Anine Bing:

Designeren alle snakker om

Svenske Anine Bing er på alle fashionistaers ønskelister om dagen!

MANGE FAVORITTER: Anine Bings design er røff og elegant på samme tid. Dessverre er prisene litt stive, men her er det definitivt noe for ønskelisten.
MANGE FAVORITTER: Anine Bings design er røff og elegant på samme tid. Dessverre er prisene litt stive, men her er det definitivt noe for ønskelisten. Foto: Foto: Silje Chantel Johnsen og produsentene
Publisert Oppdatert

Anine Bing

FØDT: 30. november, 1982.

FRA: København, Danmark. Men flyttet til Sverige som 10-åring, og har bodd i Los Angeles de siste åtte årene.

YRKE: Designer, modell, artist og blogger.

PÅ NETT: aninebing.com og blogg.mama.nu/aninebing

DERFOR DIGGER VI HENNE: Anine er en dame som får til alt hun begir seg ut på! Og vi lar oss inspirere.

Noen får det bare til her i livet. Som vakre Anine Bing.

Hun begynte som modell, derfra gikk veien videre til artist og blogger. Og nå er hun aktuell med sin egen kleskolleksjon!

De siste åtte årene har hun hatt fast base i Los Angeles, med unntak av en liten avstikker til København. Men etter bare ni måneder var savnet for stort, og Anine, mannen og datteren Bianca flyttet tilbake til solskinn og palmesus.

Hvordan er en typisk dag i livet ditt?

De første par timene på morgenkvisten bruker jeg til å svare på mail før jeg drar innom Anine Bing-showrommet. Der sitter jeg og skisser på nye ideer, finner modeller til fotoshoots eller noe annet kreativt. Ingen dag er den neste lik, men en sak er sikkert; jeg nyter hvert eneste sekund!

Du lever et drømmeliv, har du fulgt en bestemt strategi eller har det vært en naturlig prosess?

Det har vært veldig naturlig og veien har blitt til mens jeg har gått. Da kleskolleksjonen bare hadde vært på markedet i seks uker, lå vi allerede i noen av de beste butikkene i L.A., blant annet den eksklusive kjeden Madison, som også fører merker som Alexander Wang, Stella McCartney og Helmut Lang, for å nevne noen.

Det er som om alt bare skjer tilfeldig, og min mann sier alltid at alt kommer veldig lett til meg. Han har kanskje rett, men jeg elsker det jeg gjør, og jobber alltid veldig hardt for å lykkes når jeg setter meg noe fore.

Hvordan har prosessen vært frem mot kleskolleksjonen?

Det begynte egentlig langsomt med ulike designsamarbeid. Jeg var gjestedesigner for det svenske barneklesmerket Blingo, hvor jeg lanserte en kolleksjon som ble svært godt mottatt. Det ga meg energi og inspirasjon til å utvikle mitt eget merke. Jeg har også designet to kolleksjoner for smykkemerket Cooee, som solgte veldig bra i hele Skandinavia.

Vil vi se flere kolleksjoner fra deg fremover?

Jeg fortsetter å skape hele tiden. Mitt merke er ikke så kolleksjonsbasert og jeg gjør kontinuerlig nye ting som utvider sortimentet. Akkurat nå jobber jeg med sko, vesker og smykker, som kommer til å bli integrert i min label. Jeg kommer med klesnyheter hver måned.

Hva er inspirasjonen bak din klesmerket?

Jeg blir inspirert av alt i livet mitt. Min lille datter, jenter jeg ser på gaten, musikkvideoer, filmer og magasiner.

En rød tråd gjennom kolleksjon er at alt er veldig enkelt, men med supergod kvalitet. Alle skal kunne finne noe de liker. Det er basic men med en rocka tvist. Jeg skaper klær som er enkle å bruke og som funker til alt.

Hva er dine egne garderobefavoritter?

LUKSERIØS DESIGN: 1: Peacesmykke, kr 4627. 2: Skinnjakke, kr 5865. 3: Singlet, kr 435. 4: Topp, kr 699. 5: Boots, kr 4100. 6: Genser, kr 875. 7: Shorts, kr 610. 8: Ørepynt, kr 860. 9: Jeans, kr 1000.
LUKSERIØS DESIGN: 1: Peacesmykke, kr 4627. 2: Skinnjakke, kr 5865. 3: Singlet, kr 435. 4: Topp, kr 699. 5: Boots, kr 4100. 6: Genser, kr 875. 7: Shorts, kr 610. 8: Ørepynt, kr 860. 9: Jeans, kr 1000. Foto: Anine Bing

Den quiltede skinnjakken er en stor favoritt. Og bikerjakken. Jeg føler meg alltid så fin i dem. Ellers elsker jeg de grå Anine Bing-jeansene. Alle våre jeans sitter så bra - og dessuten får man fin rumpe i dem!

Anines karrieretips

  • Ha en klar plan. Du kan ikke dra til L.A. uten mål og mening. Men har du talent, ståpåvilje og tålmodighet kan du komme langt.
  • Skriv ned tanker og ideer. Jeg pleier å lage moodboards med fremtidsplaner. Det kan være alt fra design jeg ønsker å skape, til hvordan drømmehuset ser ut. Skaper du et konkret bilde er det lettere å leve drømmene ut i virkeligheten.
  • Kontakter er superviktig! Vær aktiv og skap deg et stort nettverk. Hele det nettverket jeg har bygget opp gjennom årene, bruker jeg nå aktivt.
  • Se etter muligheter. Jeg startet som modell, men jeg ble ingen supermodell. Jeg hadde nok jobber, men ikke noe mer enn det. I stedet for å gå videre med det, har jeg nå mitt eget klesmerke. Det finnes en vei for alle her i livet - det gjelder bare å se hvor den tar oss.

Hva blogger du om?

Jeg elsker å blogge og jeg skriver daglig om det som inspirerer meg. Det kan være alt fra livet som mamma, mote eller tanker jeg går rundt med. Men hovedsakelig dreier bloggen seg om mote, da jeg merker at leserne mine liker det aller best.

Hvordan er det å jobbe i L.A.?

Jeg føler meg veldig heldig som har et kreativt yrke, og kan jobbe hvor det skulle være. Det spiller ingen rolle om jeg sitter i Stockholm, L.A., København eller på Bali. Men jeg får så uendelig mye inspirasjon av å være i L.A. Jeg elsker å gå på de lokale loppemarkedene og kikke på hvordan L.A.-jentene kler seg. Jeg elsker at alt er mulig her, det er som om man kan kjenne det i luften.

Alle drømmer kan gå i oppfyllelse, bare man har en bra plan og er villig til å jobbe hardt. Det er så befriende og herlig!

Modell, musiker, blogger og designer. Føler du at prosjektene henger sammen?

15 år som modell ga meg innsikt i bransjen der jeg utviklet en forståelse for klær og mote, det er erfaringer og kunnskap jeg har tatt med meg videre. Å skrive musikk er for meg som terapi for sjelen. Bandet mitt, Kill Your Darlings, gir meg inspirasjon til alt i livet. Og prosjektene med Blingo og Cooee har selvsagt gitt meg uvurderlig erfaring, som var god å ha med når jeg startet mitt eget merke.

Jeg får prosjektene til å henge sammen ved at de kreative prosessene glir over i hverandre, jeg bruker for eksempel min egen musikk i reklamefilmer for klesmerket mitt. Men jeg stiller ikke selv som modell altså, der går grensen!

Les også:

Bli like vakker som Charlotte!

Følg Det Nye på Facebook

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Her er vårens fineste jakke

Meld deg på Det Nyes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning