SEXSNAKK MED DET NYE OG RFSU:

SE VIDEO: Én ting med klitoris vil overraske deg!

Ikke bare en liten ert, tapp eller en kvart mandarinbåt (for den saks skyld).

Publisert Oppdatert

Vi er mange unge kvinner som ikke vet så mye om klitoris.

Hvordan ser vi ut der nede, helt øverst i vulva, der kjønnsleppene våre møtes?

Klitoris, eller nytelsesorganet som den jo også gjerne kalles, kan jo både minne om en liten ert, en tapp eller en mandarinbåt, for den saks skyld.

Men er du klar over at klitoris er mye større enn hva øyet ser?

- Like stor som en penis

Det som mange ikke vet er nemlig at klitoris faktisk er nesten like lang som en gjennomsnittspenis, som er et sted mellom 10 og 20 centimeter - altså 15 i snitt.

- Klitoris er mellom 7-13 cm lang, men det eneste vi kan se er bare noen millimeter.

- Bak hodet eller tappen på klitoris går det, bak huden, ned to lange ben med et svampaktig vev, som svulmer opp på samme måte som en penis når man blir kåt, sier Jørgen Perminow (30), som er lege og jobber som gynekolog på kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus, til Det Nye.

ÉN FUNKSJON: Skal gi oss nytelse

Klitoris sin eneste funksjon er å gi glede, seksuell opphisselse og ja - orgasme.

Og her ligger det cirka 8000 nervetråder, sammenlignet med penis som har rundt 6000 av dem.

Så det er kanskje ikke så rart at klitorisstimulering er den mest vanlige måten for jenter å få orgasme på?

Ser jeg normal ut (der nede)?

Mange lurer likevel på om de ser normale ut der nede. Ser kjønnsleppene ut som de skal? Er de ikke litt for store, kanskje?

Vel, ifølge Jørgen Perminow er det bare å puste ut.

- Jeg vil tippe det er like mange ulike kjønnsorganer som det er fingeravtrykk der ute, sier han i videoen over.

Likevel opplever han at mange unge jenter vil endre på utseendet på kjønnet sitt, og det synes han er synd.

- Vi ser alle forskjellig ut, og stort sett alt er normalt, sier han.

SE VIDEO UNDER: Hør hva Jørgen og Lise sier om kjønnslepper og hvordan vi egentlig ser ut der nede.

SEXSNAKK MED DET NYE/RFSU: Hver uke svarer Jørgen Perminow (30), som er lege og jobber som gynekolog på kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus, og RFSU sin egen Lise Nordum (26) på spørsmål dere har om sex.
SEXSNAKK MED DET NYE/RFSU: Hver uke svarer Jørgen Perminow (30), som er lege og jobber som gynekolog på kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus, og RFSU sin egen Lise Nordum (26) på spørsmål dere har om sex.

Send inn spørsmål til Sexsnakk

Vi har mange spørsmål som har med sex å gjøre. Og vet du hva? Ingen spørsmål er for teite, og nå kan du fyre løs så mange du bare vil.

RFSU

I Norge arbeider RFSU (Riksförbundet för Sexuell Upplysning) både med holdningskampanjer og opplysning om sikker og lystfull sex.

Organisasjonen er partipolitisk og religiøst uavhengig, og jobber for å spre et fordomsfritt, tolerant og åpent syn innen sex- og samlivsspørsmål

RFSU jobber også kommersielt med salg og markedsføring av sine produkter.

Alt overskudd fra den kommersielle delen er med på å finansiere den ideelle delen.

Besøk nettsiden deres her.

I kommersielt samarbeid med RFSU og Det Nye svare vi på alt du lurer på.

Med seg har Det Nye og RFSU fått Jørgen Perminow (30), som er lege og jobber som gynekolog på kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus, og RFSU sin egen Lise Nordum (26).

Send inn ditt spørsmål til [email protected]

- Sex skal være gøy

Hver fredag framover vil Lise og Jørgen sitte i studio og svare på spørsmålene deres. Tonen er uformell og positiv, og ingenting er for smått eller for stort.

- Sex er en naturlig og fin ting som opptar alle. Vi som jobber i RFSU sitter på mye kunnskap rundt seksualitet, og ønsker å bruke dette til å hjelpe og opplyse andre. Sex skal være gøy, sier Lise.

- Vi vil lage godt, sex-positivt stoff om seksualitet som formidles med humor, varme og faglig tyngde, sier Det Nyes redaktør Karine Thyness.

- Det Nye har lang tradisjon med å lage gode artikler om sex til printmagasinet, og nå vil vi få opp volumet av artikler med denne tematikken på nett også, legger redaktøren til.

I kommersielt samarbeid med RFSU

Det Nye presenterer videoserien «Sexsnakk» i samarbeid med RFSU, og sammen ønsker vi å presentere godt og sexpositivt innhold for våre lesere.

RFSU Norge er et datterselskap av RFSU AB, som igjen eies av den ideelle organisasjonen RFSU, Riksförbundet för Sexuell Upplysning, og arbeider både ideelt med holdningskampanjer og opplysning om sikker og lystfull sex, samt kommersielt med salg og markedsføring av produkter.

Alt overskudd fra den kommersielle delen er med på å finansiere den ideelle delen. RFSU er også annonsør i Det Nye.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning