Stjernespekkede forsetter

De er glamorøse og vakre når vi ser dem på TV eller i blader, men når det gjelder nyttårsforsetter er ikke kjendisene stort annerledes enn deg og meg.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over
Foto: WireImage/All over
Foto: WireImage/All over
Foto: WireImage/All over

Det nye året nærmer seg med stormskritt og mange av oss vet allerede nå hva de vil stå og love seg selv under den sprakende himmelen på nyttårsaften. For en del av oss blir det vel ganske enkelt en reprise på fjorårets forsetter, for de er jammen ikke enkle å holde disse løftene.

Mat og røyk

Uansett hvor perfekte liv vi liker å tro at kjendisene leve, ser imidlertid også de muligheter til forbedring, og gjennom årene har også de gitt seg selv løfter på årets siste dag. Noen har de holdt, andre har gått i glemmeboka eller er blitt spart til neste år. Og tro for all del ikke at forsettene i kjendisverdenen er av en annen art enn dine og mine - nei, også her er kosthold, trening og røyking høyt på prioriteringslisten.

Kate Winslet er blant dem som har fokus på mat og trim. Et av hennes forsetter har vært å spise mindre av det hun ikke burde, røyke mindre og å begynne å trene når hun burde og ikke når hun har lyst.

Den er det vel antageligvis en del som kjenner seg igjen i, og i samme bane finner man Hugh Grant som etter et ublidt møte med speilbildet sitt bestemte seg for å gjøre noe for å kvitte seg med elskovshåndtakene på siden. Da var det strake veien til treningssenteret i januar også for Mr. Grant.

Vil lage mat

For Renee Zellweger har det vært et mål å bli mer bevisst på hva hun sier og gjør. Hennes forsett for et par år siden var å forsøke å slutte å si så mye dumt og være så klumsete. Ikke noe enklere den vel.

Litt lettere virker kanskje Beyonce Knowles' nyttårsforsett som gikk ut på å lære å lage mat. Stjernen syns rett og slett det var for ille at hun kunne skrive en sang, men ikke hadde peiling på hvordan man skulle steke en kylling, så på hennes ønskeliste finner man kanskje et kokkekurs? Den britiske skuespilleren Rachel Weisz har forresten hatt akkurat samme forsettet på sin liste.

Mann og barn

Noen kjendiser viser også med sine forsetter at de på ingen måte er slike selvopptatte vesener som folk skal ha det til. Angelina Jolie sitt forsett i 2005 var å tilbringe mer tid sammen med sønnen sin Maddox og adoptere et nytt barn. Som kjent er dette et forsett som ble holdt, for Angelina og Brad har ikke fått mindre enn tre barn etter Maddox.

Verre er det da med stakkars Paris Hilton. Hun ønsket samme år å finne seg en mann som hun skulle gifte seg med. På planen sto også å få barn innen to eller tre år, men med Paris sitt ville partyliv er det kanskje godt at det ikke gikk slik. Venninnen Britney er jo et godt eksempel på at denne livsstilen ikke helt lar seg kombinere med familielivet.

Så har man den siste kategorien av folk da - dem som rett og slett er i mot nyttårsforsetter i det store og hele, og også her finner man kjendiser.

Harrison Ford hører til denne gruppen mennesker. Hans forsett er at han ikke skal lage forsetter lenger, og han drar den faktisk så langt at han syns hele nyttårsfeiringen er noe tull. For ham er den perfekte måten å tilbringe denne kvelden på å være under dyna på ranchen sin klokka ti.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning