Bland farger

Ta av noen år på alderen din

Rødt og rosa, oransje og gult. Nå er alt lov.

Foto: Foto: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Reglene om hvilke farger som kan kombineres har forsvunnet. Nå er det ingenting som ser friskere ut enn nettopp dette, og trenden ser ut til å forstette utover høsten og inn i 2012.

OPPSIKTSVEKKENDE: Zoe Saldana leder an trenden, men Rihanna og Kim Kardishian viser også at de elsker å kombinere knalle farger.
OPPSIKTSVEKKENDE: Zoe Saldana leder an trenden, men Rihanna og Kim Kardishian viser også at de elsker å kombinere knalle farger. Foto: Foto: Stella

Denne sommeren

KNALL: Color blocking og knalle farger dundret ned catwalkene, og det er nå det gjelder. Jil Sander S/S 2011.
KNALL: Color blocking og knalle farger dundret ned catwalkene, og det er nå det gjelder. Jil Sander S/S 2011. Foto: Foto: Stella

Om sommeren er det vanlig at det dukker opp mer klare farger og mønstre. I år har det vært litt ekstra av alt med ekstra trykk på farger. Hittil i år har vi sett mest til de åpenbare fargekombinasjonene, som eksempelvis grønt og blått og gult og brunt. De mest vågale av oss har også kombinert oransje og gult, samt lilla og grønt.

Alle aldre

Rubi Sørvik, moteansvarlig i Det Nye, mener trenden ikke er aldersbestemt.

- Ofte kan knalle farger i kombinasjon med den rette sminken ta av noen år på alderen til folk. I tillegg synes jeg ikke kvinner over 40 år skal være så redde for å vekke litt oppsikt. Personlig liker jeg best oransje og rosa, sier Rubi.

Frekk kombinasjon

Som alle vet forsvinner ofte trender før mange av oss rekker å kaste seg på eller rett og slett lære seg å like dem, men nå ser det ut til at de frekke fargene og de vågale kombinasjonene har kommet for å bli.

Denne høsten fronter kjendisdesigneren Prabal Gurung den frekkeste kombinasjonen av de alle, nemlig rødt og rosa. Det samme kan vi se hos det Londonbaserte merket Preen.

- Jeg elsker rødt og rosa. Hvis du skal kombinere rødt og rosa i for eksempel skjørt og bluse, er det fint å gå for duse sko. Rødt og rosa er en kombinasjon som også krever litt makeup, som for eksempel roser i kinnene og markerte øyne, avslutter hun.

Les mer:

Derfor bør du unngå svart

LEKKERT: Rødt og rosa er noe vi vanligvis aldri ser kombinert, men nå ser det ut til å bli en trend.
LEKKERT: Rødt og rosa er noe vi vanligvis aldri ser kombinert, men nå ser det ut til å bli en trend. Foto: Foto: Produsenten

Slik kler du deg slankere

Designerklær for større jenter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning