Se kjolene fra årets Met-galla

Slik kler de seg på årets største motefest

Se de vakreste kjolene fra nattens MET-galla.

SUPERPARET: Modell Gisele Bündchen og ektemannen Tom Brady er selvskrevne gjester på MET-gallaen. Foto: AP
SUPERPARET: Modell Gisele Bündchen og ektemannen Tom Brady er selvskrevne gjester på MET-gallaen. Foto: AP
Publisert Oppdatert

Mange regner Oscar-utdelingen som den største kjolefesten i året, men da har de ikke tatt den årlige Met-gallaen med i betraktningen.

Det er Metropolitan Museum of Arts årlige Costume Institute gala, hvor verdens ledende designere kler opp de største stjernene for å markere årets utstilling. I år var utstillingen tilegnet avdøde Alexander McQueens fantastiske kreasjoner.

Denne kvelden tar stjernene stilen litt lenger enn hva de vanligvis våger på den røde løperen, og dette er det noen som lykkes bedre med enn andre.

Men gjennomgående er kvelden en fantastisk samling av vakre kjoler, og en sniktitt på hva designerne tenker for neste sesong.

Kom i McQueen

Siden kvelden var til ære for Alexander McQueen, var det flere av stjernene som kom i kreasjoner både laget av den avdøde Lee McQueen og den nye sjefsdesigneren Sarah Burton.

Sarah Jessica Parker kom i en trang, perlebesatt kjole fra McQueens høstkolleksjon fra 2005, og supermodell Gisele Bündchen kom i en rød fotsid kjole fra samme kolleksjon.

Stjerner som Salma Hayek, Alicia Keys, Crystal Renn og Naomi Campbell kom også i McQueen, og mens de fleste havnet på listen over de best kledde denne kvelden, var Naomi Campbell mindre heldig med sin kjole.

- Hun kom i en bisarr hvit kreasjon som så mer ut som en billig brudekjole enn haute couture, skriver avisen Daily Mail.

Andre som havnet på listen over verst kledde var Jennifer Lopez som kom i en rød kjole fra Gucci, som ble ødelagt av en blomstrete, voluminøs bolero som hun hadde over skuldrene.

Ashley Olsen begikk en lignende tabbe da hun kom i en sort vintage Christian Dior-kjole med hvite, overdimensjonerte puffermer.

MET-GALLA: Mary-Kate Olsen i vintagekjole, Liv Tyler i Givenchy og Rosie Huntington-Whiteley i Burberry.
MET-GALLA: Mary-Kate Olsen i vintagekjole, Liv Tyler i Givenchy og Rosie Huntington-Whiteley i Burberry. Foto: Foto: Bulls/AP
MET-GALLA: Blake Lively i Chanel, Gwyneth Paltrow i Stella McCartney og Sarah Jessica Parker i Alexander McQueen.
MET-GALLA: Blake Lively i Chanel, Gwyneth Paltrow i Stella McCartney og Sarah Jessica Parker i Alexander McQueen. Foto: Foto: Bulls/AP

Velger frontfigurene

Denne kvelden kler designerne vanligvis opp stjernene som fronter merket utad. Derfor kom Blake Lively i Chanel, og ankom den røde løperen med sjefsdesigner Karl Lagerfeld.

Til og med Lagerfeld hadde blitt stylet denne kvelden, og kom i en dress designet av Tom Ford, som også hadde kledd opp Jay-Z for anledningen.

Stella McCartney hadde som vanlig flere stjerner i sin design. Madonna, Eva Mendes, Iman, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson og Rihanna kom alle i kjoler fra McCartney.

En av kveldens aller best kledde var Diane Krüger, som kom i en en kjole med høy splitt fra Jason Wu. Også Renee Zellweger lyktes denne gangen, i en nydelig pudderfarget kjole fra Carolina Herrera med bar rygg.

Anna Wintour og Stella McCartney var kveldens konferansierer, og begge har fått blandet mottakelse av antrekkene. Wintour kom i en glitrende kjole fra Chanel Haute Couture og Stella McCartney kom i eget design.

Les også:

MET-GALLA: Diane Krüger i Jason Wu, Gisele Bündchen i Alexander McQueen og Kate Hudson i Stella McCartney.
MET-GALLA: Diane Krüger i Jason Wu, Gisele Bündchen i Alexander McQueen og Kate Hudson i Stella McCartney. Foto: Foto: Bulls/AP
MINDRE HELDIG: Jennifer Lopez i Gucci, Naomi Campbell i Alexander McQueen, Ashley Olsen i Christian Dior og Stella McCartney i egen design.
MINDRE HELDIG: Jennifer Lopez i Gucci, Naomi Campbell i Alexander McQueen, Ashley Olsen i Christian Dior og Stella McCartney i egen design. Foto: Foto: Bulls/AP

- Han var en av de beste

De seks vanligste motetabbene

Nå skal håret være rødt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning