Nyt høsten

Syns du at det er litt deprimerende å tenke på at vinteren snart er i anmarsj? I så fall bør du prøve å tenke litt over fordelene ved at høsten er her.

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Ja, for det finnes faktisk også positive sider ved den mørke årstiden, selv om de kanskje kan være vanskelige å se når du graver deg inn mot ullgenserne innerst i skapet. Visst er det deilig med sommer og sol, men ikke alt er da like herlig mer varmen.

La håret gro

Nå når høsten er her trenger du ikke lenger å bekymre deg over de hårete leggene. Med mindre du skal på fest i kort kjole eller skal imponere en ny kjæreste selvfølgelig. Du slipper med andre ord å stresse om morgenen når du oppdager at pelsen syns under shortsen og sparer med det noen minutter i morgentimene. Hvitt er OK igjen

Litt i samme bane er det at du ikke lenger trenger å bry deg om hvilken farge det er på beina dine - eller armene for den saks skyld. Du skal det neste halve året gjemme det meste av kroppen din under lange ermer og bukser, så brunfargen du har strebet etter å oppnå den siste tiden vil uansett ikke være synlig for andre deg selv og eventuelle andre som ser deg uten klær.
Ingen mygg

Kan du tenke deg noe som er så irriterende som en mygg som surrer deg i øret når du prøver å sove? Du prøver febrilsk å ta knekken på krypet, og når ikke det går gjemmer du hodet under dyna.

Men så er ikke det stort mer vellykket for der får du ikke puste, så da ender du med å våkne opp som en oppspist kjøttkake uansett. Da har vi gode nyheter - nå har du mange måneder uten mygg i vente! Bikinien legges i skapet

Mange har et litt anstrengt forhold til å sprade halvnaken rundt i bikini. Det føles rart å blotte sin vinterbleke kropp for Gud og hvermann, og man blir plutselig så obs på den treningen man ikke tok seg tid til i vinter. Nå er det sannsynligvis over et halvt år til neste gang du skal vandre halvnaken rundt på stranden, så det er helt trygt å slippe pusten ut igjen. Allergifri sesong

Med mindre du reagerer på fuktighet er høsten en allergifri sesong for pollenallergikere. For de som er hardest plaget går det i ett med bjørk, gress, burot, timotei og andre planter vi ikke en gang visste at eksisterte, men nå går vi bedre tider i møte.

De neste månedene er det bare innendørs vi kommer til å se planter spire, og der er det heldigvis enklere å holde kontroll på hvilke blomster vi er i kontakt med. Bedre treningstemperatur

Man kan selvsagt alltid ha en unnskyldning for ikke å trene, og en av dem er at det er for varmt. Det er ikke særlig fristende å trekke inn på treningsstudioet når sola skinner ute, men så er det egentlig ikke stort mer fristende å trimme seg svett når svetten allerede siler.

Nå når høsten er her er det imidlertid bedre både innendørs og utendørs for deg som vil i gang med litt trim, og trenger du enda litt mer motivasjon kan du tenke på hvor flott du blir neste gang den omtalte bikinien skal frem.
Du trenger nye klær

Ja, det er nemlig også positivt, for nå kan du med god samvittighet gå ut og handle sesongens nyeste moteplagg. Man kan jo tross alt ikke tusle rundt i sommerkjolen til langt ut på vinteren, og klærne fra i fjor trenger sikkert å fornyes. Gå på høstshopping!
Tid for innekos

Det er jo veldig koselig med stearinlys på bordet, fyr i peisen og gode venner i sofaen. Det blir en helt spesiell stemning når vinden uler ute i mørket og man selv sitter inne i varmen og skravler seg gjennom kvelden. De lyse sommerkveldene har sin sjarm, men du skal jammen ikke undervurdere høsten heller.
Hopp i løvet

Kanskje mer tvilsom denne her, men likevel det som impulsivt kom ut av en barnemunn da jeg spurte hva som er fint med høsten. Vi kan sikkert alle ha glede av å kaste alle hemninger til side og hive oss ned i en haug med fargerikt løv. En løvhaug kan jo være et ypperlig sted for en liten flørt for eksempel.

Date på nettet

Og når vi først er inne på flørting, prøv nettdating! Mørke kvelder er perfekt til å sitte på forskjellige datingsamfunn og lete etter drømmeprinsen. Kanskje du har en kjæreste før sommeren kommer tilbake til neste år?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning