Columbine Smille

Columbine Smille (25) viser sine høstfavoritter

Fra moteblogger til Elin Klings assistent, til en av Nordens mest innflytelsesrike motepersonligheter. Vi ba Columbine Smille (25) vise oss sine høstfavoritter.

COLUMBINE SMILLE: Vi har møtt selveste Columbine!
COLUMBINE SMILLE: Vi har møtt selveste Columbine! Foto: FOTO: Renate Torseth
Publisert Oppdatert

- Jeg var nok mer semi-cool i oppveksten. Jeg hang med de kule jentene, men jeg var ikke den kuleste selv, smiler moteikonet over kaffekoppen sin.

Columbines uvanlige navn er på alles lepper for tiden. Antrekksbilder av den petite jenta, med de oversizede plaggene og det perfekte, ugjorte håret, sprer seg som en vandrehistorie på blogger og i magasiner verden over.

Vi kårer Columbine til Sveriges kuleste tjej akkurat nå, og moteansvarlig i Det Nye, Rubi Sørvik, dro til Stockholm for å møte henne.

Høye hæler

Føler du press på å se smashing ut hele tiden, på grunn av bloggen og jobbtittelen din?

- Ja, jeg tenker jo litt ekstra over det nå, hovedsakelig på grunn av bloggen. Mest fordi jeg ikke ønsker at leserne skal tro at jeg «faker» antrekksbildene, det er viktig for meg at bloggen virkelig viser hvordan jeg går kledd. Jeg får for eksempel ofte spørsmål om jeg faktisk går i høye hæler hele tiden, og det gjør jeg!

COLUMBINE SMILLE: Mandags- og tirsdags-antrekket. Mandag: Topp fra Monki. Herrebukser fra Carin Wester. Veske fra Chanel. Tirsdag:Skjørt og topp fra Altewai. Saome. Sko fra Christian Louboutin.
COLUMBINE SMILLE: Mandags- og tirsdags-antrekket. Mandag: Topp fra Monki. Herrebukser fra Carin Wester. Veske fra Chanel. Tirsdag:Skjørt og topp fra Altewai. Saome. Sko fra Christian Louboutin. Foto: FOTO: Renate Torseth

Selv hvis du har en dårlig dag?

Columbine Smille

* Columbine vokste opp i Vasastan og på Kungs-holmen i Stockholm, med mamma, pappa og fire søsken.

* Det uvanlige navnet, som opprinnelig er fransk og uttales «Kollymmbinn», fikk hun fordi faren har en forkjærlighet for merkelige navn. Moren likte det fordi det er det svenske navnet til den pianospillende niesen til Tante Sofie i «Folk og røvere i Kardemomme By».

* Columbines moteinteresse startet i tidlig alder. Da hun var fire år fikk hun en regnfrakk med marihønetrykk, og siden den gang har hun vært hektet.

* Motekarrieren startet bak kassa på Topshop, hvor hun snart ble forfremmet til produktspesialist og presseansvarlig. Da Elin Kling søkte etter ny assistent til «Idol»-stylingen i 2009, sendte Columbine inn søknad - og fikk jobben.

* Bloggen hennes vokste seg straks større, og ved hjelp av verdifulle kontakter og hardt arbeid begynte hun å få sitt eget navn i bransjen.

* I dag er hun moteredaktør for Elin Klings svenske motemagasin Styleby, frilanser som stylist og driver bloggen columbine.freshnet.se.

- Ja! Vi pleier å snakke om det på kontoret. At du kan lure deg selv til å tro at du er i toppform hvis du gjør deg litt ekstra fin, selv på mandager! For meg føles det litt som om jeg tar på meg en uniform hver morgen, antrekket har jeg som regel satt sammen dagen i forveien. Og skoene blir det lille ekstra som gjør looken komplett.

I virkeligheten smiler du hele tiden, er det en grunn til at du ikke gjør det på bloggen?

- Ja, det der får jeg høre av og til! Det føles litt konstruert å skulle tvinge frem et kjempesmil når jeg står der og skal ta et antrekksbilde. Det er ikke superviktig for meg å være pen på bloggen, det er viktigere å vise at jeg kan bære et plagg eller et antrekk på min egen måte. Jeg slenger mer enn gjerne opp et smilebilde dersom det skjer naturlig. Men så er det ikke det bloggen min handler om heller. Den gjenspeiler stilen min, ikke personligheten. Ofte blander folk de to rollene, og tror at man er den personen man er på bloggen. Det er jeg jo også, jeg faker ingenting, men bloggen viser kun en del av den jeg er, og jobben min.

Feminin og påkledd

Synes du generelt at det å være ekte er viktig på moteblogger?

- Den personlige touchen gjør mye! Enten det er stilmessig, eller hva slags tone man har med leserne. Det er alltid interessant med bloggere som har funnet sin nisje. Og når det gjelder mote, synes jeg det er fint om man har et eget stilmessig uttrykk. Det imponerer meg. Min stil er både feminin og påkledd, jeg synes det ligger en fascinasjon i det å kle seg kvinnelig, men med pondus. Det å kle seg feminint, men samtidig la klærne ose pondus og power. Man kan kanskje si at jeg ikke er så veldig fan av den «easy-breezy» stilen à la Isabel Marant som er så hot nå.

Mener du såkalt «Elin Kling-stil»?

- Ja. Elin er jo virkelig en sånn som kan pull off den stilen, men samtidig gjøre det på sin egen måte. Hun ser alltid fresh ut, selv i helt enkle antrekk. Men minimalisme er ikke helt min greie. Jeg foretrekker mer eklektiske antrekk, med kontraster og gjerne maskuline elementer, men alltid med feminine undertoner. Kontraster er et viktig stikkord også når jeg styler til magasinet. Jeg elsker å kombinere farger, mønstre og forskjellige strukturer, som gjerne bryter med hverandre. Hardt mot mykt, som for eksempel skinn og strikk, er en kombinasjon jeg ofte bruker.

Besatt av skinn

COLUMBINE SMILLE: Onsdag og torsdag. Onsdag: Bomberjakke fra Carin Wester. T-skjorte fra Samsøe & Samsøe. Skjørt fra Acne. Torsdag: Nettinggenser fra Back. Kjole fra Cos.
COLUMBINE SMILLE: Onsdag og torsdag. Onsdag: Bomberjakke fra Carin Wester. T-skjorte fra Samsøe & Samsøe. Skjørt fra Acne. Torsdag: Nettinggenser fra Back. Kjole fra Cos. Foto: FOTO: Renate Torseth

Hvilke høsttrender har du lagt din elsk på?

- Definitivt den oversizede! Jeg elsker baggy jeans og skinnbukser kombinert med løse T-skjorter og oversizede jakker. Og så liker jeg 80-talls vibbene. Og skinn! Jeg er besatt av skinn!

Det skjønte jeg da jeg så lørdagsantrekket! (Skinnbuksa og skinntoppen, journ. anm.)

- Det antrekket er et godt eksempel på hva jeg mener med kontraster. Topp og bukse i skinn er i utgangspunktet veldig hardt, men de feminine volangene på toppen gjør looken mykere.

Mote må jo ta utrolig mye av tiden din!

- Det er ekstremt mye jobb med det vi gjør, men det er verdt det, nettopp fordi det er så utrolig interessant å jobbe med. Og så er det ikke alle som får muligheten til å jobbe med hobbyen sin, så jeg er veldig takknemlig for det. Jeg elsker at moten alltid er i forandring, og jeg synes det er særlig gøy å omgjøre catwalktrender til noe du kan bruke i hverdagen. Selv om jeg jobber med mote betyr jo ikke det at jeg hopper på alle de nye trendene. Det handler mest om å gjøre trendene til sine egne, og det får jeg vist på bloggen. Men det blir helt klart mange sene kvelder. Rent tidsmessig krever bloggen at jeg må oppdatere den daglig, så det er noe jeg må prioritere.

Får flest kommentarer på håret

Får du av og til lyst til å trykke delete?

- Ja, selvfølgelig, det tror jeg alle bloggere opplever av og til, men det skjer heldigvis veldig sjeldent! Jeg elsker både jobben min og bloggen min. Jeg ser på det som om jeg har to jobber, og jeg ønsker ikke å slutte i noen av dem. Det er også et privilegium å kunne jobbe med begge deler. Å jobbe med et magasin krever mer, det er gjennomtenkte, dyptgående greier, og jeg elsker å være en del av prosessen fra idé til ferdig produkt. En blogg handler mer om en direkte kommunikasjon med leseren, jeg får øyeblikkelig respons og kan ha en daglig dialog med leserne.

COLUMBINE SMILLE: Fredag og lørdag. Fredag: Skinntopp fra H&M. Bukser fra by Malene Birger. Sko fra Kurt Geiger. Lørdag: Kjole fra Nhu Duong.
COLUMBINE SMILLE: Fredag og lørdag. Fredag: Skinntopp fra H&M. Bukser fra by Malene Birger. Sko fra Kurt Geiger. Lørdag: Kjole fra Nhu Duong. Foto: FOTO: Renate Torseth

Hva får du flest kommentarer på?

- Det er litt morsomt at du spør, for det er faktisk håret mitt. Og det er litt synd, for jeg gjør jo ingenting med det. Det bare er sånn, så jeg har ingen gode tips om hvordan man bør style hår. Jeg liker jo best å ha en naturlig look både på hår og makeup, og heller gjøre antrekkene litt heftigere.

Les også:

Sesongens fineste armbånd

Nå kan du kjøpe strikkekit til den berømte Skappel-genseren

- Jeg har aldri vært komfortabel med å være sexy

COLUMBINE SMILLE: - Gå i forveien dere, jeg må bare instagramme. Søndagsantrekket består av skinnjakke fra Rika, skjørt fra IRO, t-skjorte fra Weekday, private sko (Topshop, fra utgått kolleksjon).
COLUMBINE SMILLE: - Gå i forveien dere, jeg må bare instagramme. Søndagsantrekket består av skinnjakke fra Rika, skjørt fra IRO, t-skjorte fra Weekday, private sko (Topshop, fra utgått kolleksjon). Foto: FOTO: Renate Torseth

De beste nettbutikkene

Vi testet lipglosser

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning