Moteblogger

Disse bloggene bør du lese

Dette er toppbloggernes egne bloggfavoritter.

UKJENTE BLOGGER: Du har kanskje ikke hørt om disse bloggene før, men ifølge toppbloggerne er de absolutt verdt å lese.
UKJENTE BLOGGER: Du har kanskje ikke hørt om disse bloggene før, men ifølge toppbloggerne er de absolutt verdt å lese. Foto: Montasje: Print screen fra nettsidene
Publisert Oppdatert

En god blogg kan være en flott inspirasjonskilde for deg som interesserer deg for skjønnhet og trender.

På internett florerer det av motebloggere fra inn og utland, og stadig nye opprettes hver dag.

Siden mange av disse bloggene tar for seg mote og skjønnhet, må man lete gjennom mye før man finner sine favoritter.

Del

Følger du allerede med på de norske og utenlandske toppbloggerne og har lyst til å lese noe nytt? Da bør du lese videre.

Vi har nemlig spurt noen av Norges beste bloggere om hvilke blogger de lar seg inspirere av.

Hvis du føler deg inspirert til å opprette din egen blogg, kan det lønne seg å kjenne til de nyttige bloggverktøyene som finnes. Etter at du har lest deg opp på tips og triks, er det bare å sette igang.

Under kan du lese om toppbloggernes favoritter.

Les også:

Rødt er høstens hotteste farge

De kuleste boligbloggene

Sko deg som Jessica Alba

Vanillascented

For Maria Nguyen er det ikke viktig at det er mye tekst, så lenge bildene er inspirerende.

Maria Nguyen er student i Oslo og driver den populære motebloggen Vanillascented, som hun startet i 2007.

PERSONLIG STIL: Maria Nguyen ønsker ikke nødvendigvis å lese om de siste trendene, men lar seg heller inspirere av personlige stiler.
PERSONLIG STIL: Maria Nguyen ønsker ikke nødvendigvis å lese om de siste trendene, men lar seg heller inspirere av personlige stiler. Foto: Foto: Maria Nguyen

Hun har en forkjærlighet for det svenske merket Acne, som hun drømmer om å jobbe som designer for.

Denne jenta er nemlig ganske flink med symaskinen.

Hun styrer helst unna de bloggene som skriver om det alle andre skriver om. For hun vil helst ikke lese om det som er mest trendy akkurat nå.

- Jeg velger ikke nødvendigvis de bloggene med mye tekst. For meg er det viktigere at jeg blir inspirert. Det kan være av bloggerens personlige stil, eller av bildene de legger ut, forteller hun til Klikk.

Dette er hennes favoritter:

Stine Vikne

Stine Vikne er en student fra Bergen, men hun jobber også for Maria's favorittmerke, nemlig Acne.

- Dette er en nydelig jente med en fantastisk fin sans for mote, og ting relatert til det. Hun legger ut masse fine bilder i tillegg til at vi får et innblikk i hennes enkle og fine personlige stil, sier Maria Nguyen.

My own pony

- Jeg liker blogger som er spekket av masse fine bilder. Og denne søte jenta har masse av dem.

Sheepskin Magazine

Heller ikke denne bloggen mangler flotte bilder, snarere tvert i mot. Her finner du en salig blanding av motebilder, og det man kan sette i kategorien "kunstfoto".

- Jeg synes bare alt ved denne bloggen er så fint, sier Maria.

Wedge heel

Denne bloggen er drevet av en svensk jente fra Stockholm, som benytter seg av kreative bilder i sine innlegg.

- I denne bloggen går det mye i svart, hvitt og grått. Men dette er en vakker blogg, som til tider er skrevet litt dypt, forteller Maria.

Hippie, hippie - milkshake!

Celine Aagaard liker å kunne dele sine interesser med resten av verden.

Påtroppende redaktør i Mag, Celine Aagaard, startet denne bloggen i mai 2008, etter flere år med fascinasjon for foto- og moteblogger. I dag er Hippie, hippie - milkshake! et av landets mest populære blogger.

Her gir hun tips om vintagekupp, markeder og secondhand-butikker i inn og utland. Hun poster bilder av nye kjøp, dagens antrekk og bilder av mennesker hun synes har en kul stil.

Det hender også at hun selger sine gamle skatter, eller gir tips til hvordan man kan redesigne sine egne klær.

- Jeg er lidenskapelig opptatt av mote, shopping, magasiner og foto. Og også i min tid som sjefredaktør i Topp har fashion, musikk og kjendiser vært en stor del av livet mitt, forteller hun.

Frynser, nagler, skinn og boots er bare et knippe av hennes svakheter, som gir stilen hennes et rocka bohemsk uttrykk.

- Jeg lar meg fascinere av mennesker som har sin egen stil, som er gode til å blande gammelt og nytt, dyrt og billig, og som overrasker med hvordan de styler sine antrekk, sier Celine.

Blogging lar deg dele dine interesser med andre over hele verden, og fungerer derfor som en av Celines største inspirasjonskilder.

- Jeg har mest sans for personlige blogger som kan gi meg inspirasjon og tips jeg ikke finner alle andre steder, forteller hun.

Celine leser, som alle andre, de populære bloggene Fashiontoast, Vanillascented og Styledevil, men hun har også noen mindre kjente favoritter.

Carolinesmode

Caroline er en svensk jente som blogger om litt av hvert innen mote. Her finner du inspirasjonsbilder, antrekksbilder, ønskelister og mye mer.

Polliani

Janka Johansen Polliani er en journalist fra Oslo, med en kul og noen ganger dristig klesstil.

Bildene hun legger ut har alltid en dus overflate, og kommer i polaroidform. Dette gir bloggen et koselig retro-preg.

Anywho

Denne bloggen er drevet av tre danske venninner med en stor interesse for mote. Her finner du en salig blanding av inspirasjonsbilder og gatemote.

Jessica Hart

Jessica Hart er en australsk modell og it-jente med et velkjent mellomrom mellom fortennene. På bloggen hennes kan du følge henne i hennes daglige liv, og la deg inspirere av kunstneriske bilder.

Wigertstil

Eva Wigert Næss er en 25 år gammel jente fra Bærum som jobber som innkjøper på Høyer Eger. Hun blogger om mote og klær, og om spennende events hun er med på.

Julies moteblogg

Denne bloggen er drevet av Julie Kase, mote- og skjønnhetsansvarlig i bladet Kamille. Julie farter mye rundt på pressemøter og eventer, og legger i etterkant inn innlegg med bilder fra alt der morsomme hun får lov til å være med på.

Hun blogger om det som rører seg i motebildet, og poster bilder av seg selv og venner, samt en god porsjon inspirerende motebilder.

Denoto

Hilde Kristiansen lar seg inspirere av stilen til "vanlige folk".

I to år har Hilde Kristiansen hatt bloggen Denoto, som er en av de utvalgte motebloggene på moteblogger.com.

- Det jeg liker med bloggingen er at jeg kan kommunisere med andre med samme interesser. Man treffer rett og slett likesinnede. Dessuten er det fint å ha et sted å putte noe av all inspirasjonen jeg samler på, forteller Kristiansen til klikk.no.

DET LILLE EKSTRA: Celine Aagaard liker best personlige blogger som byr på tips og inspirasjon hun ikke får andre steder.
DET LILLE EKSTRA: Celine Aagaard liker best personlige blogger som byr på tips og inspirasjon hun ikke får andre steder. Foto: Montasje: Print screen, Celine Aagaard

Selv er hun veldig opptatt av estetikk, og sier hun blir glad av alt som alt som behager øynene.

Hun har også studert motedesign, og synes selve designprosessen er veldig morsom. I tillegg er hun veldig interessert i motefotografi og styling

Hilde mener at bildene er svært viktige for en blogg, og hun leser derfor ikke blogger som legger ut web-cam bilder.

- Man må gjøre en innsats! Det er heller ikke noe vits i at absolutt alle bloggere legger ut bilder av de samme tingene. Jeg har sansen for jenter som har sin egen stil og klarer å gjøre noe kreativt med små midler, sier hun.

Her er hennes favoritter:

Get your plane right on time

- Denne bloggen er drevet av en fyr fra Amsterdam, og her finner du en del gatemote, og mye annet oppmuntrende, sier Hilde.

We live young

- Dette er ikke akkurat en moteblogg, men flott fotoblogg. Fotografen er veldig ung, og tar inspirerende bilder.

Fashionjunkiie

Linn Seljeset velger sine favorittblogger basert på bloggernes personlige stil.

Fashionjunkiie er drevet av Linn Seljeset, en 23 år gammel jente fra Lillestrøm. Hun er assisterende butikksjef i klesbutikken Enzo i Lørenskog, og en aktiv blogger på fritiden.

Linn skriver mye om seg selv og det hun driver med, og kombinerer det med bilder av dagens antrekk og ting hun ønsker seg.

- Jeg blogger fordi jeg liker å vise frem ting jeg har kjøpt og ting jeg bruker. Etter hvert som man får seg en del lesere får man stadig mer tilbakemelding, og det synes jeg er gøy, forteller hun til klikk.no.

BILDER ER VIKTIG: Hilde Kristiansen leser ikke blogger som legger ut web cam bilder.
BILDER ER VIKTIG: Hilde Kristiansen leser ikke blogger som legger ut web cam bilder. Foto: Montasje: Print screen, Hilde Kristiansen

Linn leser mest moteblogger, og synes derfor at det viktigste er at hun liker stilen til bloggeren. Men hun legger også vekt på fine bilder og et godt språk.

- Etter hvert får man jo et visst forhold til bloggen man leser og da blir det også mer interessant å lese om personlige ting, sier hun.

Dette er hennes favoritter:

Cam Bam

Cam Bam er drevet av den 27 år gamle frisøren og shopaholikeren, Camilla, som gjerne gir leserne sine tips om hår og trender.

- Dette er en blogg om blant annet mote, hår, sminke, og kjendis-stil. Men det beste av alt er at den oppdateres ofte, sier Linn.

Linn Dyrnes

Linn Dyrnes er en 20 år gammel jente og student, bosatt i Trondheim. Hun elsker Acne, Alexander Wang og sko generelt.

- Denne jenta synes jeg har en fantastisk garderobe. Men jeg skulle gjerne ønske at hun blogget oftere, mener Fashionjunkiiebloggeren.

EN BLOGGERS KRITERIER: Linn Seljeset leser helst blogger med godt språk, fine bilder og en kul klesstil.
EN BLOGGERS KRITERIER: Linn Seljeset leser helst blogger med godt språk, fine bilder og en kul klesstil. Foto: Montasje: Print screen, Linn Seljeset

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning