Herremote: Sesongens fineste genser

Genseren alle gutter må kjøpe seg i vinter

Denne sesongens it-genser er en blanding mellom en cardigan og en blazer, og er laget i myk strikk.

SESONGENS IT-GENSER: Denne sesongens it-genser er en blanding mellom en cardigan og en blazer, og er laget i myk strikk. Her ser du en variant fra Jil Sander som koster kr 7680. Nedenfor har vi samlet flere fine varianter. Pluss et par av de beste stylingtipsene.
SESONGENS IT-GENSER: Denne sesongens it-genser er en blanding mellom en cardigan og en blazer, og er laget i myk strikk. Her ser du en variant fra Jil Sander som koster kr 7680. Nedenfor har vi samlet flere fine varianter. Pluss et par av de beste stylingtipsene. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert
Jeg tenker at dette må være det mest anvendelige plagget for en norsk herregarderobe i vinter.

Det finnes et hav av klassiske gensere. Rund hals, v-hals, cardigans og høy hals er bare noen av modellene som går igjen hvert år, og de aller fleste har en eller annen variant av disse liggende i skapet hjemmet.

Nytt tilskudd

Denne sesongen er det likevel én spesiell variant som skiller seg ut i mengden, mener Lars Midtsjø, stylist og showroom manager i pressebyrået Patriksson Communication.

- La oss kalle det en «hybrid», for dette plagget er en god blanding mellom en vanlig genser, en blazer og en cardigan, sier Midtsjø og fortsetter:

- Se for deg en tynn cashmeregenser formet som en blazer. Fem eller tre knapper fra bunn til topp, og med en krage som er vendt opp.

Perfekt for norske herregarderober

Vi har sett de vandre nedover catwalken i flere forskjellige varianter fra store motehus som Lanvin, Prada og Armani de to siste sesongene.

- Jeg tenker at dette må være det mest anvendelige plagget for en norsk herregarderobe i vinter. Den kan brukes som en genser innendørs, og under en frakk når man er utendørs, tipser Midtsjø.

Det sier stylist Eirik Mogseth seg enig i.

- Det at den er en krysning mellom en genser og en blazer, gjør den både praktisk og brukervennlig. Blazeren er fortsatt ukjent terreng for mange, og denne varianten føles både trygg og ny på en og samme tid. Det er et klassisk og tidløst plagg som passer alle aldersgrupper, sier Mogseth.

Sjekk de ti fine hybrid-variantene vi har samlet til deg nedenfor.

HYBRIDEN: Øverst fra venstre: Lysegrå cashmere fra Club Monaco, kr 2965. I strikk i grått og hvitt fra SAND, kr 1699. Grå og varm fra Club Monaco, kr 770. Dobbelspent fra Zara, kr 499. Tynn strikk med belte i livet fra Gant, kr 1040. Mørkeblå og ribestrikket fra Lyle & Scott, kr 1360.
HYBRIDEN: Øverst fra venstre: Lysegrå cashmere fra Club Monaco, kr 2965. I strikk i grått og hvitt fra SAND, kr 1699. Grå og varm fra Club Monaco, kr 770. Dobbelspent fra Zara, kr 499. Tynn strikk med belte i livet fra Gant, kr 1040. Mørkeblå og ribestrikket fra Lyle & Scott, kr 1360. Foto: FOTO: Produsentene

Slik styler du den

- Svarte smale jeans, skjorte eller t-skjorte styles lett med strikkeplagg som dette. Bruk gjerne en kul skinnjakke til, for eksempel en svart bikerjakke. Tenk mystisk, avslappet og cool, tipser Mogseth og fortsetter:

- Se etter mørke farger, de er mest aktuelle nå på denne årstiden. Koksgrå, marineblå og mørk brun er mine favoritter, og svart er jo alltid en stayer.

Midtsjø mener at hybridens anvendelighet ikke bare tilpasset det norske klimaet, men også kommer til uttrykk ved måten man bærer den på.

- Under denne hybriden kan man ha en enkel button down skjorte, en t-skjorte eller genser om det skulle være riktig kaldt. På catwalken har den ofte blitt stylet med posete dressbukser t-skjorter, eller i flere "dandy" varianter som jeans og button down skjorter med store krager, sier Midtsjø.

Sistnevnte har også vært en favoritt blant velkledde herrer på motebloggen The Sartorialist rundt omkring på kontinentale gatehjørner.

Unngå den største tabben

På sitt mest ekstreme har den blitt stylet til en hel dress i kontrastfarger på Italienske menn i 36 varmegrader.

- Jeg synes at dette plagget kan justere hele uttrykket ved et veldig enkelt grep; Enten man jobber på et kontor som krever hvit snipp og slips eller man trives best med jeans, sier Midjø og legger til:

- Plagget inviterer til mange forskjellige individuelle stiler, og jeg ser egentlig ingen store fallhøyder når det kommer til stylingtabber. Kun én regel: Aldri knepp igjen den nederste knappen.

Les også:

I BLÅTT: Bruk gjerne denimskjorter inni de marineblå variantene av hybriden (bilde fra Nelly.com). Øverst: Lilla med fem knapper fra Rag & Bone, kr 1730. Mørkeblå med tre knapper fra Jil Sander, kr 7680.
I BLÅTT: Bruk gjerne denimskjorter inni de marineblå variantene av hybriden (bilde fra Nelly.com). Øverst: Lilla med fem knapper fra Rag & Bone, kr 1730. Mørkeblå med tre knapper fra Jil Sander, kr 7680. Foto: FOTO: Produsentene
I GRÅTT: Kombiner en grov variant med t-skjorte for et avslappet og kult uttrykk (bilde fra SAND). Øverst: Mørkegrå fra John Smedley med fem knapper, kr 2135. Lysegrå fra John Smedley med fem knapper, kr 2965.
I GRÅTT: Kombiner en grov variant med t-skjorte for et avslappet og kult uttrykk (bilde fra SAND). Øverst: Mørkegrå fra John Smedley med fem knapper, kr 2135. Lysegrå fra John Smedley med fem knapper, kr 2965. Foto: FOTO: Produsentene

Denne mannen ville vi snudd oss etter på gata

Du tror reklame ikke lurer deg?

Her er kroppshårtrendene gutta følger, men ikke snakker høyt om

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning