Miljøvennlige Orlando

Orlando Bloom (30) kan mer enn å svinge sverdet i eventyrfilmer. Han er også en aktiv miljøforkjemper.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over

Skuespilleren Orlando Bloom (30) har for lengst kastet seg på den miljøvennlige trenden. I desember deltok han på miljøforeningen Global Green USAs fest sammen med stjerner som Salma Hayek og Gael Garcia Bernal og Kevin Connolly. Salma Hayek og Orlando Bloom støtter organisasjonen, og de er medlemmer av foreningens komité i Los Angeles.

Ingen ekspert

I amerikanske Elles maiutgave fronter han bilaget "Green Issue".

- Jeg er egentlig ikke en ekspert på miljøspørsmål. Men jeg er veldig lidenskapelig når det kommer til miljøet. Og jo mer jeg lærer om det, desto mer forstår jeg at det er små ting som alle kan gjøre, sier han til bladet.

Selv bygger Orlando et miljøvennlig hus i London, med solcellepanel og sparepærer. Dessuten kjører kjekkasen en miljøvennlig hybridbil.

Orlando Bloom mener alle kan gjøre noe for miljøet, selv om de ikke har råd til å bygge miljøhus eller å kjøpe hybridbil.

- Man kan for eksempel starte med å dra ut kontakten på mobilladeren når man ikke bruker den, eller skru av TV'n når man ikke ser på, sier kjekkasen.
Det Nye møtte Orlando

Det Nye møtte Orlando i London i forbindelse med den tredje og siste Pirates of the Caribbean-filmen, At World's End. Deler av filmen er spilt inn i Antarktis, der Orlando fikk se resultatene av den globale oppvarmingen på nært hold.

- De isfjellene er så majestetiske, de ser ut som dinosaurer. Og de er jo en utdøende rase. Jeg kan forestille meg at hvis jeg kommer tilbake om ti år, er forskjellen enorm. Det er forferdelig at de kanskje ikke er der da, sier han til Det Nye.

Under intervjuet i London fikk vi også avkreftet ryktene om at Orlando Bloom ser seg om etter leilighet i New York.

- Jeg skulle gjerne bodd der, men jeg har ikke tid til å bo overalt, sa Orlando Bloom med et glimt i øyet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning