Derfor bør du reise

10 grunner til å reise

- Du oppfyller en drøm.

CARPE DIEM: Anniken Fromreide driver den vakre reise- og livsstilsbloggen «It`s Wanderlust». Hun anbefaler folk å gripe sjansen, reise ut og oppleve verden.
CARPE DIEM: Anniken Fromreide driver den vakre reise- og livsstilsbloggen «It`s Wanderlust». Hun anbefaler folk å gripe sjansen, reise ut og oppleve verden. Foto: Anniken Fromreide/It`s Wanderlust
Publisert Oppdatert

Anniken Fromreide

Driver bloggen itswanderlust.femelle.no

Har bodd i Hawaii siden 2012 hvor hun tar en bachelorgrad i markedsføring ved Hawaii Pacific University.

Flyttet til Mexico som nittenåring og har siden da reist over hele verden.

Det finnes mange gode grunner til å pakke kofferten og reise ut i verden.

Det vet Anniken Fromreide alt om. Selv har 25-åringen, som driver bloggen «It`s wanderlust», vært ute og reist i flere år.

Mange ganger helt alene.

For noen kan det være nok å komme seg bort til sol og varme, for andre betyr det mer å kunne utforske steder utenfor turistattraksjoner, og oppleve kulturer på tett hold.

Anniken har vært på alle typer ferie, og nedenfor har hun listet opp ti gode grunner til hvorfor du bør komme deg ut i verden, og oppleve alt det vakre den har og by på.

Det er ikke noe tvil om at man sitter igjen med et minne for livet.

1. Du lærer mye om deg selv

Du lærer nye ting om deg selv som du kanskje ikke visste fra før, både negativt og positivt.

2. Du får oppleve en ny kultur

Det finnes mange kulturer i verden og alle er forskjellige. Det å oppleve en ny kultur gjør at du lærer mye om det stedet du reiser til. Hva med å implementere positive ting fra en annen kultur til din egen?

3. Du blir kjent med nye mennesker

Du møter nye mennesker fra hele verden som ønsker å bli kjent med deg. Noen av disse kan ende opp med å bli i livet ditt for alltid.

4. Du ser ting fra et annet perspektiv

Det å oppleve hvordan ting fungerer i et annet land, gjør at du kanskje ser annerledes på ting når du kommer hjem.

5. Du blir mer utadvent

Dette gjelder spesielt for de som reiser alene. Plutselig kommer du i kontakt med andre.  I tillegg til det, tar andre gjerne kontakt med deg.

6. Du får opplevelser for livet

Det er jo ingen tvil om at det å reise gir deg opplevelser for resten av livet. Natur, kultur, mennesker, steder… Alt dette gir deg minner som blir med deg for alltid. Dette er uten tvil en av de beste tingene med å reise.

7. Du blir sterk

Du står på egne bein og bygger opp selvtilliten din litt etter litt. Du blir en sterkere person fordi du må ta egne valg. Du må klare deg på egenhånd. Det kan også dukke opp situasjoner hvor du må være sterk og trygg på deg selv.

8. Du får mer kunnskap

Du lærer om forskjellige kulturer, mennesker og steder. Du lærer alt dette på en helt unik måte, og det er noe du aldri glemmer.

9. Du oppfyller en drøm

Det å oppfylle drømmer er noe vi alle ønsker. Derfor er det viktig at du tar de rette valgene, for deg. Dette hjelper deg å komme enda litt nærmere din drøm. Når man velger å reise ut i verden, er det ofte en drøm som blir oppfylt.

10. Du har historier å fortelle

Alt du opplever og ser på reisen, blir til historier som du bærer med deg resten av livet. Historiene dine kan inspirere og lære andre om verden. Ikke minst så har du alltid noe interessant å dele.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning