praktisk mote

SKJØNNHETSANSVARLIG I DET NYE: Julie Christine Botnen går også under nicket "crazy cat lady" her i redaksjonen. Hun har selvsagt mobilcover med katteører!
SKJØNNHETSANSVARLIG I DET NYE: Julie Christine Botnen går også under nicket "crazy cat lady" her i redaksjonen. Hun har selvsagt mobilcover med katteører! Foto: FOTO: Rubi Sørvik
DESIGNERNE ER MED PÅ MOTEN: Anna Sui er en av flere designere som har hivd seg på trenden og dekadente mobilcovers ser ut til å være hennes favoritter. Spesielt populær er det  speillignende coveret som fungerer supert til skypesamtaler eller raske sminke-sessions. Ca. kr 250 fra ebay.
DESIGNERNE ER MED PÅ MOTEN: Anna Sui er en av flere designere som har hivd seg på trenden og dekadente mobilcovers ser ut til å være hennes favoritter. Spesielt populær er det speillignende coveret som fungerer supert til skypesamtaler eller raske sminke-sessions. Ca. kr 250 fra ebay. Foto: FOTO: produsenten og ebay

Det er vel ikke rent få av oss som har latt mobiltelefonen gå i bakken en gang eller to. Så nå som de fleste bruker smarttelefoner med heldekkende skjermer, blir ikke reparasjonsregningen akkurat billig hvis den går i tusen knas.

Da er det jo veldig greit med et mobildeksel som både beskytter mobiltelefonen og i tillegg fungerer som et motestatement.

- Iphone-deksler er praktiske fordi de gir en form for beskyttelse da jeg ofte mister mobilen min i gulvet opp til flere ganger i løpet av en dag! Litt upraktisk er det at jeg må ta av dekslet hver gang jeg skal lade men... legger Julie Christine Botnen til.

Tre trender som skiller seg ut

De tre største trendene innenfor mobildeksler er uten tvil skinn, dekadent og sukkersøtt.

Nagle-looken er super enkel å få til selv, men det finnes også et godt utvalg fra online-butikker som Ebay, Amazon og Thisiswhyimbroke.com . Dette er en stil som gir en litt mer fashion-edge og passer perfekt inn med et litt rocka uttrykk i klesveien.

Dekadent

Den dekadente typen ser vi mer og mer av, kanskje spesielt fordi dette er en nøkkeltrend fra runwayen for høst/vinter 2012, men også fordi det er jo så enkelt å lage selv.

NAGLER: En av de hotteste mobilcovers trendene er uten tvil med nagler som pynt. Dette kan man gjøre til et hjemme prosjekt eller bestille nydelig eksemplarer fra Ebay fra ca. kr 50.
NAGLER: En av de hotteste mobilcovers trendene er uten tvil med nagler som pynt. Dette kan man gjøre til et hjemme prosjekt eller bestille nydelig eksemplarer fra Ebay fra ca. kr 50. Foto: FOTO: Ebay

Det er jo rett og slett bare å lesse på med perler, rosetter og små smykker over ett godt lag med superlim og så er jobben gjort.

Sukkersøtt

Men det er ingen tvil om at det er den sukkersøte varianten med Hello Kitty, pandabjørner og utstikkende ører som er absolutt størst akkurat nå.

Det er lett å forstå av denne stilen har kommet fra det asiatiske markedet som elsker å mikse søtt med elektronikk og vi sier bare ja takk- begge deler vi!

DEKADENT: Less is more, but more is better! Den dekadente stilen ser vi både på klær, smykker og nå også mobiler i høst og vinter- så det er bare å lesse på!
DEKADENT: Less is more, but more is better! Den dekadente stilen ser vi både på klær, smykker og nå også mobiler i høst og vinter- så det er bare å lesse på! Foto: FOTO: Ebay

Humor er alltid en sikker vinner

Humor stiller også sterkt og de flinke jentene bak accessoirers-butikken Yoshie & Nico selger fantastisk morsomme og moteriktige mobil- og tabletdeksler.

De har blant annet en hysterisk bartecover som overgår tatovering av pekefingeren-trenden, - nå kan man jo bare ha barten på baksiden av mobilen i stedet!

Disse jentene har også en veldig kul blogg om generell mote og iphone-deksler som er vel verdt å sjekke ut på yoshieandnicoblog.com .

SUKKERSØT: Katter, griser, hjerter og diamanter. Alt er lov for de som følger den sukkersøte mobilcovers trenden.
SUKKERSØT: Katter, griser, hjerter og diamanter. Alt er lov for de som følger den sukkersøte mobilcovers trenden. Foto: FOTO: ebay

Moteblogger Camilla Pihl viser vei

MORO MED BART: Jentene bak accessories merket Yoshie & Nico er selv modeller for mobildeksler med bart til iPhone 3 og 4. For tiden utsolgt hos yoshieandnico.com, men kan kjøpes fra etsy.com til ca. kr 130 inkludert shipping. Foto: yoshieandnicoblog.com.
MORO MED BART: Jentene bak accessories merket Yoshie & Nico er selv modeller for mobildeksler med bart til iPhone 3 og 4. For tiden utsolgt hos yoshieandnico.com, men kan kjøpes fra etsy.com til ca. kr 130 inkludert shipping. Foto: yoshieandnicoblog.com. Foto: FOTO: yoshieandnicoblog.com

For de som følger bloggen camillapihl.no like slavisk som vi gjørm, er det ingen hemmelighet at denne flotte dama er Norges iphone-deksel-dronning og hun var nok en av de som var raskest ute med trenden her til lands.

Hun legger ut bilder på bilder av sine nyeste innkjøp, hvor blant annet et nydelig sølvdeksel fra Marc Jacobs fant turen hjem i bagasjen etter en New York-reise.

Camilla gjør også fantastiske røverkjøp fra ebay og online-butikker som strapya-world.com og cocoo.se.

Men vinneren av "Årets moteblogger" under Vixen Awards 2011 lar seg ikke stoppe ved kun innkjøp. Hun har også laget en riktig så lekker naglevariant ved bruk av nagler og lim fra hobbybutikken Panduro.

Disse kan limes direkte på mobilen eller på ett deksel slik at man kan variere stilen fra dag til dag forklarer hun på bloggen sin.

Ekspertene sier ja

Vi har snakket med trendforsker og antropolog Gunn Helen Øye fra eye;watch for å finne ut hvorfor iphone-deksler har blitt så populært:

Hvor kommer denne trenden fra?

- Undersøkelser viser jo til at det aller viktigste objektet i livet til Europeere er teknologiske gadgets, mobiltelefoner især, så da er det ikke rart at iphone-deksler stiller så sterkt i motebildet som den gjør.

Hvilket uttrykk skaper de som følger trenden?

SAMLEREN CAMILLA PIHL: Camilla har en stor kolleksjon med mobilcovers med alt fra Marc Jacobs til cocoo.se.
SAMLEREN CAMILLA PIHL: Camilla har en stor kolleksjon med mobilcovers med alt fra Marc Jacobs til cocoo.se. Foto: FOTO: camillapihl.no
DO IT YOURSELF (DIY): Gjør som Camilla Pihl og lag ditt eget mobilcover med nagler og lim- lett som en plett!
DO IT YOURSELF (DIY): Gjør som Camilla Pihl og lag ditt eget mobilcover med nagler og lim- lett som en plett! Foto: FOTO: camillapihl.no

- Stilen man velger sier jo noe om en selv og smak. Være seg om man kler mobilen opp i leopard eller i en stram sort farge forteller det noe om hvem man er og hvilke signaler man ønsker å sende både privat og personlig sett.

Er dette en trend som kommer til å vare?

- Så lenge mobiltelefonen er en naturlig del av hverdagen vil denne trenden holde sterkt. Med andre ord kan man trygt satse på den i mange år fremover, men selv er jeg veldig interessert i de som ikke velger å bruke noen slags form for cover eller beskyttelse på mobilen sin. Uttrykker man kanskje da at man er en som skifter mobiltelefoner så ofte at beskyttelse ikke er nødvending? Uansett er det en morsom og funksjonell trend som fyller våre behov for tilbehør og personlig uttrykk i hverdagen, legger eksperten til.

Les også:

Høstens fineste armbånd

Tre bloggere styler shortsen, bomberjakka og tulipantoppen

De beste nettbutikkene

Vi testet lipglosser

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning