Photoshop disasters

Ser du hva som er feil på dette bildet?

Av og til ender retusjeringen av bilder opp med å se litt vel unaturlig ut.

BILDEMANIPULERING: Av og til retusjerers bilder litt for mye, og resultatet ender opp med å se unaturlig ut.
BILDEMANIPULERING: Av og til retusjerers bilder litt for mye, og resultatet ender opp med å se unaturlig ut. Foto: FOTO: Stella
Publisert Oppdatert

Photoshop og andre bildemanipuleringsprogrammer er både fotografen og kjendisens aller beste venn.

Ved hjelp av et par museklikk kan et bilde på magisk vis gjøres om fra ordinært til ekstraordinært ved å justere farger, kontraster og skygger.

Ikke nok med det! Valker, kviser og rynker forsvinner på et blunk, og gjør stjernene vakrere og tynnere enn i virkeligheten.

Latterlige retusjeringer

Men av og til går det tydeligvis litt fort i svingene når man sitter og retusjerer bilder, og de ender opp med å se ekstremt unaturlig ut - og, ja, rett og slett latterlige ut.

Noen ganger er det ikke like lett å oppdage feilen på bildene, mens andre ganger er de ganske så åpenlyse.

Nettsiden Photoshop Disasters samler sammen slike bilder, og er et perfekt sted å gå inn hvis man trenger en liten latter i hverdagen.

Under har vi samlet et lite knippe av bilder som har fått oss til å trekke på smilebåndet og bryte ut i latter.

LANGE BEN: Det er et under at denne modellen klarer å stable seg rundt på disse ekstremt lange og tynne bena.
LANGE BEN: Det er et under at denne modellen klarer å stable seg rundt på disse ekstremt lange og tynne bena. Foto: FOTO: Printscreen, www.romwe.com

Ekstremt lange ben

Jada, vi vet at veldig mange modeller har ekstremt lange og tynne ben, men disse pipestilkene tar kaka!

I begynnelsen av måneden publiserte det kinesiske klesmerket Romwe bilder av sine røde jeans, og det er ikke vanskelig å se at bildene har blitt manipulert. For det finnes neppe et menneske på denne jord som har så lange og tynne lemmer.

I tillegg er det ikke vanskelig å se at det har skjedd litt retusjeringer når man titter på bakgrunnen i bildet. Både gulvplankene og stolen har fått unaturlige former.

Tøyelig president

BØYELIGE ARMER: Den amerikanske presidenten har tydeligvis armer laget av gummi.
BØYELIGE ARMER: Den amerikanske presidenten har tydeligvis armer laget av gummi. Foto: FOTO: Printscreen, www.psdisasters.com

Vi har alle hørt om Gummi-Tarzan, men ikke visste vi at selveste president Barack Obama hadde samme egenskaper.

På forsiden av den nyeste utgaven av magasinet Washingtonian, sitter han og smiler blid og fornøyd mens han holder en arm kjærlig rundt kona Michelles skulder.

Ikke noe i veien med det, bortsett fra at presidenten tydeligvis har ekstremt bøyelige armer...

Løsrevne skulderledd

Undertøysmerket Victoria's Secret har en stab bestående av verdens vakreste modeller, men likevel er merket viden kjent for å begå en rekke retusjeringsfeil.

BREDE SKULDRE: På bildet til venstre ser skulderleddene til Victoria's Secret-modellen Candice Swanepoel ut til å være løsrevet fra resten av kroppen hennes. På bildet til høyre har hun til sammenligning samme positur på venstre arm, men skulderleddet ser mer normalt ut.
BREDE SKULDRE: På bildet til venstre ser skulderleddene til Victoria's Secret-modellen Candice Swanepoel ut til å være løsrevet fra resten av kroppen hennes. På bildet til høyre har hun til sammenligning samme positur på venstre arm, men skulderleddet ser mer normalt ut. Foto: FOTO: Stella

Ser du på bildet til venstre av undertøysmodellen Candice Swanepoel, så ser det ut som om skulderleddene hennes er løsrevet fra resten av kroppen, og hun har endt opp med å få ekstremt brede og unaturlige skuldre.

På bildet til høyre har hun samme positur på venstre arm, men skulderleddet ser mye mer naturlig ut og ikke like kraftig.

Armen som forsvant

Det er ikke bare de litt tyngre blekkene som har opplagte blundere på forsidene sine, også de glossy motebladene kan gjøre feil!

I november i fjor prydet «Twilight»-stjernen Kristen Stewart coveret til britiske Glamour, men det må tydeligvis ha gått litt fort i svingene før bladet gikk i trykken.

HVOR ER ARMEN?: Vakre Kristen Stewart var forsidepike for cover i november i fjor, men ser ut til å ha mistet venstre arm før fotoshooten.
HVOR ER ARMEN?: Vakre Kristen Stewart var forsidepike for cover i november i fjor, men ser ut til å ha mistet venstre arm før fotoshooten. Foto: FOTO: Printscreen, www.glamour.com

Ser du nærmere etter, virker det nemlig som om skuespilleren har fått kuttet av armen.

Plutselig like høye

De tre Kardashian-søstrene har veldig ulike kroppsform og høyde, men på deres reklamebilder for Kardashian Kollection for Spears ser de mistenkelig like ut.

Khloe er til vanlig et hode høyere enn Kourtney og Kim, men på disse bildene har de tre jenten på mystisk vis blitt like høye.

Hun har sikkert mistet noen centimeter for å passe mer inn i bildet - som et fotovisuelt grep, og slik at hun ikke raver over de to søstrene sine.

SAMME HØYDE: Khloe Kardashian (i midten) er vanligvis mye høyere enn søstrene Kourtney og Kim, men på disse reklamebildene er de like høye.
SAMME HØYDE: Khloe Kardashian (i midten) er vanligvis mye høyere enn søstrene Kourtney og Kim, men på disse reklamebildene er de like høye. Foto: FOTO: Stella

Dette er kanskje ikke akkurat en «photoshop disaster», men det er likevel litt merkelig at de har valgt å kutte høyden hennes såpass mye.

I VIRKELIGHETEN: Slik ser egentlig de tre søstrene ut når de ikke har blitt retusjert.
I VIRKELIGHETEN: Slik ser egentlig de tre søstrene ut når de ikke har blitt retusjert. Foto: FOTO: Stella

I tillegg er bildene airbrushed i hjel - jentene er retusjert såpass mye at de nærmest har mistet all sin naturlige sjarm og utstråling.

Og sammenligner man bildet til høyre med bildene over, så ser man at de nok har mistet et par centimeter over hofter og ben alle sammen.

Ligner ikke på seg selv

Av og til så vet ikke de som sitter og retusjerer bilder når de skal stoppe, og dette bildet av Gwyneth Paltrow er et godt eksempel på akkurat dette.

Coverbildet av den vakre skuespilleren fra årets januarutgave av bladet InStyle har blitt manipulert såpass mye at hun ikke ligner på seg selv lenger!

Ikke skjønner vi hvorfor dette var nødvendig, Gwyneth er jo så utrolig pen i virkeligheten.

Lurer på hva hun selv tenkte da hun så forsiden for første gang...

IKKE SEG SELV: Gwyneth Paltrow har blitt retusjert så mye at hun ikke ser ut som seg selv lenger.
IKKE SEG SELV: Gwyneth Paltrow har blitt retusjert så mye at hun ikke ser ut som seg selv lenger. Foto: FOTO: Printscreen, www.huffingtonpost.com

Les også:

Disse 10 reklamene ble forbudt

Følg Klikk Mote på Facebook

Sannheten om «size zero»

Slik fremhever du dine beste trekk med sminke

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning