Skjønnhetsprodukter for deg over 40

Her er hudekspertenes anbefalinger.

HALLE BERRY @ the AFI 2010 special presentation of On Acting - A Conversation With Halle Berry held @ the Chinese theatre.
November 9, 2010 
Photo: Chris DELMAS / VISUAL Press Agency/Visual Press Agency Code: 4050/
COPYRIGHT STELLA PICTURES
HALLE BERRY @ the AFI 2010 special presentation of On Acting - A Conversation With Halle Berry held @ the Chinese theatre. November 9, 2010 Photo: Chris DELMAS / VISUAL Press Agency/Visual Press Agency Code: 4050/ COPYRIGHT STELLA PICTURES Foto: Chris DELMAS / VISUAL Press Agency
Publisert Oppdatert

Det er ingen hemmelighet at både hud og hår gradvis endrer seg når man passerer 40.

Hudpleiesalonger og butikkhyller er i dag fulle av produkter som lover evig ungdom, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal investere i.

Vi har derfor snakket med to eksperter som gir deg sine beste tips til hvilke områder du bør fokusere på, og hvilke produkter du bør satse på for å bevare et ungdommelig utseende.

Stimulerende produkter

- Rundt 40-årsalderen har mimikklinjene begynt å sette seg, og hudfornyelsen foregår saktere. Kollagen og elastin, som holder huden spenstig og fast, blir stivere og mindre smidig, forteller hudterapeut Lene Fidjeland Vassbund, som driver salongen HUD i Asker sentrum.

Ifølge henne nytter det ikke å bruke produkter som påstår at de inneholder kollagen eller elastin, fordi det ikke klarer å trenge ned i huden.

- I stedet er det viktig med produkter som stimulerer fibroblast-cellene, som igjen får kroppen til å produsere kollagen og elastin selv, sier hun.

Fuktighet og næring

Siden fuktighetsnivået i huden synker, er det viktig at man tilfører rikelig med fukt og næring. Men Vassbund forteller at det ikke er nødvendig å endre gode hudpleierutiner selv om man fyller 40.

- Å rense ansiktet morgen og kveld er fremdeles viktig, og kanskje enda viktigere nå. Dette, i tillegg til peeling og en maske et par ganger i uken, er en god rutine å fortsette med, presiserer hun.

Har du allerede en fuktighetskrem og en maske som fungerer for din hud, trenger du altså ikke å endre på dette.

Om du derimot ikke er fornøyd med de produktene du allerede har, kan du oppsøke en hudpleiesalong for å finne ut hva nettopp din hud trenger.

Sarte partier

Partiene rundt øynene og overleppen er gjerne de vi vier mest oppmerksomhet, ettersom det er her vi tidligst ser rynkene.

- De fleste serier har produkter utviklet for dette litt sartere partiet. Fruktsyreprodukter (AHA-produkter) fra MD Formulations og Elixir er veldig effektive uansett alder, forteller Vassbund.

Pigmentflekker og solfaktor

Har du fått ujevn pigmentering eller ønsker å forebygge for dette, er A-vitamin en effektiv ingrediens.

- Pigmentflekker som har satt seg, kan derimot være vanskelig å fjerne ved hjelp av hjemmeprodukter. Men det kan man enkelt få utført i hudpleiesalonger.

Et viktig faremoment er sol og UV-stråler, det er nemlig ingenting som skader huden mer. Solbeskyttelse er derfor det mest effektive du kan gjøre for huden.

- På sommeren bør man bruke minst faktor 30, og helst holde seg unna solen midt på dagen. En reparerende aftersun-krem om ettermiddagen gjør bra, og reparerer eventuelle skader, sier hudterapeuten.

Ton ned sminken

Nordisk fagsjef i Dermanor, Kjersti Johansen, mener det er like viktig å huske på å justere sminken etter alderen. Når linjer og rynker er etablerte må du se hva som fortsatt fungerer for ditt ansikt.

- Knallfarger på leppene kan bli feil dersom den sklir ut i linjer rundt munnen. Og lip-linere som er mørkere enn leppene bør absolutt unngås.

Hun mener også at de fleste kvinner kler dusere farger i makeup etter hvert som de blir eldre. Men underlaget er alltid det viktigste.

Dette legger Nordisk fagsjef i Dermanor, Kjersti Johansen, vekt på:

  • Skaff deg en ansiktskrem og øyekrem med antioksidanter og aktive antirynke-ingredienser. A-vitamin og peptider er det mest effektive mot rynker og linjer.
  • Et AHA-produkt under kremen kan være til god hjelp. Fruktsyrer fjerner døde hudceller og normaliserer huden slik at den blir jevnere, glattere og ser yngre ut.
  • Opplever du begynnende tap av elastisistet i kinnene, på halsen og brystet? Skaff deg et oppstrammende produkt til bruk på disse partiene.
  • Mot begynnende brune aldersflekker i ansikt eller på hender kan det være lurt å skaffe seg et produkt som reduserer eventuell ujevn pigmentering. Det er også viktig med solkrem med UVA- og UVB-filtre.
  • Brystene mister spenst, og huden ellers på kroppen mister elastisitet. Dette kan føre til at ujevnheter og cellulitter kan bli mer fremtredende. Sliter du med dette finnes det utallige kroppsprodukter som strammer opp og motvirker cellulitter.
  • Øynene ser mer strålende ut med en tett og flott ramme rundt. Skaff deg et vippeforlengende produkt som hjelper deg med dette, her finnes det mye på markedet.
  • Håret kan fort miste glans, og det dukker stadig opp flere grå hår. Sørg for at du bruker gode hårprodukter som gir næring og glans, og finn deg en frisør som du kan stole på.

Les også:

Fem favoritter innen skjønnhetsprodukter

Bikini-aldersgrensen er 47 år

Sminketips for voksen hud

FRA VENSTRE: Matis Avantage, en multiaktiv antiage-fuktighetskrem som finnes både for normal til tørr hud, og normal til kombinasjonshud, (kr 699 for 50ml). Decléor Aroma White C, Extreme Brightening Essence skal jevne ut hudtonen og gi huden klarhet og glans (3 flasker á 10ml kr 785). Decléor Aroma White C, Brightening Spot Corrector er en lokal spesialkrem som forsterker behandlingen mot pimenteringer (veil. 389 for 15ml).
FRA VENSTRE: Matis Avantage, en multiaktiv antiage-fuktighetskrem som finnes både for normal til tørr hud, og normal til kombinasjonshud, (kr 699 for 50ml). Decléor Aroma White C, Extreme Brightening Essence skal jevne ut hudtonen og gi huden klarhet og glans (3 flasker á 10ml kr 785). Decléor Aroma White C, Brightening Spot Corrector er en lokal spesialkrem som forsterker behandlingen mot pimenteringer (veil. 389 for 15ml). Foto: Foto: Dermanor.
FRA VENSTRE: Priori Smooth Lines er et serum som forebygger og bedrer rynker (veil. kr 849 for 30ml). MD-formulations Moisture Defense er en fuktighetsgivende antiage-dagkrem med høy solbeskyttelse (kr 675 for 50ml). MD-formulations Vit-A-Plus er et antirynkeserum som blant annet skal motvirke uelastisk hud og ujevn pigmentering. Den skal også stimulere cellefornyelsen og dermed fremme produksjonen av elastin og kollagen (veil. kr 679 for 30ml).
FRA VENSTRE: Priori Smooth Lines er et serum som forebygger og bedrer rynker (veil. kr 849 for 30ml). MD-formulations Moisture Defense er en fuktighetsgivende antiage-dagkrem med høy solbeskyttelse (kr 675 for 50ml). MD-formulations Vit-A-Plus er et antirynkeserum som blant annet skal motvirke uelastisk hud og ujevn pigmentering. Den skal også stimulere cellefornyelsen og dermed fremme produksjonen av elastin og kollagen (veil. kr 679 for 30ml). Foto: Foto: Dermanor.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning