Klesstil: Slik vil gutta at kjæresten skal kle seg

Denne dama snur gutta seg etter på gata

Gutta har talt. Slik vil de at jentene skal kle seg.

RESULTATET: Gutta har talt. Dette er dama de ville snudd seg etter på gata.

RESULTATET: Gutta har talt. Dette er dama de ville snudd seg etter på gata. Foto: FOTO: lefashionimage.blogspot.com

Publisert Oppdatert
Denne stilen er noe alle kan kle seg i, enten du er ung eller gammel, petit eller formfull.

Hvis typen din skulle beskrive det ultimate antrekket du kan ikle deg, hva tror du han hadde svart? Er han en skikkelig jeansgutt? Liker han deg best i høye hæler? Eller er han fan av de nokså lårkorte kjolene?

Usikker? Vel, her er kanskje din mulighet til å kikke han (og alle andre gutter) litt i kortene.

For selv om temaet er evig aktuelt og selvfølgelig helt individuelt, valgte vi likevel å utfordre det motsatte kjønn med spørsmålet: «Hvordan vil du at dama skal kle seg?».

Enorm respons

Ja, vi vet. Det finnes en hel drøss med klesstiler - som vi kokte ned til disse syv alternativene: Avantgarde, rocka, sexy, it-jenta, avslappet moteriktig, sporty og klassisk pent.

Og responsen blant gutta var enorm. Hele 2301 svar har kommet tikkende inn den siste tiden, og nå er endelig vinnerstilen kåret. Hører vi en trommevirvel i det fjerne?

Med så mye som 37 prosent av stemmene var det «avslappet moteriktig» som gikk av med seieren som guttas stilfavoritt.

Bildet ovenfor som representerer vinnerstilen er hentet fra motebloggen lefashionimage.blogspot.com.

DRØMMEDAMA: Her er stilen gutta helst vil se oss jenter i.

DRØMMEDAMA: Her er stilen gutta helst vil se oss jenter i. Foto: FOTO: Columbine.freshnet.com, lefashionimage.blogspot.com

Dette kjennetegner vinnerstilen

Dette mener gutta:

Av de 2301 svarene, her er resultatet fra avstemningen:

1. Avslappet moteriktig (37 %)

2. Klassisk pent (33 %)

3. Rocka (10%)

4. Sporty (9%)

5. Sexy (7%)

6. It-jenta (4%)

7. Avantgarde (1%)

Kilde: Detnye.no

«Det enkle er ofte det beste» er et nokså slitent slagord som tydeligvis kan brukes om det aller meste - også når det kommer til guttas mening om hva de liker best å se oss jenter i.

For det er nettopp det enkle som kjennetegner stilen «avslappet moteriktig». Denne jenta slenger helst på seg et par klassiske jeans og en hvit t-skjorte før hun går ut døren.

Videre tilfører hun gjerne et lite element av mote ved å for eksempel å gå for et statementsmykke eller et par lekre hæler til det nokså alminnelige antrekket. Hun trives likevel best i Converse, er i-tiden, men ikke den første til å introdusere en ny trend i jentegjengen.

- Ikke overraskende

Ifølge Anette Ousdal i This is PR var det ikke akkurat sjokkerende at det var nettopp denne stilen som gikk av med seieren.

- Dette er en klassisk og avslappet look som alltid slår an hos gutta. Og det er jo fint for oss jenter - den er nemlig veldig i trendbildet akkurat nå, sier Ousdal.

Det sier Linn-Anne Hovland i Mildh Press seg enig i:

- Denne stilen er noe alle kan kle seg i, enten du er ung eller gammel, petit eller formfull. Stilen befinner seg litt mellom alle stiltyper, og det er godt kjent at de fleste gutta liker «the girl next door» aller best. Kanskje ikke så rart at den kom på første plass i kåringen, sier Hovland og legger til:

- Noen av jentene tenker nok at denne stilen er litt vel gjennomsnittlig og «safe», men hvis det er en ny date du er ute etter er dette absolutt veien å gå.

Stilens nøkkelplagg

EN AVSLAPPET MOTERIKTIG KJENDIS: Miranda Kerr er ofte å se ikledd basisplagg som jeans og en ensfarget topp - som hun gjerne krydrer opp med i-tiden-plagg som for eksempel en oversized kåpe, bomberjakken eller en cardigan med prints.

EN AVSLAPPET MOTERIKTIG KJENDIS: Miranda Kerr er ofte å se ikledd basisplagg som jeans og en ensfarget topp - som hun gjerne krydrer opp med i-tiden-plagg som for eksempel en oversized kåpe, bomberjakken eller en cardigan med prints. Foto: FOTO: Stella Pictures

Stilens nøkkelplagg er definitivt en jeans, hvit t-skjorte, tynnstrikket genser, blazer, Converse og pumps.

Det er jo vanligvis sånn at vi alltid ønsker å være fin foran kjæresten.

- Det går gjerne i de klassiske fargene svart, pudder, grå og mørk blå. Stilen kan fungere til en avslappet dag på jobben med enkle basisplagg, sier Hovland og fortsetter:

- Skal du rett på fest er det bare å bytte ut genseren med en blazer og sette igjen Converse-skoene til fordel for et par lekre pumps. Voila! En stor fordel ved denne stilen er at disse plaggene kan du kjøpe overalt og i alle prisklasser.

Du må gjerne krydre opp looken ved å gå for et av høstens hotteste hodeplagg - nemlig luen. Er du enda litt mer vågal, velger du en oversized kåpe for å gi antrekket det lille ekstra.

- Du må føle deg komfortabel

Ousdal poengterer likevel at det viktigste når det kommer til jenters klesstil, er at de føler seg komfortable med det de går i og med.

- Det vil utstråle selvtillit, og dermed gi deg en naturlig kul stil. Ønsker du å følge de siste trendene, må du gjerne gjøre det, men sett gjerne et eget preg over den endelige looken, sier Ousdal.

Så i hvor stor grad skal vi egentlig ta hensyn til hva disse gutta mener da?

- Det er jo vanligvis sånn at vi alltid ønsker å være fin foran kjæresten. Jeg synes derfor du kan høre på hva gutta mener er fint, men ikke la deg styre helt og holdent av det. Da kan du fort ende opp med å miste din egne, unike stil, tipser Ousdal.

Dama gutta ikke snur seg etter

Dama gutta derimot ikke vil at kjæresten skal kle seg som er, ifølge avstemningen, den såkalte «avantgarden» eller «fortropperen» som det heter på norsk.

Denne jenta kjennetegnes ved at hun liker å eksperimentere med plagg, stiler og trender - og gjør det ofte på en nyskapende og litt kunstnerisk måte. Et klassisk plagg som for eksempel en kåpe har gjerne en ny og dristig vri - som for eksempel at den ene siden på kåpen er lang, den andre kort.

Les også:

Denne mannen ville vi snudd oss etter på gata

IKKE EN VINNER: Avantgarde-looken fikk lusne én prosent av de totalt 2301 stemmene som tikket inn fra gutta. Denne dama liker å eksperimentere med plagg, stiler og trender - og gjør det ofte på en nyskapende og litt kunstnerisk måte. Et klassisk plagg som for eksempel en kåpe har gjerne en ny og dristig vri - som for eksempel at den ene siden på kåpen er lang, den andre kort.

IKKE EN VINNER: Avantgarde-looken fikk lusne én prosent av de totalt 2301 stemmene som tikket inn fra gutta. Denne dama liker å eksperimentere med plagg, stiler og trender - og gjør det ofte på en nyskapende og litt kunstnerisk måte. Et klassisk plagg som for eksempel en kåpe har gjerne en ny og dristig vri - som for eksempel at den ene siden på kåpen er lang, den andre kort. Foto: FOTO: Femalecreature.com, streetpeeper.com, tokyofaces.com

- Solgte 40 luer på en halvtime

Genseren alle kommer til å gå med i høst

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning