Vil ha kvinner med kjøtt

Den italienske designeren Valentino vil bruke mer feminine damer på catwalken. Han sier seg enig i at syltynne jenter ikke skal være på catwalken.

Publisert Oppdatert

Den italienske designeren Valentino Garavani gikk under moteuken i Paris ut med en melding om at jenter i størrelse null ikke bør ha en plass på catwalken.

Eksperter har tidligere uttalt at modeller i størrelse null kan føre til at unge kvinner utvikler spiseforstyrrelser.

Spania, Italia og Brasil har allerede inngått en avtale som forbyr motearrangørene å bruke modeller med kroppsmasseindeks under 18,5.

Større pupper

Valentinos utspill kom etter at den franske moteindustrien nektet å innføre et lignende forbud.

- Jeg vil ha kvinner som er stolte av deres feminine sider. Som har mer kjøtt på kroppen, viser mer personlighet og har fyldigere pupper, sa Valentino, ifølge avisen Daily Mail. Nok er nok

I november gikk den verdenskjente designeren Giorgio Armani ut med samme utsagn. Han syntes det var på tide at alle begynte å jobbe sammen mot anoreksi-trenden. Nå syntes også Valentino at nok er nok.

- I det siste har vi ikke kikket på kvinner på catwalken. Vi har sett en parade av vandrende skjeletter, sier den frittalende designeren.

Under sitt show på mandag brukte han jenter i størrelse ti, da han selv syntes de modellene lignet mer på normale kvinner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning