sommerbryllup

- Det var viktig for oss at det ikke skulle være stivt eller veldig høytidelig

Camilla og Carl Thomas giftet seg utendørs i nydelige omgivelser.

NYGIFT: Camilla og Carl Thomas giftet seg 01. juni 2013, og delte sin store dag og forberedelsene med magasinet Ditt Bryllup.
NYGIFT: Camilla og Carl Thomas giftet seg 01. juni 2013, og delte sin store dag og forberedelsene med magasinet Ditt Bryllup. Foto: FOTO: Michaela Klouda
Publisert Oppdatert

Sommeren for to år siden giftet Camilla og Carl Thomas seg.

Når de tenker tilbake på den store dagen, er det den gode stemningen hele dagen og at det ble en skikkelig gøy fest, det første ekteparet kommer på.

- Vi var utrolig heldig med været, det ble virkelig en stor bonus i og med at vi valgte å gifte oss på Seilerholmen med utendørs vielse, forteller de.

- Vi har mange øyeblikk vi begge setter pris på, som fine innslag i vielsen som betydde mye for oss, et fantastisk korinnslag fra Carl Thomas og guttegjengen hans fra utdrikningslaget og den nydelig båtturen inn til byen i de sene nattestimer med blikkstille vann, rosa himmel og champagnekorkene som spratt, legger de til.

Hvordan har de første årene som gifte vært?

- Disse to årene har vært utrolig bra med mange fine opplevelser, og den aller beste dagen var da vår sønn Sigurd kom til verden 10.juli 2014, forteller ekteparet og legger til:

- Noe av det fineste livet kan by på er å få starte sin egen familie, og småbarnslivet er akkurat så vakkert og kaotisk som folk sier.

Under kan du lese om Camilla og Carl Thomas sine bryllupsforberedelser og den store dagen, som de delte med magasinet Ditt Bryllup.

Et uformelt bryllup

Hvordan var bryllupet?

- Vi hadde en fantastisk dag i strålende solskinn, det må ha vært den varmeste dagen på lenge. Vi hadde vielse og fest ute på en øy i Sandefjord, og at været var så til de grader på vår side var selve prikken over i-en.

Hva slags bryllup ønsket dere?

- Vi ønsket et uformelt bryllup hvor vi kunne være oss selv og samle gode venner og familie til en hyggelig fest. Det var viktig for oss at det ikke skulle være stivt eller veldig høytidelig.

FØR VIELSEN: Bruden hadde en hjemmelaget sommerlig bukett med små margeritter og pioner. Til høyre står en spent brudgom og får på plass de siste detaljene.
FØR VIELSEN: Bruden hadde en hjemmelaget sommerlig bukett med små margeritter og pioner. Til høyre står en spent brudgom og får på plass de siste detaljene. Foto: FOTO: Michaela Klouda
SNART I LAND: En spent brud ankommer Seilerholmen med båt for vielsen. Seilerholmen i Sandefjord viste seg fra sin mest idylliske side denne dagen.
SNART I LAND: En spent brud ankommer Seilerholmen med båt for vielsen. Seilerholmen i Sandefjord viste seg fra sin mest idylliske side denne dagen. Foto: FOTO: Michaela Klouda

- Det ble et godt samarbeid til slutt

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge?

Fem tips til kommende brudepar

- Lag et personlig bryllup.

- Inviter alle dere vil ha til stede på dagen deres, og tilpass menyen etter budsjettet. I ettertid husker ingen hva dere spiste – men alle husker at det var en bra fest.

- Finn et lokale som skaper den rammen dere ønsker.

- Ha en god fotograf.

- Ha nok isbiter.

- Vi snakket mye om bryllupet et år i forkant for å finne ut hva slags bryllup vi ville ha, men det var først det siste halvåret de fleste brikkene falt på plass.

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

- Vi fulgte en del med på forskjellige bryllupsblogger for å se på andre bryllup, spesielt The Norwegian Wedding Blog hvor vi kunne se på norske bryllup som var litt mer realistiske enn mange glossy amerikanske bryllup.

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

- Det at vi gjorde det så uformelt og litt annerledes enn tradisjonelle norske bryllup, tror vi satte et lite særpreg på bryllupet. Vi fikk også veldig mye hjelp fra familie og venner som var med å sette preg på dagen ved at de gjorde ting de er gode på.

- En god kompis sang to av våre favorittlåter under vielsen, søster til brudgom bakte en tre meter lang pavlova-kake som bryllupskake, en god venninne lagde brudebukett og blomsterdekorasjoner, brødre brygget hjemmelaget øl, venninne designet og laget brudekjolen, en annen venninne var DJ, og ja, listen er lang.

Hvor mye var bryllupsbudsjettet på?

- Ca. 130 000 kroner.

Hvem av dere tok størst del i planleggingen?

- Camilla tok nok det meste av jobben, siden det bor en prosjektleder i henne. Ellers var det ingen tvil om at Carl Thomas var veldig bevisst på hvordan bryllupet skulle være. Så det ble et godt samarbeid til slutt.

Var dere noen ganger uenige?

- Ja, det var vi helt klart om mange små ting. Men de største avgjørelsene var vi veldig enig om.

DETALJER: Dekket bord og hjemmebrygget øl for anledningen, som slo svært godt an i solsteken.
DETALJER: Dekket bord og hjemmebrygget øl for anledningen, som slo svært godt an i solsteken. Foto: FOTO: Michaela Klouda
TALER TIL HVERANDRE: Camilla og Carl Thomas holdt fine, morsomme, romantiske og ganske forskjellige taler til hverandre.
TALER TIL HVERANDRE: Camilla og Carl Thomas holdt fine, morsomme, romantiske og ganske forskjellige taler til hverandre. Foto: FOTO: Michaela Klouda

Tanker om bryllupet i ettertid

Ble bryllupet slik dere hadde sett for dere?

Vår bryllupsliste

Brudekjole: Designet og laget av Mari Sandvær Kreken, Sandvaerestetikk.no.

Sko: Vagabond/zalando.no.

Brudgommens antrekk: Dress fra Bruuns Bazaar. Skjorte og sløyfe fra Volt. Sko fra Anthony Morreli.

Frisør og makeup: Frisør: Lene G. Hansen hos Blend Frisøe i Sandefjord. Makeup: Silje Eigås hos Make Up Store i Sandefjord.

Fotograf: Michaela Klouda, Michaelaklouda.com.

Lokale: Seilerholmen i Sandefjord.

Vielsesmusikk: "Over the rainbow/What a wonderful world" av Israel Kamakawiwo'Ole. "Here comes the sun" av The Beatles.

Musikalske innslag: Brudgommen med mannskor sang "Lean on me" av Bill Withers under festen.

Blomster: Mester Grønn. En god venninne av bruden laget brudebukett og dekor.

Kake: En tre meter lang pavlova-kake laget av brudgommens søster.

Dekor: Hjemmelagde pompoms og origamifugler, samt blomster.

Invitasjoner: Hjemmelaget i Photoshop og Ibooks.

Ringer: Thune Gullsmed.

Nettsider: Norwegianweddingblog.blogspot.no. Stylemepretty.com. Pinterest.com.

Antrekk forlovere: Brudgommens forlover hadde dress fra Zara. Brudens forlover hadde kjole fra en kjolebutikk i Larvik.

Bordkort og pynt: Hjemmelaget materiell fra Panduro.

- Ja, det ble det! Vi kunne ikke fått en bedre dag. Vielsen ble mye finere enn forventet, middagen ble uformell med god stemning, og det ble rett og slett en skikkelig god fest utover kvelden.

Er det noe dere ville gjort annerledes?

- Vi fikk en veldig sen kveld dagen før bryllupet på grunn av alt som skulle gjøres ferdig, så vi skulle ønske vi hadde hatt en litt bedre plan på selve oppriggen om hvem som gjorde hva. Nedriggen dagen derpå falt dessverre på familie, venner og oss som alle var litt slitne etter festen, vi skulle gjerne ha planlagt det litt annerledes også.

Hva er dere mest glad for i etterkant at dere la mye vekt på?

- At vi la vekt på å lage et uformelt og personlig bryllup. Helt fra begynnelsen med å opprette en Facebook-side med morsomme bilder og statusoppdateringer om planleggingen, til hjemmelagde invitasjoner med bilde av alle gjestene vi inviterte.

Hva var det beste øyeblikket i løpet av dagen?

- Vielsen, spesielt da Camillas kusine og fetter på 9 og 11 år leste opp en fin tekst de hadde skrevet. Et annet fint øyeblikk var da Carl Thomas og alle gutta som var med i utdrikkingslaget sang "Lean on me", Carl Thomas med et solid solistinnslag i sangen.

Hvordan var deres taler til hverandre?

- De var fine, morsomme og romantiske, og ganske forskjellige. Carl Thomas la opp talen som et lite humoristisk eventyr, mens Camilla sin var en slags hyllest til Carl Thomas der hun roste alle hans gode og positive sider.

Danset dere brudevals?

- Vi bestemte oss for å danse til "Human Nature" av Michael Jackson fordi det var den første låten vi hørte på sammen. Etter et vers ble alle gjestene våre med å danse og festen var i gang.

Brudeparets beste tips videre

Hva er deres beste tips til kommende brudepar?

- Lag et bryllup som dere selv er komfortable i og hvor dere kan være dere selv. Gjør det personlig og ikke vær redd for å la andre slippe til med å hjelpe. Å arrangere bryllup er faktisk en ganske stor jobb.

Brudens beste tips til kommende bruder?

- Stol på deg selv og magefølelsen om hvordan du ønsker din dag, ikke la deg påvirke av det typiske "slik må et bryllup være". Planlegg godt og deleger ansvar til de som ønsker å hjelpe til. På dagen skal du bare nyte godt og slappe av, for alt annet ordner seg den dagen.

SOMMERIDYLL: - Vi var utrolig heldig med været, det ble virkelig en stor bonus i og med at vi valgte å gifte oss på Seilerholmen med utendørs vielse, sier brudeparet om den store dagen.
SOMMERIDYLL: - Vi var utrolig heldig med været, det ble virkelig en stor bonus i og med at vi valgte å gifte oss på Seilerholmen med utendørs vielse, sier brudeparet om den store dagen. Foto: FOTO: Michaela Klouda

Brudgommens beste tips til kommende brudgommer?

NYGIFT OG GLADE: Et veldig takknemlig og glad nygift par gleder seg til festen kan begynne.
NYGIFT OG GLADE: Et veldig takknemlig og glad nygift par gleder seg til festen kan begynne.

- Gå inn skoa før bryllupsdagen. Ta alt med et smil. Ja, og gift deg med en prosjektleder.

Ga dere hverandre morgengave?

- Ingen av oss hadde spesielle romantiske ønsker, og vi er ganske praktiske av oss. Camilla kjøpte gavekort på solbriller til Carl Thomas, og han kjøpte gavekort på ny sofa til Camilla.

Hvor var dere på bryllupsreise?

- Rett etter bryllupet hadde vi tre veldig hyggelige dager i Berlin for å slappe litt av og senke skuldrene. Senere på sommeren dro vi på ferie til Portugal.

Hvis dere må trekke frem én gave dere fikk til bryllupet, hva var den beste gaven?

- Vi opprettet en reisekonto for bidrag til bryllupsreise, og de aller fleste bidro til det. Dermed fikk vi en superfin bryllupsreise.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning