Juleshopping i Stockholm, London og New York

Hit vil alle dra i desember

Her er årets beste juleshopping-guide!

DE BESTE JULEBYENE: Her er destinasjonene der vi aller helst drar!
DE BESTE JULEBYENE: Her er destinasjonene der vi aller helst drar! Foto: FOTO: Bulls
Publisert Oppdatert

Uansett hvor langt du har tid og råd til å reise, her er destinasjonene der vi aller helst kjøper årets julegaver!

KORT: STOCKHOLM

Beste juleshopping:

NK: Dette store, flotte kjøpesenteret i har et fantastisk utvalg av kosmetikk, interiør og klær, og er kjent for sine juledekorasjoner. Hamngatan 18-20.

TVÅ TRE GÅNGER: Er du på utkikk etter den helt spesielle julegaven til deg selv eller en du er glad i, er kanskje denne secondhandbutikken noe for deg. Her leveres det ukentlig inn unike klær, sko og vesker fra designere og fine merker, så sjansen er stor for å finne en helt spesiell skatt. Linnégatan 34.

STUREGALLERIAN: Bra spisesteder, byens beste Zara og spa under samme tak. Vi foreslår å starte med shopping og avslutte med afternoon tea og tyrkisk bad på Sturebadet. Les mer på sturegallerian.se.

Hotell:

Bo urbant på Story Hotel, der betongvegger og graffiti møter klassiske elementer. Fra kr 1190. Riddargatan 6. Storyhotel.se.

Utested:

Stockholm har flust av kule utesteder. På legendariske Berns får du garantert en uforglemmelig kveld. Start med middag på Berns asiatiske, og fortsett i kjellerklubben Berns Gallery 2.35:1. Les mer på berns.se.

Restaurant:

For kjendisspaning og kaffe på dagtid er kafeen Mocco stedet å gå. Nybrogatam 61.

Kafeen Urban Deli har nydelig lunsj. Nytorget 4. Se urbandeli.org. På Matbaren inne på Grand Hotel, Södra Blasieholmshamnen 6, får du et måltid du sent vil glemme. Perfekt sted for venninnekveld! Se mathiasdahlgren.com

Juleaktiviteter:

JULELYS: Stockholm pynter 30 torg og gater med stemningsfulle lysinstallasjoner i førjulstiden. det blir satt opp markeder rundt i byen, for eksempel i Gamla Stan, Skansen og Kungsträdgården. Mer info påvisitstockholm.com/julen.

LUTEFISK PÅ SKANSEN: Vakre Skansen åpner sin julefeiring første søndag i advent, og frister med julemat og svenske godsaker.

ØKOLOGISK JUL: Rosendals Garden Café på Djurgården serverer hjemmelagede, økologiske bakverk. Her kan man komme i skikkelig stemning i landlige omgivelser, det er pyntet til jul og man får servert varm suppe, småkaker og marmelade.

STOCKHOLM: Flyturen går like kjapt som å drikke en kaffe, men destinasjonen er av internasjonal toppklasse. Genser fra Filippa K, kr 1100. Boots fra Whyred, kr 2800.
STOCKHOLM: Flyturen går like kjapt som å drikke en kaffe, men destinasjonen er av internasjonal toppklasse. Genser fra Filippa K, kr 1100. Boots fra Whyred, kr 2800. Foto: FOTO: Bulls, Colourbox og produsentene

LENGRE: LONDON

Beste juleshopping:

SELFRIDGES: Her finner du kanskje Londons fineste vindusdekorasjoner i desember - og det er stor konkurranse! Selfridges har dessuten Londons største skoavdeling, The Shoe Gallery.

KING'S ROAD: En roligere og koseligere gate enn Oxford Street, med omtrent de samme butikkene - bare i litt mindre størrelse.

URBAN OUTFITTERS: Kule og rimelige klær, men viktigst av alt massevis av rare, morsomme gaveideer. Alt fra kule bøker til merkelige duppeditter.

CARNABY STREET: En koselig liten avstikker fra Oxford Street. Små, morsomme butikker og ikke minst hyggelige kafeer og restauranter!

LIBERTY: Eksklusivt varemagasin i et sveitservillainspirert bygg. Gå inn gjennom blomsterutsalget og gå til venstre inn i avdelingen for skrivesaker - fantastiske kort, gavesaker og notatbøker.

HARRODS: Juleavdelingen til Harrods er verdenskjent, og holder åpent helt fra juli! Her finner du utallige julekuler, sjokoladekalender (selv til hunden eller katten din!) og alt du trenger for å komme i stemning.

TOPSHOP: Det går bare ikke an å dra til London uten å besøke den store Topshop-butikken på Oxford Circus. Sett av god tid!

REGENT STREET: Denne nærmest norskeide gata (Norge eier de fleste av bygningene) er full av fine butikker, som de skandinaviske favorittene COS og & Other Stories, samt leketøysbutikken over alle leketøysbutikker; Hamleys.

SPACE NK: For et fantastisk utvalg av skjønnhetsprodukter er dette stedet å besøke! Har flere butikker rundt i London, i tillegg til avdelingen på Harvey Nichols.

WESTBOURNE GROVE: Legg igjen masterkortet ditt hjemme, ellers er det lett å gå på en smell! Her ligger dyre og halvdyre fristelser på rekke og rad. Favorittene våre er Maje og Sandro. Og ta en kaffe på kafé 202.

Hotell:

The Hoxton er et trendy hotell i Shoreditch, øst i London. Spennende område med kule barer og restauranter, og enkelt å komme seg inn til Oxfordstreet. Fra kr 1300 per natt, og har noen ganger supersalg på nettsiden hoxtonhotels.com. 81 Great Eastern Street.

Restaurant:

Julie's er en utrolig koselig restaurant ved Holland Park. Sjarmerende lokale og veldig god mat til hyggelige priser. Også et populært sted for nyttårsmiddagen! 135 Portland Road.

Utested:

The Light Bar på St. Martins Lane Hotel, ved Covent Garden, er en kul cocktailbar! Prøv signaturdrinkene Raspassion Martini og Lighten Up Champagne. 45 St. Martins Lane.

Juleaktiviteter:

LYSTENNING TRAFALGAR SQUARE: Som takk for hjelpen under andre verdenskrig leverer Norge hvert åre et over 20 meter høyt juletre til Storbritannia. Treet står på Trafalgar Square og lysene tennes under en stor begivenhet den første torsdagen i desember.

PORTOBELLO ROAD MARKET: Ikke direkte en juleaktivitet, men skaper stemning likevel. Markedet strekker seg fra Notting Hill Gate til Ladbroke Grove. Fredag er den klart beste dagen, lørdag kan være veldig hektisk. Prøv god og billig nystekt mat fra bodene.

HYDE PARK WINTER WONDERLAND: Gjennom hele desember blir hjørnet av Hyde Park gjort om til et vinterparadis. Her finner du tivoli, salgsboder, isskulpturer og skøytebane.

LANGT: NEW YORK

LONDON: Kjøp julegavene i London, og du er garantert julestemning og en altfor tung koffert. Genser med David Bowie-trykk, kr 1100.
LONDON: Kjøp julegavene i London, og du er garantert julestemning og en altfor tung koffert. Genser med David Bowie-trykk, kr 1100. Foto: FOTO: Bulls, Colourbox og produsentene

Beste juleshopping:

INTERMIX: Denne kleskjeden fører lekre merker som Helmut Lang, J. Brand og Iro, og mindre kjente up and coming-designere. Den fineste avdelingen ligger i Bleecker Street i West Village.

DEAN & DELUCA: En delibutikk som kan friste med deilige salater og digge on the go-retter, perfekt for en ivrig shopper. Det finnes også fine gavepakker med pepperkaker, julegodis og annet stæsj som kan pakkes med hjem.

HENRI BENDEL: Øverst på Fifth Avenue, mot parken ligger denne skatten av et varehus. Den karakteristiske logoen med en dame og en hund og brune og hvite striper kan lett gjenkjennes i både design og fine papirposer. Ved siden av å ha sitt eget merke, kan dette varehuset friste med eksklusive designere og en egen etasje med gaveinnpakning.

Hotell:

The Standard er et av New Yorks kuleste hoteller og ligger i Meatpacking District. Hva med å bo billig resten av nettene og unne deg én natt her? Hotellet har store, fine rom, og er du heldig klarer du å snike deg inn på den überhippe nattklubben Boom Boom Room i øverste etasje. Fra kr 3000 per natt for dobbeltrom. 848 Washington Street.

Restaurant:

Spice Market er hipt, trendy og en utmerket plass for både lunsj og middag. Kjendisgaranti er det også! Lokalene er lekre og store, og en middag får du til ca. kr 300, inkludert litt vin. 403 W 13th Street.

Opplevelse:

Julestemning garanteres etter en tur på Nøtteknekkeren. Sjekk ut nycballet.com for å bestille billetter.

Juleaktiviteter:

BALLETT: En magisk opplevelse som du bør prioritere hvis du er på jakt etter julefølelsen. Gjør det til en helaften med middag og champagne og la deg forføre av musikken, danserne og stemningen.

GÅ PÅ SKØYTER: Akkurat som du har sett på film! Ta turen til Rockefeller Center Plaza, lei skøyter og varm deg på en gingerbread latte etterpå. Fin julemusikk skaper god stemning.

GÅ GATELANGS: Det er utrolig mye julestemning å hente bare ved å gå gatelangs i New York. Vindusutstillingene hos de store varehusene er blant verdens vakreste ... og dyreste, så pass på å få med deg dem. De aller fineste er hos Bergdorf Goodman, Saks på Fifth Avenue og Barneys. På Macy's finnes Santaland, altså nisseland, som er så amerikansk og overdådig at det bare må ses.

Les også:

Slik unngår du bomkjøpene

NEW YORK: Overdådig og vakkert! New York byr på det aller beste av både shopping og kultur. Kjole fra T by Alexander Wang, kr 1700.
NEW YORK: Overdådig og vakkert! New York byr på det aller beste av både shopping og kultur. Kjole fra T by Alexander Wang, kr 1700. Foto: FOTO: Bulls, Colourbox og produsentene

Ser du hva hun har gjort?

Dette ser andre når de ser på deg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning