Hold på brunfargen i sommer

Glødende sommerhud på 1-2-3

Vi har samlet noen råd om hvordan du kan beholde brunfargen litt lenger.

Publisert Oppdatert

Produktene i saken

Dior Bronze Self Tan fra Dior, kr 360.

Ultra Moisturizing Shave Cream fra Eos, kr 89.

Rub n’Buff Salt Scrub fra Ole Henriksen, kr 545.

Summer Sorbet Edt fra Marc Jacobs, kr 695 for 50 ml.

Fuji Green Tea Body Sorbet fra The Body Shop, kr 169.

Almond Shower Oil fra L’Occitane, kr 189.

Venus & Olay Sugarberry barberhøvel fra Gillette, kr 195.

Sommermånedene vi har ventet på er endelig her, og flere benytter denne tiden til å sole seg litt ekstra.

Dessverre er det ikke alltid brunfargen holder like lenge som feriedagene.

Vi har derfor samlet noen råd om hvordan du kan beholde brunfargen litt lenger.

- Peeling med jevne mellomrom gir en finere brunfarge gjennom sommeren. Ha en god skrubb stående i dusjen, så er det mye større sjanse for at det blir noe av.

Fukt og pleie

- Skrubb huden én til to ganger i uka. Fukt ­huden din og masser inn produktet. Bruk gjerne en skrubbehanske eller børste for maksimal effekt.

- Skrubbehanske eller børste kan også brukes alene, med vanlig dusjsåpe eller -olje. Smør huden ­etterpå, hvis det ikke er olje i skrubben.

- Vil du fjerne hår på legger, under armene og langs bikinilinja, finnes det mye bra voks til hjemmebruk, i tillegg til epilatormaskiner, hårfjerningskrem og barber­høvel.

- Husk at jevnlig peeling forebygger nupper i huden, som mange får ved barbering.

Juksefarge

- Smør deg alltid inn etter dusjen, og bytt ut uttørrende produkter med en rik dusjolje. Gi legger, knær, albuer og andre tørre partier ekstra mye oppmerksomhet.

- Litt juksefarge gjør underverker for selvtilliten. Smør eller spray deg med et godt selvbruningsprodukt. Det finnes også fuktighetskremer som gir gradvis farge.

- For å få en jevn og fin farge uten skjolder er det viktig å være nøye når du smører deg. Best resultat får du når selvbruningsproduktet påføres jevnt utover på ren og tørr hud.

- Vær ekstra nøye med albuer og knær. Her er huden ofte tørr og trekker til seg mye farge, så smør gjerne disse områdene med en vanlig krem først.

Snakk positivt til deg selv

- Prøv kosttilskudd som forbereder huden på sola, og som skal gi en dypere og mer holdbar farge. Sol­eksem og solømfintlig hud skal også tåle sola bedre ved bruk av slike piller, i tillegg har økt inntak av varmebehandlet tomat, som tomatpuré, bevist positiv effekt.

- Betakaroten hjelper deg ikke bare med å optimalisere brunfargen, den beskytter også huden mot de skadelige UV-strålene.

- Skimmerkrem eller solkrem med solreflekterende pigmenter gjør at huden ser brunere og blankere ut. Legg litt på kragebeinet, på skuldrene og på leggene.

- Bestem deg for å utelukkende snakke positivt til deg selv i speilet. Aldri mer «jeg ser ikke bra nok ut», mye mer av «jeg ser fantastisk ut.»

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning