Finaleshow fra Valentino

Under Paris couture denne uken tar en hel moteverden farvel med den italienske designeren Valentino.

Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert
Foto: WireImage.com
Valentino, vår og sommer 2008
Valentino, vår og sommer 2008 Foto: WireImage/All Over

Etter 45 år som toppdesigner er Valentino ferdig med catwalk og moteshow. Denne uken er det Paris Haute Couture, og Valentino viser sin aller siste kolleksjon.

På lag med kjendisene

75-åringen blir kalt kongen av den røde løper, av både Vogue og Catwalkqueen. Han har designet klær for de fleste kjendiser, fra Elizabeth Taylor til Gwyneth Paltrow.

Valentino har vært en populær mann hos damene. Og siden han selv lever et jetsetliv, er det lett for han å forstå hva kjendisene vil ha og trenger, skriver nettstedet The Canadian Press.

Valentino forsto tidlig at kjendiser var veien å gå, når det gjaldt å knytte til seg kontakter i bransjen. I 1968 fikk han sitt store gjennombrudd da han designet brudekjolen til Jackie Kennedy da hun giftet seg med Aristotle Onassis.

- Han var faktiske en av de første som benyttet seg av et samarbeid mellom designer og kjendis. Du kan se at han virkelig beundrer kvinner og putter dem på en pidestall. Han elsker glamour og skjønnhet, sier professor ved Fashion Institute of Technology i New York George Simonton.

Les også: Kjolesikkert fra Valentino

Til filmen

Valentinos siste vår- og sommerkolleksjonen vises i Paris førstkommende onsdag, men det er likevel ikke det aller siste vi får se av designeren.

I mai kommer nemlig dokumentaren om hans liv som designer, Valentino: The Last Emperor.

Vanity Fair-korrespondenten Matt Tyrnauer har fulgt italieneren i to år for å få innblikk i designerens liv.

- Vi ble innlemmet i den innerste sirkelen. Men vi måtte nesten flytte inn for ikke å gå glipp av de store øyeblikkene. Valentino er omringet av en flott familie og vennegjeng. Det tok litt tid før de ble så vant til oss og lot det stå til. Men heldigvis klarte vi å gjøre slik at de glemte at det var kameraer der, sier Tyrnauer til Vogue.com.

Filmen blir første gang vist under filmfestivalen i Cannes i mai.

Les også: Valentino vil ha kvinner med mer kjøtt!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning