Barneklær

Barneklær for voksne

Fashionistas i hele verden leker seg med Fam Irvolls barnslige kolleksjoner.

OFW: Siste nytt fra lekne Fam Irvoll.
OFW: Siste nytt fra lekne Fam Irvoll. Foto: Foto: Stella Pictures
Publisert Oppdatert
PÅ CATWALKEN: Charlotte Thorstvedt åpnet, ikke helt uventet, showet.
PÅ CATWALKEN: Charlotte Thorstvedt åpnet, ikke helt uventet, showet. Foto: Foto: Stella Pictures

Onsdag kveld presenterte Fam Irvoll sin nyeste kolleksjon på Oslo Fashion Week. Høst- og vinterkolleksjonen for 2010 har fått navnet "Welcome to the house of fun", og ble tatt imot med stor begeistring blant publikum.

- Det er herlig å ha en norsk designer som er så banebrytende, og som tør å ta den helt ut, sier Det Nyes stylist Rubi Sørvik.

Hun var tilstede under visningen sammen med moteekspert Vibeke Stiansen.

Fam Irvoll er utdannet ved Esmod i hjembyen Oslo og Central Saint Martins i London, og har blant andre vært assistent for Vivienne Westwood. Designen hennes kjennetegnes av knallfarger og tegneserieeffekter, og aller mest kjent er hun nok for 3D-strikkeplaggene - som en genser med et utstående haihode på skulderen.

- Jeg lager klær for folk som ønsker å skille seg ut og som er lei av beige, fortalte Fam Irvoll til klikk.no etter visningen.

Les også: Norsk design hos Topshop

Den elleville stilen er elsket av flere norske stjerner, blant annet artisten Samsaya. Sammen med flere mote- og kulturpersonligheter har de to startet klubbkonseptet Neverland i Oslo. På deres fester må alle deltagerne kle seg innenfor et tema, og virkelig ta stilen ut. Akkurat slik Fam gjør, når hun designer.

Blant gjestene som gjerne dukker opp når Fam arrangerer fest er X-factor-programlederen Charlotte Thorstvedt. Den tidligere modellen fikk æren av å åpne visningen.

Les også: Stjernene møtte opp til Oslo Fashion Week

Men det er ikke bare norske moteinteresserte som har falt for Fams friske og fargerike klær. Dagbladet melder i dag at stjerner som Rihanna og Beyoncé låner Fam Irvolls kreasjoner, fra PR-byrået hennes i London.

Så får vi se om Rihanna snart dukker opp i ballongskjørtet, som Charlotte Thorstvedt hadde på seg da hun gikk ut på catwalken onsdag ettermiddag.

Oslo 2010-02-17
Model on the catwalk at Fam Irvoll Fall Winter 2010 - 2011 during Oslo Fashion Week
Photo: Glenn Svendsen. Code: 5040
COPYRIGHT STELLA PICTURES
Oslo 2010-02-17 Model on the catwalk at Fam Irvoll Fall Winter 2010 - 2011 during Oslo Fashion Week Photo: Glenn Svendsen. Code: 5040 COPYRIGHT STELLA PICTURES Foto: Glenn Svendsen

- Jeg er veldig fornøyd! Det er sirkus, tivoli og mer farger enn noen gang i denne kolleksjonen, sa Fam Irvoll etter visningen til Side2.

Den nye kolleksjonen skal være inspirert av ballonger, klovner og sirkuselefanter.

Og den barneinspirerte moten vender nå tilbake til opphavet. På Oslo Fashion Week viste Fam Irvoll for første gang frem en egen kolleksjon for barn. Med barna på scenen kunne Fam Irvoll virkelig spre sitt lekne budskap.

- Jeg lager jo barneklær for voksne, så nå var det på tide med å lage barneklær for barn, sa hun til Side2.

Og Det Nyes utsendte nøt showet.

- Det var en fantastisk event. Fam Irvoll kan det å lage show, sier Rubi Sørvik.

HUMOR: De fleste av plaggene til Fam Irvoll er veldig humoristiske og barnslige.
HUMOR: De fleste av plaggene til Fam Irvoll er veldig humoristiske og barnslige. Foto: Foto: Stella

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen