Farvel til sminkepungen

Med permanent makeup sparer du tid om morgenen - men tenk deg godt om før du lar deg tatovere!

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Får du deg permanent sminke slipper du å gå rundt med lipliner langt ut på kinnet og eyeliner langs nesa de dagene vekkerklokka gir deg en litt brå start på dagen.

Det meste av sminke kan nemlig erstattes med permanent sminke. Øyenbryn og øyenvipper kan du farge hos frisøren, eller du kan stikke innom parfymeriet og ta med deg en pakke til hjemmefarging.

Dette blir selvsagt billigere, men det anbefales å ikke la fargen sitte på i max-tid første gangen. Det er tross alt bedre å måtte gi brynene en ny omgang enn å gå rundt med så kraftig farge at det er brynene som blir selve blikkfanget i ansiktet ditt.

Tre til fem år

Og når vi først er inne på bryn: Nye bryn kan du også få ved hjelp av tatovering - eller Long Time Liner som det kalles - og også eyeliner og lipliner kan erstattes med tatovert sminke.

Brynene tatoveres som fine streker som skal etterligne øyebrynshårene, så er du godt utstyrt med hår fra naturens side er det med andre ord like greit å satse på farging av brynene dersom du bare vil markere dem litt ekstra. Den tatoverte eyelineren utføres i en eller flere rader med små punkter eller fine streker langs øyevipperanden, mens man på leppene fornyer konturene ved hjelp av farge. Det er imidlertid også mulig å få lagt farge i loddrette, fine streker på hele den synlige leppen slik at man får leppestift i samme slengen.

Fargene velger du selv, og litt avhengig av hudtypen din sitter sminken i tre til fem år før du trenger ny tatovering.

- Undersøk godt

Men selv om det umiddelbart høres veldig greit ut å slippe å sminke seg, er det viktig å tenke seg godt om før man går til det drastiske skrittet å sminke seg ferdig for flere år om gangen. For tenk bare om resultatet blir mislykket.

- Jeg skjønner veldig godt verdien i slik sminke for dem som syns det er et pes å sminke seg, men samtidig passer den tatoverte sminken ikke veldig godt inn i dagens trend. Man skal se naturlig ut så skarp og strekete sminke er ikke veldig i tiden, sier Det Nyes skjønnhetsansvarlig Julie Botnen.

Hun forteller at hun har sett en del eksempler på mislykkede og usymmetriske bryn. Det finnes nemlig mange useriøse aktører på markedet så du bør drive god research før du eventuelt bestemmer deg for hvem som skal sminke deg.

- Også lepper kan fort bli usymmetriske hvis man ikke kommer til en som skjønner at man må fikse litt på de naturlige konturene. Leppene våre er sjelden helt symmetriske, fortsetter Botnen.

Og så var det prisen på moroa: Du vil være drøyt 15.000 kroner fattigere dersom du skal ha hele ansiktet fikset. Da er det altså bare å sette seg ned å regne på sminkebudsjettet over en fireårsperiode og så får du finne ut om du syns det er verd det.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning