Stina Birkeland er Årets gründer

Vinneren av Årets kvinnelige gründertalent

Stina er historien om en ambisiøs kokkelærling som våget å tenke stort og nå beveger seg langt utenfor komfortsonen. Takket være henne kommer snart en app som lar deg bestille papirløse konsertbilletter direkte på mobilen.

Stina Birkeland vant Alt for damenes kåring av året gründertalent
Stina Birkeland vant Alt for damenes kåring av året gründertalent
Publisert Oppdatert

Det startet da hun en dag i fjor rotet rundt i vesken etter en billett, og fant mange - bare ikke den hun skulle ha.

Så kavet hun rundt i mailboksen på mobiltelefonen for å finne bestillingen, fant den, men så var det printeren. Da slo det henne: Hvorfor har jeg ikke alt på telefonen. Både billetten OG innsjekking? Smart for både konsertarrangør og meg, tenkte hun.

Nå er det like før du kan bestille via TicketMobile på din smarttelefon.

På IT-Fornebu leier hun nå lokaler og har hver dag en lang og detaljert «to do»-liste. Hun jobber strengt mot sine definerte delmål, og om et år fra nå regner hun med å ha et lønnsomt selskap med flere ansatte.

På veien videre kan Stina Birkeland ta med seg at hun er vinner av Alt for damenes gründertalentkonkurranse.

- Det er en anerkjennelse særlig fordi de som sitter i juryen er dyktige mennesker som har fått det til selv. Å bli valgt av dem, gjør meg stolt. Og muligheten til å ta en masterutdannelse på BI vil gi en merverdi til selskapet og til meg. Jeg ser frem til studieturen til San Fransisco og Silicon Valley. Der er mange av mine store forbilder.

Stina Birkeland

FØDT: 1980 i Kristiansand

UTDANNELSE: Kokk. Bachelor i hotelledelse fra Lausanne i Sveits, Styrekompetanse BI.

KARRIERE: Ledelse, teknologi og entreprenørskap.

VERV: Dataforeningen i faggruppen Mobil Strategi, Corbell, Det Norske Mentorprogrammet

TicketMobile

TicketMobile tilbyr arran­gører å opprette event på en egen webside, legge til filmer og bilder samt så mange billettkategorier de ønsker. Selskapet har integrert en betalings­løsning for arrangøren.

Basert på musikk du har på spillelisten din, tipser TicketMobile deg om hvor og når billettene til dine ­favorittartister blir lagt ut for salg. Dette er basert på ditt område gjennom pushvarsler på mobilen.

Etter at du har kjøpt billetten får du veibeskrivelse og informasjon om enkleste kollektivtransport. I tillegg blir du minnet på eventet samme dag. Selskapet har avtale med PayEx som lagrer kortdetaljene dine sikkert.

Juryens begrunnelse

Spennende idé som har sterke markedsaktører å konkurrere mot. Her er det likevel en god porsjon nyskaping, og Stina Birkeland kaster et langt blikk inn i fremtiden i måten hun velger å sette sammen produktet på. Når det gjelder å tilby mobile billetter er hun alene på markedet. Hun har god oversikt og beskrivelse av konkur­ren­tene sine og kanskje vel optimistiske økonomiske prognoser. Men alt i alt en meget god idé. Vinneren var den som flest jury­medlemmer rangerte som nummer en.

Årets gründertalent Stina Birkeland, gratuleres av Christina Dorthellinger, redaktør i Alt for damene
Årets gründertalent Stina Birkeland, gratuleres av Christina Dorthellinger, redaktør i Alt for damene

Jurymedlem Linda Walsøe fra gründersuksessen Wik & Walsøe sier dette om TicketMobile: «En gjennomarbeidet forretningsplan. Jeg lar meg imponere av grundigheten i arbeidet hun har lagt ned. Jeg tenker at den, i kombinasjon med selvtilliten hun viser, er en god start på å nå et ønsket mål.»

Alt for damene, Handelshøyskolen BI, Innovasjon Norge, Toyota, Hewlett Packard, Dipper og Wik & Walsøe ønsker lykke til.

Dette vant hun:

1. Et Master of Management-program på BI Executive, Nyskaping og kommersialisering. Programmet kan tas i kombinasjon med jobb og gir 30 studiepoeng. Verdi kr 77.000. Handelshøyskolen BI.

2. Gratis leasing av Toyota Yaris Hybrid i 6 måneder. Toyota Norge.

En av premiene er gratis leasing av Toyota Yaris Hybrid i 6 måneder
En av premiene er gratis leasing av Toyota Yaris Hybrid i 6 måneder

3. Mobil- og bredbåndsabonnementet «30 timer» samt miniruter med abonnement i ett år fra Dipper, mobiloperatøren for bedrifter.

4. Innovasjon Norge gir tilgang til sine erfaringer og eksperter.

5. HP Norge stiller med coaching.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning