Tenk miljø-vennlig på date

Vær litt kreativ og overrask flørten din med en annerledes date.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Vi er inne i en miljøvennlig trend og det er på tide å tenke miljøvennlig også på daten.

Vær ute!

Skal du planlegge en date med sommerflørten din, kan det være at du imponerer om du viser at du er litt miljøbevisst og ikke forlanger limousin og tre-retters middag, med påfølgende champagne-fyll.

Vis ham at du kan nyte en spartansk date, gjerne ute i det fri.

Laura Schaefer er forfatter av samlivsboken Man with Farm Seeks Woman with Tractor. Her gir hun deg fem gode tips til hvordan du kan imponere flørten med en miljøvennlig date.

1. Gå på marked

Marked er kanskje ikke et norsk fenomen, men det finnes alternativer. Hva med å ta en tur på en lokal bondegård? Kjøp med fersk frukt eller grønnsaker fra bonden og sleng dere ned i en park.

På veien kan dere stikke innom en økologisk butikk og kjøpe noen flere ingredienser til pikniken.

2. Gå tur under stjernene

Et godt alternativ til middag og kino er en romantisk tur under stjernene. Ta han med til et sted han kanskje ikke har vært før. Vis han den flotte naturen og finn et berg hvor dere kan lene dere godt tilbake.

Kikker du gjennom en stjernebok før daten, kan det hende du kan lær ham litt astrologi!

3. Ta en tur i kanoen

Det er sommer og perfekt tidspunkt for padling og andre vannaktiviteter. Du behøver nemlig ikke å ta han med på stranden i bikini for å være nær vannet. Et alternativ er å leie en kano eller en kajakk og padle rundt i nærmeste ferskvann. Eller er det noen i nærheten som leier ut trå-båter kan det også være et alternativ.

Det kan være slitsomt, men det er en morsom ting å gjøre sammen. Ta med en liten ryggsekk med en flaske vin og en liten matpakke, og det er ingenting i veien for å tilbringe hele dagen utendørs.

4. Kjøp brukt

I stedet for en shoppingrunde i byens mange butikker, prøv å finn ut om det er noen bruktmarkeder i nærheten. Her kan dere finne mange rariteter og det sparer miljøet.

Dere kan også få en morsom date ved å kikke på alt det gamle folk har kastet eller gitt bort. Kanskje dere finner noe dere liker?

Se sidene til Grønn Hverdag. Her kan du få tips til hvor det er bruktmarkeder i dine hjemtrakter.

5. Stopp og lukt på blomstene

Blomsterhager er kanskje ikke det mest interessante, i alle fall ikke for en gutt. Men ta dere en tur til en botanisk hage. Det er store sjanser for at han ikke har vært der, og det er store sjanser for at han faktisk vil syntes det er hyggelig.

Ta med kameraet og ta noen flotte bilder av dere selv med blomstene i bakgrunnen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning