Brudekjole blonder

Trendalarm: brudekjole med blondeermer

Den mest romantiske trenden akkurat nå.

BRUDEKJOLE MED BLONDEERMER: Alle husker hertuginne Kate av Cambridge sin nydelige brudekjole med blonder, som nå er en stor trend i brudekjoleverden. Til høyre er Nicky Hilton i sin variant fra Valentino da hun giftet seg tidligere i år.
BRUDEKJOLE MED BLONDEERMER: Alle husker hertuginne Kate av Cambridge sin nydelige brudekjole med blonder, som nå er en stor trend i brudekjoleverden. Til høyre er Nicky Hilton i sin variant fra Valentino da hun giftet seg tidligere i år. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Også i brudekjoleverden florer det av ulike trender, og en trend vi har sett mye av de siste årene, er brudekjoler med blondeermer.

Vi har blant annet sett kongelige bruder som hertuginne Kate av Cambridge og prinsesse Sofia av Sverige gifte seg med blonder nedover armene.

- Blonder er tidløst og klassisk. Det er flotte detaljer som kan brukes til flere forskjellige stiler, men den er vel mest brukt til den romantiske stilen, sier Marthe Børset hos brudesalongen Agape i Oslo.

- Blondeermer kan se bra ut på nesten alle slags snitt, enten det er prinsessesnitt, A-line eller trompetsnitt. Med blonder kan alt bli enda mer elegant, legger hun til.

 Brudekjoleekspert Sandra Calderón hos Kristins Brudesalong i Oslo mener at en såpass tidløs, elegant trend er en av de som ikke kommer og så forsvinner – blondeermer vil alltid være der.

- Hvis du vil være stolt av bryllupsbildene resten av livet, er blondeermer definitivt veien å gå. Hvordan kan man ikke elske denne trenden?

Eier og daglig leder ved Brudekjolen i Oslo, Ellen Borgen Fegth, mener blonder gir bruden et soft uttrykk.

- Brudekjoler med langer ermer gjør også kvinnen mer grasiøs, sier hun.

Celebre tilhengere av blondetrenden

Børset forteller at trenden med blondeermer steg kraftig etter man så kjolen til hertuginne Kate.

Tidligere i år så man andre celebre damer som Nicky Hilton og Geri Halliwell gifte seg i brudekjoler med blondeermer. Og for ikke å snakke om vakre prinsesse Sofia.

- Er vi ikke alle fortsatt forelsket i prinsesse Sofia sin kjole? Og hva med den fantastiske Valentino-kjolen Nicky Hilton bar i bryllupet sitt i juli? Jeg drømmer fortsatt om den. Og så den utsøkte Phillipa Lepley-kjolen tidligere Spice Girl Geri Halliwell hadde, sier Calderón.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KONGELIGE I BLONDEERMER: Hertuginne Kate av Cambridge, prinsesse Claire av Luxembourg og prinsesse Sofia av Sverige.
KONGELIGE I BLONDEERMER: Hertuginne Kate av Cambridge, prinsesse Claire av Luxembourg og prinsesse Sofia av Sverige. Foto: FOTO: Getty Images

Hva slags uttrykk gir en brudekjole med blondeermer?

- Hva kan vi si om denne trenden som ordet tidløst ikke dekker? Den er romantisk, og den kan også være veldig feminin – men ikke typisk "girly girl", siden brudekjoler med blondeermer også kan komme med lav rygg og en sexy passform, sier Calderón.

- Blondeermer fremhever brudens utrykk og er grasiøst, mener Fegth.

Trenden kler alle

Ifølge Fegth hos Brudekjolen er brudekjoler med blondeermer noe som kler alle – nesten uansett kroppsform og stil.

- Vi selger blondebrudekjoler til alle typer kvinner. Noen ønsker en sart blonde og andre en mer klassisk blonde. Noen kvinner ønsker en kort blondearm, og noen lang blondearm. Snittet på brudekjolen er ofte avgjørende for den blondejakken/blondetoppen som hun ønsker, sier Fegth.

- De siste årene har vi også hatt kunder som ønsker en farget blonde, for å sette sitt personlige preg på brudekjolen, legger hun til.

Børset hos Agape mener også at alle kler blondeermer, men om du ikke vil vise frem så mye armer og skuldre bør du gå for en annen type kjole.

- Jeg hadde kanskje ikke anbefalt en blondeermet kjole til noen som ikke er glad i å ha fokuset på ermene og skuldrene sine, siden masse detaljer sender fokuset dit.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BLONDEERMER: Også tidligere Spice Girl Geri Halliwell, artist Lily Allen og sosietetskvinne Nicky Hilton har giftet seg med blondeermer. Halliwell og Hilton nå i år.
BLONDEERMER: Også tidligere Spice Girl Geri Halliwell, artist Lily Allen og sosietetskvinne Nicky Hilton har giftet seg med blondeermer. Halliwell og Hilton nå i år. Foto: FOTO: Getty Images

Hvordan style en brudekjole med blondeermer

Ønsker du å ta den romantiske looken fullt ut, anbefaler Calderón å gå for bølger i håret, og gjerne sette det opp – enten du setter opp hele håret eller bare øverste del.

- Små smykker, som perler, er perfekt. Videre er det fint med ferskenfargede kinnben, naturlig rosa lepper og så må du for all del ikke glemme slør. Slør er et must!

- Ønsker man å style en brudekjole, eller som vi sier til våre kunder; gi bruden mulighet for å flere uttrykk i løpet av bryllupsdagen, kan en nydelig blondetopp eller blondejakke forandre brudens utrykk. Blondejakker/boleroer finnes i dag i mange snitt og i forskjellig blonde, så her er det opp til bruden hvilket uttrykk hun ønsker, forteller Fegth.

Vil du helst unngå den superromantiske looken, finnes der flere måter å tone den ned på.

- Hvis du elsker blondeermer men ikke er av den romantiske typen, kan du gå for slick back hair, farget bånd/belte eller sko og et enkelt A-snitt på kjolen, tipser Calderón.

Hva synes du selv om trenden med blondeermer?

- En delikat fransk blonde som fremhever kvinnen er helt fantastisk, sier Fegth.

- Jeg elsker blondeermer, og i hvert fall på en figursydd kjole som er dekket av blonder med en dyp v-utringing i ryggen, sier Børset.

TRENDALARM: Brudekjoler med blonder har blitt laget av utallige designere. Fra venstre: Modeca - Ruan. St. Patrick - Shantal. Jesu Peiro - 5072. St. Patrick - Shavonne. Rosa Clara - Relic.
TRENDALARM: Brudekjoler med blonder har blitt laget av utallige designere. Fra venstre: Modeca - Ruan. St. Patrick - Shantal. Jesu Peiro - 5072. St. Patrick - Shavonne. Rosa Clara - Relic. Foto: FOTO: Produsenten (hentet fra Ditt Bryllup 20/2015).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning