For godt til å være sant?

Hevder strømpebukse forbrenner kalorier

Strømpebukseprodusenten hevder du forbrenner mer kalorier når du bruker strømpebuksa.

HEVDER UNDERTØY FORBRENNER KALORIER: Men ekspertene strides om dette undertøyet fungerer.
HEVDER UNDERTØY FORBRENNER KALORIER: Men ekspertene strides om dette undertøyet fungerer. Foto: Foto: produsenten
Publisert Oppdatert

Hold-in produktene av merket ShaToBu er et av flere produkter på markedet som lover mer enn å bare holde inn magen.

Dette produktet har har innebygde bånd som gir motstand rundt lårene, og hevder å ha evnen til å tone musklene og gjøre at du forbrenner opp til 12 prosent mer kalorier daglig når du bedriver normal daglig aktivitet.

sine nettsider reklamerer produktet med at ved bruk 12 timer hver dag, syv dager i uken, kan en kvinne forbrenne opp til 30,000 kalorier på ett år.

Del på TwitterØkte energiforbruket

Forskere ved University of Virginia har testet hvor effektiviteten av produktet på vegne av produsenten selv. Strømpebuksen ble testet på 15 kvinner i alderen rundt 39 år.

Gruppen ble delt i to, hvor den ene halvdelen hadde på seg ShaToBu, mens den andre halvdelen hadde på seg vanlige treningsklær.

Lederen for undersøkelsen, Arthur Weltman, som er leder for treningsfysiologi ved Universitetet i Virginia, hevder at produktet faktisk hadde en effekt, ifølge nettstedet Examiner.com

- Vi har testet dette produktet under kontrollerte, vitenskapelige former og resultatetene viser at når kvinner brukte ShaToBu, ble energiforbruktet økt betraktelig når de gikk, noe som resulterte i flere kalorier ble forbrent, sier Arthur Weltmann i en pressemelding fra ShaToBu.

- Tilsvarer en skive loff

Men andre forskere mener at resultatene høres tvilsomme ut. Blant dem er professor Tommy Boone fra Institutt for Treningsfysiologi ved College of St. Scholastica i Minnesota.

- Jeg tror ikke at en strømpebukse klarer å gi kroppen nok motstand til å forbrenne nok kalorier til å gå ned i vekt, sier Tommy Boone til ThatsFit.com.

- La oss ta utgangspunkt i at en vanlig kvinne veier 70 kilo og har på seg dette undertøyet i tolv timer. De kaloriene produsenten hevder hun vil forbrenne ekstra, tilsvarer ikke noe mer enn en skive loff, mener Boone.

Professoren tror heller ikke at produktet vil ha en formende eller oppstrammende effekt på kroppen, ifølge ThatsFit.com.

- For godt til å være sant

Det er altså de innebygde båndene som er «hemmligheten» bak produktet. Båndene skal rett og slett gjøre det tyngre å bevege seg, slik at du må bruke mer energi på å ta vanlige skritt.

Personlig trener ved nettstedet Kvinnetrening.no, Rita H. Simonsen, er generelt skeptisk til denne typen produkter.

- Personlig tror jeg ikke dette har noen særlig effekt, men det er litt vanskelig å si uten å ha prøvd produktet. Men på generell basis virker slike produkter sjelden. Jeg mener at dette er en for enkel løsning og at fysisk aktivitet er veien å gå om man ønsker å komme i bedre form, sier Simonsen.

Hun mener at mange lar seg lure av lettvinte løsninger, og poengterer at det skal godt gjøres å få «drømmekroppen» uten å gjøre noen særlig innsats.

- Dersom noe virker for godt til å være sant, så er det gjerne det. Dette produktet føres inn i rekken av andre lignende produkter som lover fantasiske resultater uten at man må jobbe for det, avslutter Simonsen.

Les også:

Jukser seg til strammere kropp

Dette synes vi om kroppen vår

Slik ser du bra ut naken

7 grunner til å elske små pupperFØR OG ETTER: Selv om produktet kanskje ikke gjør deg merkbart slankere, har det likvel en god hold-in effekt ut fra bildene.
FØR OG ETTER: Selv om produktet kanskje ikke gjør deg merkbart slankere, har det likvel en god hold-in effekt ut fra bildene. Foto: Foto: produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning