Spørsmål fra leserne

Hvordan få modellhud?

Skjønnhetsekspert Cecilie H. Eggen har svart på spørsmål om hva du skal gjøre for å få perfekt hud.

FIN HUD: Modellene vet å ta vare på huden sin med gode produkter.
FIN HUD: Modellene vet å ta vare på huden sin med gode produkter. Foto: Foto: Bulls og Svein-Erik Tøraasen/Blueline Studio
Publisert Oppdatert
EKSPERTEN: Cecilie H. Eggen (31) er redaksjonssjef for Klikk.no/mote. Hun var tidligere skjønnhetsansvarlig i Det Nye og Makeup & hår. Cecilie er utdannet makeup-artist, og har jobbet som rektor og faglærer på Art Complexion Make-up Skole. Hun har tidligere bakgrunn som frilans makeupartist og skjønnhetsjournalist.
EKSPERTEN: Cecilie H. Eggen (31) er redaksjonssjef for Klikk.no/mote. Hun var tidligere skjønnhetsansvarlig i Det Nye og Makeup & hår. Cecilie er utdannet makeup-artist, og har jobbet som rektor og faglærer på Art Complexion Make-up Skole. Hun har tidligere bakgrunn som frilans makeupartist og skjønnhetsjournalist. Foto: Foto: Astrid Waller

Redaksjonssjef for Klikk.no/mote, Cecilie H. Eggen, er Det Nyes tidligere skjønnhetsansvarlig.

Hun stilte til nettmøte - og hjalp leserne med å finne fram i jungelen av skjønnhetsprodukter, og med å løse sine hudproblemer.

Les flere skjønnhetsnyheter fra Det Nye.

Lær deg:

 • å velge bra produkter ved å se på ingrediensene.
 • hvordan du kan bli kvitt døde hudceller.
 • hva du kan spise for å få glatt hud.
 • hva whiteheads er.
 • å bekjempe svarte prikker og kviser.
 • hvilke basisprodukter du bør ha i sminkepungen.
 • å bekjempe tørr hud i de kalde månedene.
 • å finne riktig sminke for problemhud.
 • hvordan du kan bli kvitt akne.
 • verdien av en god hårkur.
 • hvilke skyggefarger som passer til hvilke hudtoner.

Les svarene her:

-------------------------------------------

Billig og bra

Hei Cecilie :-)

Hvordan få best mulige produkter til best mulig pris? Har du noen tips til produkter som er både bra og billig?

Hilsen nysgjerrig

Hei!

Det er sannelig et godt spørsmål! Det blir dessverre et skudd i blinde for meg å anbefale deg noen produkter uten å vite hva slags hud du har. For å finne akkurat dine produkter og det du trenger til din hud, må du først få kartlagt hudens behov. Har du tørr hud, fet hud, dehydrert hud, er du plaget av akne eller svarte prikker? Etter en liten kartlegging (her kan du evt få hjelp av en profesjonell hudterapeut, det er i følge min mening en god investering i helse og utseende). Deretter er det kjekt å kunne litt om ingredienser. Det er jo et stort område, men nettsiden www.cosmeticscop.com kan hjelpe deg litt på vei. De gode og virksomme ingrediensene som for eksempel hyaluronsyre (fuktighet og spenst), BHA (salisylsyre) som er effektiv mot svarte prikker og kviser og C-vitamin (antioksidant) bør stå langt oppe på ingredienslisten (indikerer at produktet inneholder mest av dette), mens parfyme og konserveringsmidler (parabener for eksempel) bør stå nederst (minst av dette i produktet).

Gode produkter må ikke alltid være dyre. Heldigvis for det.

Lykke til!

Hilsen Cecilie

-----------------------------------------------------

Glatt og fin hud

Hei Cecilie ! Jeg lurer på hvordan og hvilke rimelige produkter kan du bruke hvis du ønsker glatt og fin hud? :)

Nora2

Hei!

For å få en glatt og fin hud, trenger huden din å være i balanse. Først og fremst ville jeg funnet ut hvilke produkter og ingredienser min hud trenger (tørr, fet, ru, atopisk eksem, fet i t-sonen etc). Men noen generelle leveregler finnes: Rens morgen og kveld. Da får du renset ut gruff og gru som midd fra sengetøy (huttetu) og forurensning fra lufta for eksempel. Bruk en fuktighetskrem som gir deg nok fuktighet og fettstoffer. Peel 1-2 ganger per uke, dette er ikke minst viktig dersom du har tørr hud. Ved å peele huden (skrubbe med mild skrubb, enten med korn, enzymer eller syrer) vil huden kvitte seg med døde hudceller som ligger oppå de friske og fine cellene. Det gjør huden glatt og myk å ta på, og dessuten mye gladere i og med at det ikke er noen døde hudceller som "blokkerer utsikten". En maske en gang i uka er gull verdt. Den bør inneholde for eksempel kaolin dersom du ønsker å rense opp i litt uren hud. En god fuktighetsmaske er en fin generell anbefaling, med masse gode fuktighetsgivende stoffer (hyaluronsyre for eksempel) og antioksidanter som for eksempel C-vitaminer og superoksid dismutase. (Det er veldig vanskelig å foreslå spesifikke merker eller produkter, men dersom du leser deg litt opp på de viktigste ingrediensene, så vil du være i stand til å velge gode produkter selv. (se også hva jeg svarte "nysgjerrig").

Glem for all del ikke at kosten din har mye å si for hvordan huden din har det! Omega 3 er gull verd for huden, det virker som en "fuktighetskrem fra innsiden" pluss at den er betennelsesdempende på kviser. Sink og A-vitamin er helt essensielt for uren hud. Nattlysolje med Omega 6 har en dokumentert effekt på tørr hud. Ikke minst er C-, E- vitaminer kjempefine antioksidanter som beskytter hudcellene.

Vennlig hilsen

Cecilie

------------------------------------------------------

Klumper i huden

Heihei!

Jeg har fire hvite "kluper" ved øynene. tre på øyelokket og en under. "Klumpene" er på størrelse med en pennspiss. Noen sier at dette er talg. Og om det er det, hva kan jeg gjøre for å få dem til å forsvinne? De er veldig plagsomme! Om det er til noe hjelp så er jeg en jente på 15 år

Håper så inderlig på et svar.

Med vennlig hilsen meg!

jente som håper på svar

Hei!

Disse hvite klumpene du beskriver, er mest sannsynlig det som kalles milier. Det er porer tettet med talg, og på engelsk kalles de iblant whiteheads (i motsetning til blackheads som er svarte prikker). En hudterapeut kan hjelpe deg med dette problemet. De kan stikke et bittelite hull på miliene og få ut innholdet. Do not try this at home! Her er det viktig å få hjelp av en fagperson. Det finnes mer andre løsninger på problemet også, - mikrodermabrasjon og laser kan eventuelt benyttes, men i første omgang anbefaler jeg et besøk til en god hudterapeut.

Lykke til!

Hilsen Cecilie

------------------------------------------------------

Kviser og prikker

Jeg får stadig vekk småkviser på haken, i tillegg til at jeg har små svarte prikker der alltid. Finnes det billige, enkle løsninger på dette? (Fant ut i testen deres at jeg har fet/dehydrert hud).

Hvis man ikke bruker så mye sminke, hva er de grunnleggende produktene man burde ha? Er det noen merker som er bedre enn andre?

Sol

Hei!

Småkviser og svarte prikker på haken er kanskje det mest vanlige hudproblemet jeg vet om. Hakepartiet er et skikkelig "hormonparti" som lar seg påvirke av hormonforandringer i kroppen. Du skriver at du har fet og dehydrert hud. Først og fremst trenger du produkter som balanserer huden din (fuktighet i hauger og spann er veldig viktig -da vil du også merke at huden ikke lenger overkompenserer med å produserer for mye talg). Det finnes tusenvis av produkter på markedet, og det er så vanskelig å anbefale noen fremfor andre. Men se etter produkter som inneholder BHA (salisylsyre), det er en super ingrediens mot svarte prikker og kviser! Kaolin er også gull verd mot kviser etc . Denne ingrediensen finner du ofte i rensende masker.

På sminkefronten er også smaken som baken, men du trenger gode produkter som ikke virker poretilstoppende. Nøkkelprodukter du bør ha i sminkepungen er: concealer (til under øyne, dekke røde nesevinger, kviser etc), foundation (bare hvis du trenger det, brukes til å jevne ut huden. Jeg bruker foundation sånn her og der, ikke hver dag), et lett pudder til å ha i veska for å matte ned litt i løpet av dagen, solpudder (gir farge og glød, pluss at du kan bruke det til å fremheve kinnbein), rouge (rosa eller fersken rouge på eplekinn er en favoritt!), maskara (lange lekre vipper!), et sett med naturlige øyenskygger (jeg digger nøytrale brunfarger, de som ikke er for grå eller for rødbrune, men midt i mellom) og kajal (til å fremheve øynene, og hjelper deg på med partymakeupen på 5 min ved å legge på våtlinjen for eksempel).

Lykke til!

Hilsen Cecilie

------------------------------------------------------

Tørr hud

Hei!

Jeg får tørrere og tørrere hud i ansiktet ut over høsten, vinteren. Jeg har kjøpt den mest fuktighetsgivende kremen de har hos body shop, men hva anbefaler du å gjøre?

Bli huden i ansiktet mer uren av å bruke foundation eller hudkremer med farge? Jeg føler at huden ikke får puste dersom jeg bruker foundation.

Mvh Katrine

Hei!

Tørr hud er veldig vanlig utover høsten og vinteren. Her trenger du en fuktighetsgivende rensekrem, en god fuktighetskrem som gir både fukt og fett og peeling (Den fra The Body Shop er kanskje riktig kjøp, det må du kjenne på selv. Gi hudpleierutinen med fuktighetsgivende rensekrem, peeling og fukt.krem minst en måned (såfremt det ikke føles fryktelig feil)- det er så lang tid det tar før du kan avgjøre om det funker for deg).

Peeling et par ganger i uka i tillegg til gode produkter vil gjøre forskjell, jeg lover! Peeling sørger for at de døde hudcellene forsvinner (og tørr hud som flasser litt trenger det ekstra mye, da flasset blir liggende over og tette porene, og gjør at huden ikke får "puste" og hindrer gode velgjørende ingredienser i å trenge ned i huden). I tillegg bør du spise sunt og godt (hvem trenger vel ikke det?). Anbefalt kosttilskudd for tørr hud er for eksempel Omega 3 og 6 (nattlysolje) og antioksidanter som A-, C- og E-vitamin.

De fleste foundationene som finnes i dag er stort sett i så god kvalitet at huden ikke skal påvirkes negativt, men derimot beskyttes mot frie radikaler, solstråling, tilføres næring etc.

Følelsen av at huden blir helt tett kjenner jeg imidlertid igjen, og jeg liker da godt å bruke mineralsminke. Mineralfoundation kan du legge bare helt lett på med en stor kost, gjenta bare akkurat der du trenger det (over en kvise for eksempel). Jeg liker også å bruke tinted daycream - rett og slett en farget dagkrem, eller at jeg lager en tinted daycream selv ved å blande flytende foundation med dagkremen min.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Cecilie

------------------------------------------------------

Svarte prikker og røde partier

Hei. Jeg har endel svarte prikker, blandings, lys hud, med noen røde partier. Trenger en fondation/dagkrem/pudder...til å bruke til dagtid (som dekker middels) men som ser naturlig ut og ikke gir kviser?

Tusen takk, har brukt myyye tid og penger på å lete, men er fortsatt ikke der!

Marie

Hei!

Mine favorittprodukter for svarte prikker og rødlig hud er definitivt mineralfoundation. De virker rødnøytraliserende, samtidig som de føles lette og ikke tette. Nå finnes det mineralfoundations i alle varianter og merker, de jeg har testet ut mest er Bare Minerals, Jane Iredale og Youngblood. Men også rimeligere merker som Isadora, L'Oréal og Max Factor har nå kommet med dette. Prøv og se om du liker det!

Et ekstra tips kan være å ha et godt matt kompaktpudder med i veska. Mineralfoundations inneholder ofte mica som gir en fin og skimrende glød, men som kan etterhvert gjøre at du blir litt blank. Et mattende pudder eller såkalte "blotting papers" som suger opp overflødig hudfett er veldig kjekt å ha!

Håper du finner det du leter etter!

Vennlig hilsen

Cecilie

------------------------------------------------------

Acne

Heisann Cecilie.

Jeg har ei venninne som er veldig plaget med acne.

Har du noen gode tips til hvordan hun kan få bukt med det?

Elin Davidsen

Hei!

Akne er slettes ingen spøk, men det er fullt mulig å få bukt med det med riktige produkter og bra kosthold, evt kosttilskudd. Hvis det er svært alvorlig akne, kan det være lurt å kontakte en hudlege da enkelte tilstander behandles med legemidler. Jeg har selv god erfaring med Dr. Bjørn Bondevik som driver hudklinikk i Oslo. Spesielt for han, er at han behandler hudsykdommer og hudproblemer i stor grad med kosttilskudd og ernæring. Les mer på hans nettsider www.drbondevik.no.

Forutsatt at rens morgen og kveld og en passende fuktighetskrem er på plass, kan jeg anbefale litt på generelt grunnlag. Salisylsyre eller BHA er en god ingrediens mot urenheter i sin helhet, da det virker anti-inflammatorisk og antibakterielt på huden. Unngå peelinger med korn da det bidra til å spre bakteriene, men eksfolier for all del huden, så huden holdes ren og frisk og ikke blir tilstoppet av døde hudceller. BHA virker for øvrig eksfolierende (fjerner døde hudceller).

Kaolin forekommer ofte i masker og er fint for trekke ut urenheter.

Benzoyl peroksid er bevist effektivt mot kviser, men meg bekjent må man til lege her til lands for å få resept på produkter med dette.

Ernæringsmessig er A-vitamin og sink essensielt for å bekjempe akne. Omega 3, 6 og 9 er også svært viktig, virker fuktighetsgivende og betennelsesdempende.

Håper dette kan hjelpe din venninne

------------------------------------------------------

Problemhud

Hei!

Jeg er ei jente på 15 år som har ganske mange kviser. I tilleg har jeg tørr hud, men den er også ganske fet. Har du noen bra tips til hudprodukter og makeup som funker ? Kansksje du vet noen ansiktsmasker som funker ?

Hilsen banana :)

Hei!

Tørr og fet hud på én gang, er ikke særlig morsomt. Antageligvis er huden din dehydrert og overkompenserer for dette med å produsere mye talg. I tillegg er jo puberteten hormontid, noe som også kan være en årsak. Først og fremst; les hva jeg svarte Elin Davidsen angående samme tema.

Rens er kjempeviktig! Morgen og kveld. Gi huden din fuktighet i hauger og spann, slik at den ikke overkompenserer med å produsere for mye talg. BHA er en fin ingrediens som bekjemper svarte prikker og kviser. Ikke bruk peeling med korn, det kan gjøre vondt verre. Spis sunt! Noen mennesker opplever at melk kan trigge kviseproduksjon. Det samme gjør sukker (det er nå bevist!). Dersom du er veldig plaget ville jeg først gått til en hudterapeut for å få en analyse av huden samt gode produktanbefalinger. Hvis det fortsatt er like ille, ville jeg oppsøkt en flink hudlege. Jeg vet at dette kan koste litt penger, men det er en investering i helse (husk at huden er vårt største organ) og velvære.

På makeupsiden ville jeg anbefale deg å teste ut mineralsminke. Etter min erfaring er dette en sminke som er lett å legge, som dekker kviser og rødheter i huden godt, og som ikke tetter porene (eller gir deg følelsen av at det tetter porene). Les mer i svaret til Katrine.

Vennlig hilsen

Cecilie

Lykke til!

-----------------------------------------------------

Kombinert hud

Hei! Jeg lurer på om du kan anbefale en god fuktighetskrem(dagkrem), peeling, rens og toner til kombinert hud? Og en fuktighetsgivende hårkur for langt, stripet hår med tørre ender.

Line

Hei!

Den vanligste formen for "kombinert hud" er fet og dehydert hud. Fet hud er en medfødt hudtype, mens dehydrering er en tilstand huden er i (som kan forekomme hos alle hudtyper). Som hovedregel bør man behandle hudens tilstand først. I dette tilfellet er det altså dehydrering (som igjen kan gi forhøyet talgproduksjon med svarte prikker og fet t-sone for eksempel, og som forsterker de negative sidene av å ha fet hud). Dehydrert hud gir ofte rask respons på behandling, heldigvis! Huden er tørst og trenger drikke! Fuktighet er stikkordet. Masse fuktighet! Fuktighet med lite eller ingenting olje/fett er kanskje best for deg. Huden trenger også peeling for å bli kvitt døde hudceller som kan ligge oppå huden og tilstoppe følsomme porer. 1-2 ganger i uka bør være fint. Pøs også på med gode fuktighetsmasker, i tillegg til en lett fuktighetskrem som du gjerne kan påføre et par ganger for dag for å virkelig få fart på sakene.

For å få bukt med talgproduksjonen kan det hjelpe og ta vitamin A og sink, men også andre antioksidanter som C og E-vitamin. Omega-oljer smører huden innenfra og virker også betennelsesdempende.

På hårsiden trenger du en god shampo og balsam i tillegg til hårkur. Stripet hår med tørre spisser trenger fukt og pleie slik at de ikke fliser seg opp og må klippes av. På produktanbefalingssiden har jeg nå jukset og slått opp i Paula Begoun sin bok "Don't go to the cosmetic counter without me". Denne boken er merke-uavhengig og nøytral. Hun anbefaler blant annet følgende hårmasker og conditoners (balsam) for tørt, veldig tørt og grovt hår:

Goldwell Keraslik rich care leave-in silk fluid, Kérastase Nutritive Nutri-Liss Instant smoothing treatment for dry and unruly hair, Redken All Soft addictive hair transformer softness for dry hair, Rene Furterer Carthame no-rinse protective cream, Sebastian Collection titanium protector leave-in conditioner, Sexy Hair Concepts silky sexy hair drench for dry hair. For å nevne noen¿

Personlig er jeg også veldig glad i glans-spray eller gloss-dråper som brukes for å glanse opp håret og for å fukte tørre spisser. Håret blir superglansfullt og lekkert!

Lykke til!

Hilsen Cecilie

------------------------------------------------------

Øyenskygge og koster

Hei! Jeg lurer også på hvilke øyenskygger som sitter godt, og gjerne hvilke nyanser man trenger for å fremheve blå øyne. Og når man bruker i.d foundation, er det best å bruke den lille, korte børsten, eller den som er formet som en slags rouge-kost?

Takk for svar!

Line

Hei!

De fleste øyenskygger sitter faktisk godt hvis du bruker en såkalt eyeprimer først. Den er verd sin vekt i gull, jeg lover! Det er et kremaktig produkt som smøres over øyelokkene før skyggen legges. Den sørger for at øyenskyggen fester seg godt og at den sitter lenge uten å stripe seg. Jeg har selv testet Too Faced, Elizabeth Arden, Mac Cosmetics og Artdeco, og jeg liker dem alle sammen.

Blå øyne kommer virkelig til sin rett i bruntoner. Komplementærfargen til blå (altså fargen som er blå sitt absolutte motstykke) er oransje. Men oransje øyenskygge er kanskje ikke like heldig for folk flest. Bruntoner derimot er både veldig anvendelig, veldig fint og lett å bruke både dag og kveld. Dersom hudtonen din er kald vil jeg anbefale kjølige bruntoner (brunt med grått i). Ellers kan du gjerne bruke både varme og kalde brunfarger.

Bare Minerals-kostene oppfyller to ulike oppgaver egentlig. Den korte (kabuki-børsten) gir tettest og mest dekkende resultat raskest, mens den med skaft legger mineralfoundationen litt lettere (men du kan også bygge på med denne børsten).

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen

Cecilie

------------------------------------------------------

Renere hud

Hei :)

Jeg er 18 år og har veldig blandet hud med masse urenheter, både i T-sonen, i kinnene, på haka og i panna. Ellers har jeg av og til noen få kviser. Samtidig kan huden være rimelig tørr. Jeg bruker en renseserie fra clinique og mineralpudder fra id, og spiser rimelig fornuftig med lite søtsaker og mye frukt og grønt, uten at det synes å hjelpe på huden :/.

Jeg lurer på om du har noen tips for hvordan jeg kan få en renere hud med mer glød og om du vet om noen gode produkter som ikke koster skjorta, både hudpleie og sminke?

Håper på svar :)

Hilsen trofast DetNye leser

Perle

Hei!

Jeg har tidligere svart ganske grundig på spørsmål om kviser, urenheter, t-sone og svarte prikker (les svar ovenfor). Det virker som om du har en såkalt kombinasjonshud med fet og dehydrert hud. Den reagerer nemlig ofte med å overprodusere talg dersom den får for lite fuktighet. Du trenger altså masser av fuktighet (les også svar til spørsmålet kalt "kombinert hud").

Vær veldig påpasselig med å ikke bruke alkohol på huden (sjekk om det er alkohol i Clinique-serien du bruker). Det virker uttørrende og gjør at huden din produserer enda mer talg. Rens huden godt morgen og kveld, ekstra viktig når du har uren hud. Unngå peelinger med korn, men for all del peel 1-2 ganger per uke.

Ellers vil jeg tro at mineralpudderet fra Bare Minerals er et godt valg. Liker du mineralsminke, kan jeg jo nå glede deg med at de fleste billigmerkene har kastet seg på bølgen og produserer mineralsminke over en lav sko.

En nettside jeg finner nyttig både på ingredienssøk og produktsøk er www.beautypedia.com . Her koster det ca 150 kr å abonnere et helt år, men her er det mye å lese og mye å lære. www.cosmeticscop.com er også å anbefale, som jeg har nevnt før.

Glød er et ord vi i skjønnhetsbransjen bruker ofte, men hvordan få det? Jo, en hud i balanse vil se mer glødende ut. Ta gode kosttilskudd og bruk gode produkter, og du er langt på vei.

Lykke til!

Hilsen Cecilie

------------------------------------------------------

Skjule urenheter

Hei, jeg er en jente på 16 som har slitt og sliter med kvisete hud. Har brukt piller og kremer mot kvisene. Har du tips til hvprdan jeg kan forbededre huden min? Jeg renser den hver morgen og kveld.

Har du også noen tips til hvordanman kan skjule akner og få huden i ansiktet til å se blekere ut?

Takker for svar :)

Håpefull

Hei!

For ikke å gjenta meg selv for mye, henviser jeg deg til svar til andre som sliter med det samme. Du er i alle fall ikke alene, det er helt sikkert. Denne alderen er også typisk ganske problematisk når det kommer til hud, ofte pga alle hormonforandringene som foregår i kroppen.

Det virker som om du ville fått god hjelp av Dr. Bjørn Bondevik. Han tilnærmer seg hudproblemer på en helt ny måte, aller helst i form av ernæring og kosttilskudd (du vil ikke tro hvor mye kosten har å gjøre med huden! Den kan virkelig gjøre underverker for uren hud!) Han har lagt ut en hel del informasjon på sine nettsider www.drbondevik.no, så ta deg gjerne en titt innom her.

Når du skal skjule akne og jevne ut hudfargen er det viktig å bruke riktige produkter som ikke virker poretilstoppende. Jeg tror du vil like gode mineralfoundations. De påføres (oftest) med en stor kost, og ser ut som løst pudder- men oppfører seg som foundation på huden. Jeg opplever at mineralfoundation er kanskje best til å kamuflere røde partier og rødlig akne (virker rødnøytraliserende), og du kan selv velge hvor dekkende du ønsker at det skal være. Pulveret legges lagvis med roterende bevegelser. Begynn i det små, og legg et ekstra lag der du har behov for det.

Det finnes jo tusenvis av gode produkter, og haugevis av gode concealere. Min personlige favoritt er imidlertid Laura Mercier sin Secret Camouflage, en concealer med to farger (se mer på www.parfymeri.no ) Den er så dekkende og lett å legge, at den blir en evig favoritt både i makeupkofferten min jeg bruker på modeller - og i min egen sminkepung.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Cecilie

------------------------------------------------------

Tette porer

Hei.

Jeg er 27 år, og har slitt med tette porer i noen år, men da har det bare vært noen hvite og svarte prikker her og der + noen røde kviser innimellom. (Huden min er litt sensitiv og trenger mye fuktighet.) Etter at jeg sluttet på p-piller for et halvt år siden har porene blitt enda tettere over hele ansiktet, spesielt på haken og kinnene og pannen. Jeg flyttet til en ny by i august og har startet i ny jobb og innbiller meg at det er stress som gjør at jeg har fått så mye kviser. Jeg renser ansiktet morgen og kveld med md formulation, bruker ansiktsmaske fra md formulation ca. 2 ganger i uken + glycolsyre fra md annenhver kveld. På dagtid bruker jeg fuktighetskrem fra decleor (hydra floral) og night balm fra decleor om natten. Har du noen tips om hva mer jeg kan gjøre for å bli kvitt de tette porene? Gjør jeg kanskje for mye? Produktene jeg bruker har jeg kjøpt hos min faste hudpleier (der jeg bodde før).....

desperat

Hei!

Det høres ut som om du har en kjempefin rutine med hudpleien din, med gode og effektive produkter. Å slutte på p-piller er ofte en overgang for kroppen, da kroppen ikke lenger får tilført hormoner kunstig. Stress, er som du sier, ofte en årsak til kviser og uren hud i voksen alder. Stress ned er imidlertid enklere sagt enn gjort. Hvis jeg var deg ville jeg forsøkt å gjøre endringer i kosten min. Hva kan du forbedre her? Sukker kan gi kviser og uren hud, det samme kan trolig melk og melkeprodukter. Noen opplever bedring ganske raskt dersom de kutter ut sukker og/eller melkeprodukter. Det er jo verdt å prøve en uke eller to og se om du opplever bedring. Ellers ville jeg ha gjort en innsats på kosttilskudd-siden (les mer i svarene ovenfor og på www.drbondevik.no og på denne siden fra Mat og Helse.

Hjelper ikke dette nevneverdig, ville jeg ha revurdert produktene du bruker.

Jeg vet at Dermalogica har kommet med en ny serie myntet på voksne mennesker med uren hud. Denne serien er kalt MediBac, og kan jo kanskje være noe for deg?

Lykke til!

Vennlig hilsen

Cecilie

------------------------------------------------------

Sorte prikker

Hei Cecilie.

Jeg er ei jente på 25 som sliter med sorte prikker i huden.

Har sjelden kviser,men de sorte hudormene er irriterende nok! Hva kan jeg gjøre får å bli kvitt dette problemet?

Nina

Hei!

Jeg er så enig så enig- jeg hater svarte prikker! Og de er så vanskelig å få bukt med. Men det finnes håp. Heldigvis.

Svarte prikker eller hudormer kalles gjerne de bittesmå mørke prikkene som dukker opp på nese, hake og i pannen (og sannelig min hatt noen ganger i kinnene også). Det er rett og slett tilstoppede porer hvor talget fra poren møter luft, oksiderer og mørkner.

Hvorfor får man dem? Det er mange årsaker til det: hormoner, å sove med makeup, enkelte oljebaserte produkter kan tette porer.

God fuktighetsbalanse i huden er et must, samt god rens og jevnlig peeling med salisylsyre (BHA), som er en en kjent ingrediens for å bekjempe svarte prikker. Det finnes mange produkter med BHA. Jeg tester i disse dager Paula's Choice Exfoliating 1 % Beta Hydroxy Acid Gel. (Den fås ikke kjøpt i Norge, men kan jo stå på handlelista dersom du skal til USA en gang?) En god leiremaske som hjelper til med å trekke ut ujevnheter kan også hjelpe. Et annet tips er å unngå såpe i fast form i ansiktet, da ingrediensen som holder såpen sammen trolig kan virke tilstoppende på huden. Vitamin A i form av retinoider kan bidra til normal cellefunksjon, og hjelpe mot hudormer.

Håper dette kan hjelpe deg med å få bukt med prikkene!

Vennlig hilsen

Cecilie

------------------------------------------------------

Kråketær

Hei hei Cecilie. Kjipt som det er kommer kråketærne krypene rundt øynene mine nå. Jeg må vel se til å begynne å forebygge litt her...Har du noen gode tips til hva jeg kan gjøre, og hvilke produkter som er bra? Jeg har tenkt litt på øyemaske en gang i blandt, men har hørt noen tipse om at jeg i min alder (33 år) burde begynne å bruke serum. Det er jo også den gode gamle øyenkremen jeg kan bruke, men alt i alt er det så utrolig mye å velge mellom- og jeg vil gjerne høre hva du anbefaler.

Hei!

Kråketær er jo akk så naturlig, men de er jo ikke alltid like velkomne... Smilerynkene som kommer etter de fylte 30, er jo egentlig bare hyggelige. Det vi ikke ønsker oss er en hud som er eldre enn det vi egentlig er, ikke sant?

Øyemaske er deilige, og kan gjerne brukes en gang i uka eller to. Legg den i kjøleskapet, og du vil merke at den avkjølende effekten er en stor ekstra bonus. En lett øyekrem er også å anbefale. Den må gi fukt, samtidig som den ikke er for tung og får øynene dine til å "sagge". Velg den konsistensen som du foretrekker, det er ofte riktig for din hud. Serum er som regel rett og slett en tyntflytende fluid til å legge under fuktighetskrem. Vanligvis kan denne også legges på øyepartiet i og med at konsistensen er så lett. Serum er spekket med antioksidanter, vitaminer, mineraler og andre supre ingredienser som hjelper huden din med å holde seg elastisk og spenstig. Jeg ville definitivt ha invesert i et godt serum. Synes det er fryktelig vanskelig å anbefale spesifikke merker, da vi har så ulike behov og ulik hud, men her kan det kanskje lønne seg å gå litt opp i pris.

Lykke til!

Hilsen Cecilie

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning